Hoe krijgen wij ‘de omnipotente overheid’ weer terug in zijn hok?

Een virus als Corona bevat genetisch materiaal (DNA of RNA) dat binnendringt in onze celstructuur en daar reproduceert door die cellen te dwingen om snel duizenden identieke kopieën te produceren. Die zijn op zich al gevaarlijk, maar worden extra gevaarlijk dankzij hun capaciteit om te muteren, waardoor zij ongrijpbaar kunnen worden en levende wezens en/of planten vernietigen.

Afb: pixabay

Is het toeval dat Corona met het Karl Marx virus gemeen heeft dat het onze maatschappij infiltreert met het doel om duizenden salonsocialistische ‘klonen’ te reproduceren teneinde die maatschappelijke structuur aan te vallen en te vernietigen? Is het toeval dat het Karl Marx virus haast ongemerkt is gemuteerd van de Communistische Partij Nederland tot het puur communistische GroenLinks, met dezelfde zieke ideologie? Is het toeval dat die zieke ideologie na deze mutatie niet meer door naïeve ‘deugmensen’ als het grote communistische gevaar wordt herkend? Beide fenomenen zijn bijzonder kwaadaardig en verdienen een keiharde aanpak, mede omdat zij dreigen te coïncideren…

Om de huidige pandemie te bestrijden zijn slagvaardige politieke leiders nodig, hetgeen een contradictio in terminis lijkt. Winston Churchill moest ook ‘van stal gehaald worden’ om de nietsnut Chamberlain – een op Mark III gelijkende ‘quantité négligeable’- te vervangen om de verdediging van het land op zich te nemen. De mannetjesputter Churchill was praktisch in zijn eentje de belichaming van ‘Big Government’, die wij in onze Haagse collectie lichtgewichten niet ter beschikking hebben, maar hij werd na W.O.II zonder gêne aan de kant gezet.

Wat wij zien is dat onze ‘leiders’ in hun desperate zoektocht, variërend van gedeeltelijke tot totale ‘lockdown’, democratische vrijheden usurperen door ons virtueel huisarrest geven en de economie praktisch tot stilstand te brengen. Dat is nogal wat, maar zolang deze maatregelen maar snel teruggedraaid worden post-Corona, kunnen zij tijdelijk van nut zijn.

In luttele weken heeft een ‘onzichtbaar’ virus van een tienduizendste millimeter de Westerse democratieën plat gelegd maar waar wij voor moeten waken is dat ‘Karl Marx klonen’ in Brussel massaal proberen van de gelegenheid misbruik te maken door met suffe smoesjes ons onze burgerlijke vrijheden te ontnemen, zoals vorige week de E.C. de telecom data van alle EU burgers ter beschikking wilde krijgen, zogenaamd om Corona te bestrijden. Gekke Henkie!

Dat deden de Chinese communisten in de afgelopen weken in Hong Kong met dezelfde smoes, maar reken er maar op dat iedere potentiële demonstrant voor democratie nu volledig bekend is. De Brusselse amateurs hebben nog nooit iets tegen Corona ondernomen voor de EU burgers maar zijn in staat om bakken geld naar Iran te verschepen, zoals Ton Nijhof schetste in zijn ‘Iran : € 20 miljoen, Italië: € 0.‘ Wat een onbenul daar in Brussel, maar met hen weet je al van tevoren dat hun ‘big government’ een slecht gecamoufleerde versie is van Big Brother die alleen maar macht usurpeert maar nooit meer iets teruggeeft waar hij zijn kleffe handjes eenmaal op weet te leggen.

Hij ambieert absolute dominantie, kent geen grenzen maar streeft naar 100% totalitaire macht. U kent het wijze gezegde : ‘macht corrumpeert, totale macht corrumpeert absoluut’. In zuid Korea en Singapore hebben wij de afgelopen weken gezien hoe medische en electronische privacy moeiteloos terzijde werd geschoven in een sinds W.O.II niet meer geziene uitbreiding van de macht van de staat.

Het ene taboe na het andere wordt gebroken met monsterlijke boetes of gevangenisstraf voor mensen die niets bijzonders doen. In de USA en de UK worden hulppakketten van 10% tot 15 % van het BNP opgetuigd en Centrale Banken hebben de geldpers aangezet om activa te kopen, zoals bedrijfsleningen, waarvoor zij tot voor kort de neus ophaalden teneinde een golf van faillissementen te voorkomen.

Covid 19 breekt de spelregels omdat de staat wel moet optreden, maar historisch gezien pakt de staat wat hij kan. Een typische vorm van zulke, relatief onschuldig ogende, manipulatie was het ‘kwartje van Kok’; zo ook de meer recente, eigenlijk onnodige hoge-BTW verhoging van Rutte. Beide zijn illustratief omdat wij in een vervolgtraject hiervan de consequenties niet meer overzien, zoals Big Brother al lang voor ogen heeft. De complicerende factor is de smerige rol die de linkse pers, wereldwijd, daarbij speelt door Corona cijfers te manipuleren in hun manie om Trump in de wielen te rijden, uit vrees dat deze met zijn toenemende schare kiezers de vloer met hen gaat aanvegen.

Wat goed kan uitpakken is dat in vele landen de ziekenzorg beter georganiseerd zal worden om op een tweede griep-golf voorbereid te zijn, maar de begrotingsdiscipline die de EU voorstond is hiermee uiteraard voor jaren aan flarden geschoten. Industriële logistieke lijnen zijn gesneuveld, met alle gevolgen aandien voor het vertrouwen in de continuïteit van onze industriële productie, deels door slechte planning, deels door gebrek aan strategische visie (zie artikel: ‘globalisme of een nieuwe industriële strategie?’ d.d. 24 jl.) 

De politiek kan dit misbruiken voor een greep naar de macht, tot aan nationalisaties toe. Dat zou een negatieve invloed op de wereldhandel hebben die het destructieve effect van het socialistische protectionisme van de EU en hun duizend regels nogmaals overtreft. Kortom, dat is waar beide virussen samenkomen, het ‘Karl Marx virus’ ligt op de loer om de dynamiek van het kapitalisme, dat onze zwaar beschadigde economieën post-Corona nu juist weer zo snel mogelijk weer gezond moet maken, te frustreren. Een buitenkans voor globalisten als Soros, Bloomberg etc. Waar ik mij het meeste zorgen over maak is het potentiële misbruik van macht door politici van allerlei pluimage die zullen proberen om een kunstmatige noodsituatie in stand te houden voor eigen gewin, te beginnen met de praktijken van de globalistische Europese Commissie ‘voor gezondheidsredenen’.

Wat wij hard nodig hebben is een late realisatie onder naïeve kiezers waar het grote gevaar van Karl Marx en Big Brother schuilt, dat is bij slangen als Asscher en Klaver en de domme Barbie pop.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
karton
4 jaren geleden

Ik denk dat de eerste gelegenheid komt bij de a.s. verkiezingen, dat duurt nog even maar dát is wel dè gelegenheid. Dit soort mensen, dat zich “overheid” noemt is over ’t algemeen niet met legale middelen te verdrijven, mocht het na de a.s. verkiezingen NIET lukken dan voorzie ik nog veel grotere problemen, in óns eens zo mooie én rijke landje.

M. Campert
4 jaren geleden

Mooi beschreven!