EU-dictatuur

De Europese Commissie wil macht om het klimaatbeleid van landen aan te scherpen. De commissie wil vooral landen die “niet voldoende hun best doen om de afgesproken klimaatdoelen te halen een tik op de vingers geven”. Dat zou staan in de klimaatwet, die vandaag door Eurocommissaris Frans Timmermans wordt gepresenteerd. De EU wenst kennelijk een dictatuur te vestigen…

Grootgeld-socialist Frans Timmermans. Afb: Flickr.

De EU raakt steeds meer van haar oorspronkelijk als democratisch gepresenteerde veren kwijt. Begonnen als de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal in 1958 om Frankrijk en Duitsland minder aanleiding te geven voor oorlog, is dat prille begin uitgegroeid tot een megalomaan project waarin een ongekozen minderheid het geld van de meerderheid tot achterin de longen inhaleert. Er worden wegen aangelegd van niets naar nergens, de kromming van bananen en komkommers zijn in kaart gebracht en er zijn voedseletiketten verplicht gesteld die zelfs voor deskundige professoren acabadabra blijven. Intussen variëren de voedsel- en energieprijzen in de Europese landen onderling als nooit tevoren. De Europese Unie, opgetuigd om de onderlinge handel zo gladjes mogelijk te doen verlopen en uiteenlopende regelgeving zoveel als mogelijk te synchroniseren, ontpopt zich als een dictatoriaal monster wat ver af staat van de meest simpele democratische beginselen.

Voor politici geldt kennelijk hetzelfde dictum als andere dictatoriale typen; “hoe vaker men een leugen herhaalt, des te eerder zal het volk geneigd zijn de leugen daadwerkelijk te geloven”. Wat dat betreft vormt het ‘milieu’ geen uitzondering op deze regel, of het moet zijn dat men alsnog een peer-reviewed onderzoek op tafel legt waaruit zonneklaar blijkt dat de mens (als enige) een desastreuze invloed op het klimaat heeft. Zolang dat niet zo is, zijn alle maatregelen uitsluitend bedoeld om de burgers hun inspraakmogelijkheden te ontnemen en dus antidemocratisch.

De plannen van Timmermans zouden naar verluidt, tot fel verzet leiden in het Europees Parlement. Bij het CDA, dat ook de uitgelekte versie van de nieuwe klimaatwet heeft gelezen, noemen ze het overdracht van macht. Europarlementariër Esther de Lange omschreef het als “een machtstransfer”. In de praktijk zou het erop neer komen dat meer macht naar de Europese Commissie wordt overgeheveld en wordt niet alleen de rol van de regeringsleiders kleiner, maar ze verliezen in feite ook hun vetorecht. Dat geldt ook voor het Europees Parlement. We hebben al niet kunnen kiezen voor het rapaille wat er zit, laat staan voor een bevoegdheid die onze grondwet links passeert. Dit is niets anders dan een definitieve greep naar de macht door ongekozen figuren die zich al over de rand bewegen van wat moreel acceptabel is. De logische reactie van de bevolking moet zijn dat op nationale partijen gestemd gaat worden die het uittreden uit de EU bovenaan hun verlanglijstje hebben staan.

En wie bang is dat wij in dat geval economisch verdoemd zullen zijn, zouden wij voorhouden: “doe de haven van Rotterdam maar eens een dag of drie op slot”. Het zal blijken dat een lichte verkoudheid in ons land tot een stevige griep in heel Europa leidt.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
karton
4 jaren geleden

@ A.R.Girbes sr.
Ik vermoed dat er op Fransje Timmermans is gestemd uit medelijden, medelijden vanwege zijn gebrekkige geestelijk ontwikkeling en dientengevolge volkomen gebrek aan capaciteiten.
Deze man zou zelfs niet als burgemeester van Madurodam kunnen optreden, óók als bedrijfsleider van een buurtsuper zou hij volledig mislukken.
Al met al : een triest figuurtje, maar trieste figuurtjes zijn vaak levensgevaarlijk, zie A.H. te D. in de jaren ’35 – ’45.

