Joost wil het weten

Onder druk van het COVID19 virus moet Nederland als een eenheid optrekken: laten we deze crisis niet te veel politiseren maar vooral wel kijken naar de zwakte van ons ‘democratische’ systeem.

De Oudgriekse filosoof Plato schreef al meer dan 2.400 jaar geleden het excellente boek De ideale staat (Politeia). Hier wordt de vraag behandeld wat leiderschap is. Veel hooggeplaatste figuren worden plechtstatig bejegend, maar in feite zijn het gewoon types die ‘de winkel beheren’. Ze hebben geen visie, geen scherp zicht dat voorbij de oppervlakte door de dingen heendringt: ze maken gewoon op wat in kas is, ze gebruiken de resources die door de vorige generaties zijn aangeleverd. En als alles op is, dan vallen ze weg en verdwijnt direct hun gezag.

Lees meer >>>

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties