De machtigste man van Nederland

De machtigste man van Nederland? Je zou zeggen: de baas van Shell, want dat is verreweg het grootste Nederlandse bedrijf, met rechtstreekse toegang tot de premier en met de invloedrijkste lobbyisten. Toch moet Shell-CEO Ben van Beurden het afleggen tegen loterijkoning Boudewijn Poelmann. Die heeft alles en iedereen in zijn zak. En hij heeft, anders dan Shell, rechtstreekse toegang tot de ziel van de Nederlanders. En anders wel tot de rechters.

Syp Wynia. Afb: scr. Youtube

door Syp Wynia

Lees verder >>>

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

***Toch moet Shell-CEO Ben van Beurden het afleggen tegen loterijkoning Boudewijn Poelmann. Die heeft alles en iedereen in zijn zak. En hij heeft, anders dan Shell, rechtstreekse toegang tot de ziel van de Nederlanders. En anders wel tot de rechters.***Aldus de tekst uit een nieuwsbrief van Syp Wynia.

En…. heb je een hoop geld, zorg dat iedereen bij je aanbelt.

Een verzonnen statement. Maar wat even gezegd moet worden, is dat geld ” de macht ” bij uitstek blijkt te zijn. Mr Gudo van Moerkom, ex directeur van de A.N.W.B., zei:” Als het om geld gaat worden alle principes vloeibaar”.

Maar als rechters en “alles en iedereen” in de zak van Boudewijn Poelmann zit, dan is het hek van de dam. Niet alleen alle principes worden vloeibaar, maar “het Recht en de politiek” kan dan naar de hand van een “idioot” worden gezet.
Met andere woorden:” Het recht kan worden beïnvloed door/met geld. De politiek kan door/met geld worden gedirigeerd. De rechten van de burger wordt dan met geld afgekocht ter wille van politiek terreur. Met geld wordt het onleefbaar voor de “burger” omdat zijn /haar recht(en) is afgenomen door de “:man” met een zak geld.

Boudewijn Poelmann kan dan nog zoveel geld hebben ter besteding naar eigen inzicht maar als hij zich beweegt op het vlak van de “willekeur” is hij gewoon een gangster.
Immers: Gangsters hebben lak aan regels. Criminologie als wetenschap heeft ten doel criminaliteit te bestuderen en een misdaad is uit het formeel juridisch oogpunt bezien is de misdaad een handeling waarop de gemeenschap ( de Staat) straf geeft gesteld. Als geld inbreuk maakt op “het recht” als zodanig en de doelstelling van “het recht” door geld wordt veronachtzaamd ( de belangen van een ieder worden “verwaarloosd) dan is “het recht” waardeloos geworden en is de rechtspraak “corrupt”.
Dus, Boudewijn Poelman, is pas de machtigste man van Nederland als anderen corrupt zijn en alle principes vloeibaar worden. Maar als het Openbaar ministerie € 750.000.000,- aan boete oplegt aan de ING -bank, ter zake het witwassen van miljarden Euro’s, en bestuurders er vanaf komen zonder strafvervolging, dan heeft ” het boetegeld” op dat moment ook het recht verkracht ten behoeve van …….WIE?