4 jaren geleden

Het heeft weinig zin uitgebreid op het artikel van Ton Nijhof in te gaan omdat de heer Nijhof uitstekend zijn mening niet onder stoelen of banken heeft geschoven.
Wat ik wel even wil aanhalen, is dat Frans Timmermans nu even ( alweer) zijn ware aard laat zien.
Thierry Baudet noemde Frans Timmermans een ” zielig mannetje” en later, na commentaar op Baudet door Frans Timmermans, ” zei Baudet dat Frans Timmermans ” de weg kwijt is”.
Tot zover is alles nog netjes, hoewel ik de “communicatie” dewelke Timmermans hanteert,
afkomstig is van een zodanig mentaal zieke ” Commissaris van de Europese Unie ” dat ik nog steeds niet begrijp waarom er op hem wordt /is gestemd. Als we dus even verder denken dan wat onze verbazing aangeeft, is , dat Timmermans, mijns inziens , niet alleen een mentaal ziek figuur is maar hij alle “ingrediënten” bloot legt, hem als een idioot te bestempelen.
Immers: Zoals de heer Dunki schrijft;” **Volgens PvdA collega en ex-minister Plasterk zat deze onverantwoordelijke parasiet liever thuis te mokken omdat hij de buitenland portefeuille van zijn fractie niet kreeg toegewezen.**
Timmermans is niet alleen een verwend kind, hij is typisch een P.v.d.A lid , die niet verder kan denken dan de emotionele kletskoek die hij uitbraakt.
We zien het: nu blijkt bij het talenwonder dat het het een ” wonder” is dat hij nog geen schop onder zijn achterste heeft gekregen. Zijn stemmers zijn waarschijnlijk evenzo mentaal ziek.
Het echte probleem is dat de burgers hem niet kunnen wegschoppen, want die man is onhoudbaar.
De democratie bestaat niet meer. Op 13 oktober 2007, schreef wijlen Prof dr. Bob Smalhout een column met de aanhef: ” Hoezo democratie”: **” Het doordrukken van een door de meeste mensen ongewenste maatregel gaat meestal gepaard met een media spektakel dat bol staat van HALVE waarheden, ijzingwekkende leugens én primitief boerenbedrog”.
Hoewel Timmermans. als lid van van een, Sociaal Democratische partij”, hij de democratische beginsel volledig naast zich neer legt.
En, zoals Ton Nijhof schrijft:” Voor politici geldt kennelijk hetzelfde dictum als andere dictatoriale typen; “hoe vaker men een leugen herhaalt, des te eerder zal het volk geneigd zijn de leugen daadwerkelijk te geloven”***.
Ik noem `zoiets: Brainwashing. En, dat is het kenmerk van een dictatuur.

karton
4 jaren geleden

Zag deze nietsnut, Fransje Timmermans, straks op tv uit z’n nek lullen betr. het klimaat. Hoorde tevens dat de dwaas kinderen heeft, ook dát nog !! Dit soort “mensen” moeten een verscherpt voortplantingsverbod opgelegd krijgen, ’t liefst vanaf hun 8ste levensjaar. Zij vergiftigen de gehele maatschappij.
Zag ik potverdorie dat stomme mens, von der Leyen, ergens in een zaaltje rondlopen met dat debiele Zweedse meisje, Greetje T. waarom staat dat stomme wicht overal met haar snotneus bij als ’t het klimaat betreft. Dat debiele kind reist de hele wereld over, leert geen lezen en/of schrijven, en stoot overal CO2 uit, schandelijk.

Neef Jansen
4 jaren geleden

Zou Timmermans nog steeds denken dat de islam al 2000 jaar bij Europa hoort? Ik vrees van wel. En nu gaat hij het ook regelen dat we met z’n allen duizenden miljarden euro’s gaan uitgeven aan een fictieve antropogene klimaatopwarming.

r dunki
4 jaren geleden

Het spuugverwende kind Timmermans onttrok zich in 2010 liefst 6 maanden aan zijn werkzaamheden als 2e Kamerlid, want dit egotrippertje ‘was onrecht aangedaan’.

Volgens PvdA collega en ex-minister Plasterk zat deze onverantwoordelijke parasiet liever thuis te mokken omdat hij de buitenland portefeuille van zijn fractie niet kreeg toegewezen.

En nu de grenzeloze zelfoverschatting van deze non-valeur met de steun van Rutte…?