Italianen zijn boos

De Italianen zijn boos. Het coronavirus COVID-19 houdt onvoorstelbaar hard huis onder de Italianen en het land bezwijkt vrijwel onder de kosten die de maatregelen met zich meebrengen. Daarom roepen ze ‘Europa’ op het Europese Noodfonds (een pot met 430 miljard euro) aan te spreken opdat de Italianen zich weer even kunnen redden. Dat moesten we maar niet doen, vooral omdat er andere en betere middelen zijn.

AFb: Pexels

Dat het virus in Italië opdook in de ‘Gouden Driehoek’ (ruwweg Milaan, Genua en Turijn), wat als de economische motor van het land kan worden beschouwd, is geen wonder. Als geen andere streek onderhoudt de industrie in dat deel van het land kontakten met China en langs die lijn is het virus ook binnengekomen – vanuit China rechtstreeks in het economische hart van de Natie. Het land raakt daardoor economisch min of meer verlamd voor een zekere periode.

Daar komt bij dat Italië een werkloosheid kent van ca. 12%, terwijl de ‘informele circuits’ (de markt van zwart geld) eveneens ongeveer 12% in omvang bedraagt. Italië haalt dus bij slechts 88% van de werkgeschikte bevolking belastinggeld op, terwijl men op 62-jarige leeftijd met staatspensioen gaat en dus ook gemeenschapsgeld opslurpt. De staatsschuld in Italië steeg daarom tussen 2016 en 2019 van 134,8% naar 136,2% en dat terwijl o.a. in Nederland de belastingdruk scherp steeg, de AOW werd opgeschoven naar 67 jaar en verder, naast een logische daling van de staatsschuld van 61,9% naar 48,9%. Rechtstreeks uit de portemonnee van de werkende Nederlandse burgers dus, die de broekriem in de afgelopen jaren flink moest aantrekken.

Niettemin is Italië van mening dat de besparingen in de Noord-Europese landen van de afgelopen jaren hen nu toekomt en wel op de ‘duurzame’ manier van een continue greep in het Noodfonds. De Italiaanse feesten kunnen dan nog jaren voortduren, dat snapt iedereen die geen Italiaan is. Daarom moeten de huidige problemen absoluut niet vanuit dat Noodfonds worden opgelost. Dat is bedoeld voor crises in de financiële sectoren zoals ons dat in 2008 bijna de kop kostte.

Greendeal

Vanuit de hoge hoed van ‘onze’ Eurocommissaris Frans Timmermans (PvdA) werd onlangs een ‘Greendeal’ getoverd ter waarde van maar liefst 1 biljoen euro. Dit immense bedrag was/is volgens de Europese Commissie dringend nodig om de Aarde op Europees initiatief te redden van de algehele ondergang door het verwoestende effect van boeren, tuinders, auto’s en dergelijke op het ‘milieu’.

Nu de economie in behoorlijke mate tot stilstand is gekomen zien we, althans in de ‘toegestane’ berichtgeving, dat het milieu zienderogen opknapt. Echter: de boeren en tuinders werken gewoon door, de vrachtwagens rijden nog af en aan dus we mogen ons afvragen waar dan toch die eerdere milieuvervuiling precies werd geproduceerd? In ieder geval niet op de terreinen waar de ‘milieudeskundigen’ (Urgenda, Greenpeace, Milieudefensie, GroenLinks en aanverwante gratis-geld-vangers) beogen dat – vermeende – probleem op te lossen. Dat kan niet omdat anders de atmosfeer boven ons land nog steeds een grote bende zou zijn en dat is niet zo. Dat zal elders in Europa niet anders zijn. Het zat ‘m dus vooral in de asfaltering en het betonstorten waar met name ons land onder gebukt ging en straks weer gaat. Ergo: een teveel aan geïmporteerde aspirant-medelanders die een beetje meer op stand wilden wonen. De ‘Linkse’ hobby’s dus.

Die ‘Greendeal’ kan daarom gewoon de prullenbak in en Frans Timmermans mag de geraniums duurzaam van de andere kant gaan bekijken met alle leden van zijn Groene Khmer erbij. We komen later nog wel te spreken over ‘fake-news’.

