Iran: € 20 miljoen, Italië: 0

De EU heeft besloten dat Iran ondersteund moet worden met 20 miljoen euro aan noodhulp. Italië krijgt geen cent noodhulp; dat krijgen ze kennelijk pas als ze – net als Iran – terrorisme ondersteunen.

Iran
Geestelijk dictator Khamenei. Afb: Wikimedia

De Amerikaanse ambassade in Iran heeft vorig jaar getaxeerd dat de Iraanse ‘geestelijk leider’, Ali Khamenei, een privévermogen van meer dan $ 200 miljard bezit. Het betreft geld dat voor het grootste deel achterover werd gedrukt uit buitenlandse hulp en buitenlandse handel. Reuters hield in 2013 nog rekeningen met een vermogen van $ 95 miljard op de geheime rekeningen van deze schatrijke handelaar in semi-religieuze nonsens. Geen slechte score voor iemand die beweert namens God leiding te geven aan een land en types als Trump, Rutte of Boris Johnson moeten het met aanmerkelijk minder doen. De Europese Unie zal ‘humanitaire hulp sturen naar Iran om het coronavirus te helpen verlichten, en zal ook het verzoek van Teheran om financiële hulp van het IMF steunen. “We hebben niet veel humanitaire hulp kunnen bieden, maar er zit zo’n 20 miljoen euro in de pijplijn … die we de komende weken verwachten te leveren”, zei EU-chef voor buitenlands beleid Josep Borrell in een videonieuwsconferentie op maandag.

Coronacrisis

Italië, dat geen cent noodhulp ontvangt van de EU, wordt evenwel zwaar getroffen door de coronacrisis. Op het moment van schrijven telt het land bijna 87.000 geïnfecteerden, zijn er 11.000 genezen verklaard en meer dan 9.000 dodelijke slachtoffers. Dat de crisis zodanig uit de hand heeft kunnen lopen, zal zeker te maken hebben met de soms onbegrijpelijk nonchalante aanpak zoals we dat ook hebben gezien met de aanpak van eerdere crises. Het was voortdurend ‘feest’ in de landen ten noorden van de Middellandse zee die de EU-subsidies tot diep achter in de longen opsnoven. Voldoende redenen dus om de rem op ongebreidelde geldstromen naar het zuiden te zetten. Maar… nu even niet. Onze Europese- en NATO-bondgenoot zit diep in de problemen en dan past het ons om hulp te verstrekken in plaats van aan het compleet gestoorde regime in Teheran en de toch al schatrijke – zelfverklaarde – persoonlijke vriend van God. Het is gewoonweg te droevig voor woorden dat ook onze regering wel met het vingertje wappert als het om steun aan Italië gaat en doodstil blijft als de ongekozen Borell 20 miljoen van ons geld investeert in Iraans terrorisme.

Het wordt tijd om de EU voor het grootste gedeelte op te doeken. Dat maakt ook deze kwestie maar weer eens pijnlijk duidelijk.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alex
4 jaren geleden

Waarom schrik ik er niet van?
Alle consternatie om een Nederlandse minister van financiën die zijn poot stijf houd en ondertussen in de achterkamertjes word het beklonken en zonder blikken en blozen buiten deEU weggegeven. Hoezo we worden belazerd waar we bij staan.

Campert
4 jaren geleden

Van uw vrienden Ursula en Franske zal u het maar moeten hebben…

Joost Visser
4 jaren geleden

Socialisme en islam, twee handen op een dikke buik, betaald door anderen.

Ravian
4 jaren geleden

Hopelijk begrijpen de Italianen de opgestoken EU middelvinger, stappen ze uit de EU, en dragen ze zo bij aan de bevrijding van de rest van Europa.

karton
4 jaren geleden

De Boevenbende EUSSR steunt het terroristen- nest Iran !! Zoals voorheen Hitler en Mussolini elkaar steunden !!! ?? zum kotzen !