Twee kuddes vliegen in één klap

Door met wat meer interesse te kijken naar die milieufratsen, waarin een werkelijk onvoorstelbare hoeveel ‘actiegroepen’ en ‘verenigingen’ knorrend van genoegen aan de staatsruif lurkt en miljarden aan subsidie in fraaie salarissen en dito bankrekeningen omzet, schiet er naast de ‘Greendeal’ van de EU dus genoeg over voor hulp aan de zwaarst getroffen landen. Niet het milieu is een probleem; de allocatie van burgers en bedrijvigheid moet klaarblijkelijk dringend op de schop in Europa. Dat begint met het sluiten van Europa voor import van mensenmassa’s die generaties lang niet in staat moeten worden geacht een zinvolle bijdrage aan onze landen te kunnen leveren. Daarmee slaan we hordes vliegen in één klap hartstikke dood; Die milieufondsen en subsidies kunnen worden aangewend voor het lenigen van de eerste nood in zwaar getroffen Europese landen (Italië, Spanje) en het resterende deel moet worden benut voor een herallocatie van productiecentra en spreiding van distributie door spreiding van inwoners. Allemaal goed voor het milieu, allemaal goed om de huidige crisis te boven te komen. Dus niet uitbreiden maar slim inbreien.

Voorts kunnen we bezien wat het nut is geweest van een zo zwaar opgetuigd Europees vehikel op de momenten dat samenwerken dringend nodig is. Vooralsnog faalt het op alle fronten. Verschillende Europarlementariërs (b.v Sargentini, In ’t Veld) roepen nu wel in koor ‘de mogelijkheden zijn er, maar jullie willen niet’, maar dat zijn non-argumenten. Het is nu juist dat in Nederland en ook in andere EU-landen, nog nooit een raadpleging heeft plaatsgevonden waarin de bevolking haar voorkeur voor de EU uitsprak, een enkele daargelaten. Toch zitten zowel Sargentini en In ’t Veld namens hun land in het EU-parlement. Maar zijn zij daar om te vertellen wat wij niet willen, of willen zij daar zijn om te bewijzen dat wij ongelijk hadden? In het eerste geval mogen wij er dan op rekenen dat zij alles in het werk stellen om te zorgen dat Nederland uittreedt, anders kunnen we als electoraat in het vervolg beter op het dak gaan zitten. In het tweede geval zouden we toch in ieder geval concrete voorstellen van o.a. hun hand mogen verwachten, juist nu. Maar nee: er kwam nog niet één zinnig voorstel. Slechts Noord-Macedonië trad toe tot de meest zinloze Unie aller tijden, crimineel Albanië maakt zich op voor toetreding en Iran ontving 20 miljoen euro als bijdrage in de coronakosten. Italië nul. Van Sargentini, In ’t Veld en al die anderen geen zinnig woord; ook nul.

De EU is af, heeft jaren van falen op haar conto en de boze Italianen zouden er nog wel eens een heel dikke streep onder kunnen zetten. Misschien is dat voor alle partijen wel uitermate bevredigend.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
4 jaren geleden

Prima analyse! Italië hield jaar in jaar uit de hand op in Brussel, dat het gat in hun kleffe handje negeerde terwijl Rome stug weigerde om te hervormen.

Een dilemma waarin naast Rome en Brussel ook Den Haag betrokken is, want de bedelaar blijft zijn hand ophouden omdat dat beter rendeert dan eerlijk aan de slag te gaan. Nu is er Corona en meent de bedelaar dat hij daar plots rechten aan kan ontlenen, maar ook al voor Corona stonden de Italianen aan noordelijke deuren te bedelen om een Luilekkerland (de creatie van Eurobonds) af te dwingen, waartegen Hoekstra luid en duidelijk ‘nee’ zei.

Toch is de EU wéér van plan om op Rome’s nieuwste pose in te gaan, na hun handige metamorfose van bedelende Romeinse charlatan tot ‘socialistisch Corona slachtoffer’. Ongetwijfeld speelt ook de Brusselse angst voor het opkomende populisme van de Lega Norte. Italexit dreigt, dus dan is het beter als de noord-Europese belastingbetaler weer te grazen wordt genomen om Utopia te redden.

Socialisten leven nu eenmaal niet in de realiteit en Brussel meende vandaag de discretie te hebben om klakkeloos € 450 Miljoen aan Marokko weg te mogen pissen… Wat bezielt die idioten? In hun kruistocht op weg naar Utopia lopen deze fantasten tegen een realiteit aan die Margaret Thatcher zo mooi verwoordde : ‘the problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money’, want vier EU lidstaten houden de poot stijf.

Voilà de wereld van ‘high finance’ die niet alleen van belang is voor Rome maar ook in Den Haag ongewenste gevolgen lijkt te krijgen, want voor je het weet komt er een lachende derde genaamd Rutte, die er met het spreekwoordelijke been vandoor gaat.

Dat komt omdat het spreekwoordelijk suffe ‘ons soort mensen’ Rutte, die zich slechts laat manipuleren als marionet van WHO en andere linkse globale spelers, nu lijkt te zien als een ‘competente manager’ die de Corona crisis zo goed beheert dat dit zich kennelijk vertaalt in potentiële electorale winst. Straks zijn wij dubbel genaaid met de Corona crisis, maar het mes snijdt aan twee kanten want als wij de poot stijf houden neemt de kans op Italexit toe en daarmee op Nexit.

Daarom moeten wij per se ons referendum terug krijgen, Rutte zit dan tussen twee vuren: als hij toegeeft aan de EU zullen de Italianen hem nog steeds niet op handen dragen maar de Nederlandse kiezer rekent dan wel met hem af voor de zoveelste gebroken belofte. Interessante tijden.

Ravian
4 jaren geleden

De EU heeft wel degelijk gehandeld Ton, de EU heeft namelijk zijn uiterste best gedaan om de interne en externe grenzen van de EU zo lang mogelijk volledig open te houden.
En een EU-laaf, die naar de naam Mark Rutte luistert, heeft die EU befehlen vervolgens zo goed mogelijk opgevolgd, om zijn plekje aan de Brusselse EU trog zo goed mogelijk veilig te stellen.
En dat is goed gegaan totdat de acties van anderen hem voor voldongen feiten dreigden te stellen, waarna hij helaas heeft moeten “ingegrijpen” om niet volledig voor lul te staan.
Maar ook nu poogt hij nog altijd om het EU beleid zoveel mogelijk overeind te houden.
Tot slot heeft de EU ons dan ook nog eens, middels de info-campagne “Handen wassen met Ursula von der Leyen”, de middelen in handen gegeven om Corona met twee (goed gewassen) vingers in de neus te verslaan.
Veel meer mogen we natuurlijk ook niet verwachten van een organisatie die jaarlijks slechts 165 miljard Euro kost (en indirect een veelvoud daarvan aan economische schade aanricht).

Nexit?

Puck van der Land
4 jaren geleden

Wat ik niet snap van die slimme Italianen, die zo goed zijn om uit de ruif van anderen te vreten is: waarom gaan ze niet naar de Paus? Waarom vragen ze El Papa niet om hen te helpen bij al die tekorten waar ze nu onder gebukt gaan. Waarom kan het Vaticaan geen zalen en gewelven beschikbaar stellen om de zieke mensen te plaatsen?
Als ze dan alsnog dood gaan wat best wel erg is, dan zijn ze vlak bij de Heilige Vader en andere zielenherders die de laatste sacramenten kunnen toedienen. Dan sterven die arme mensen tenminste niet helemaal alleen. Hebben de italianen daar dan geen recht op? Ze hebben zelf genoeg bijgedragen aan Vaticaanstad met hun miljarden aan banksaldo en miljarden aan kunstschatten….
Laat ze het geld gaan halen daar waar er boven op gezeten wordt, maar niet van de mensen die door Brussel worden kaalgeplukt door een legertje paladijnen aangevoerd door Brusselmans en tante Pollewop uit Duitsland. Laat die slimme italianen kwaad worden op die twee die Europa eerst willen uitkleden en vervolgens onder dictatuur brengen. Italië kan toch ook gewoon onder de laars van Poetin gaan zitten? Die levert nu wel steun. Maar dat gaat ook niet voor niets. Dat komt nog wel…..Deo volente.

Dank Ton voor je scherpe artikel.

karton
4 jaren geleden
Antwoord aan  Puck van der Land

@ Puck van der Land. ??? !!

karton
4 jaren geleden

Als het gevolg van hun boosheid zou zijn dat de EUSSR instort, zou ik zeggen : “Lekker boos blijven daar in Italië” !!