Prikbord nr 768

Het jaar van de politieke leugens en het nepnieuws is voorbij. Grote groepen burgers zijn wakker geschrokken en beseffen dat de betrouwbaarheid van de media, activisten, vakbonden, bestuurders, pensioenbeheerders, wetenschappers, rechters, politiebazen en bewindspersonen samenhangt met hun politieke voorkeur en hun persoonlijke belangen.

Zelfs historici hebben hun vooringenomen opvattingen; of het nu om de vermeende schuld’ van kapitein Westerling gaat of over het Koninklijk huis. Nog pijnlijker wordt het zodra over de achtergronden en bedoelingen van nepnieuws geen feitelijke discussie mogelijk is, zoals over de gevaren van kernenergie en besmette eieren, of over de invloed en kosten van CO2-reductie, of over gevolgen van de Brexit of van migratie. Angst en intimidatie naast ordinaire hebzucht en opzettelijke misleiding lijken de drijfveren van de nieuwe elites’ te zijn en bij deze oorlog’ is kennelijk alles geoorloofd.

Bosbrand

Het onbeschaamde opportunisme van de Australische milieufanaten wekt de indruk dat zij belang hebben bij de bosbranden die voor een aanzienlijk deel zouden zijn aangestoken. Het doet denken aan de kernenergiehaters die na de ramp in Groningen van het gas af willen, maar uiteraard de logische oplossing nog steeds verwerpen. Want ze hebben een andere agenda.

Feitenkennis

Henk Versteeg weet het zeker (Tel. 19/12) dat de opwarming van de aarde bewezen is, evenals de relatie met klimaatverandering, want de klimaatgekkies’ hebben gelijk. Merkwaardig dat die nooit de bewijzen en argumenten van de critici over rekenfouten, CO2 noodzaak en gemanipuleerde klimaatgegevens – hebben kunnen weerleggen.

Andere schrijvers van ingezonden brieven weten precies hoe het met de voedselvoorziening in gevangenissen is. Ooit de bewijzen gezien van onvoldoende en minderwaardig voedsel? Of de meldingen over gedwongen halal-maaltijden, weggegooide (stinkende vis) maaltijden, over vitaminetekort en jarenlange medische problemen daardoor? Of over de klachten die door Kamerleden worden genegeerd zeker na een bagatelliserend onderzoeksrapport terwijl ze eerder door een commissie al werden erkend!

En dan de veronderstelling dat gedetineerden niets meebetalen aan hun verzorging. Uitkeringen worden stopgezet en ook AOW wordt (ten onrechte) als een uitkering beschouwd, terwijl er jaren voor is betaald. Kan iemand van die briefschrijvers zich voorstellen met welke schuldenlast een voormalige gedetineerde aan zijn nieuwe leven’ mag beginnen. Zelfs het afsluiten van een verzekering is dan nog jarenlang een groot probleem.

Groene dictatuur

In Madrid is één ding duidelijk geworden: veel landen zijn helemaal niet van plan de aarde te redden’, tenzij de Westerse landen voor hun bevolkingsgroei, economische groei en milieuproblemen gaan betalen. Geen miljarden, maar honderden miljarden waarbij het EU-fonds van 100 miljard per jaar slechts een fooi is. In Europa begint dit door te dringen, doch de groene regeringen en Brussel willen hun dictatuur niet opgeven. Wellicht zal een aantal bedrijven nu terug naar Engeland verhuizen, waar het gezond verstand nog aanwezig is.

Immigratie

Naar verluidt bedragen onze jaarlijkse kosten voor een asielzoeker gemiddeld € 28.000. Dit absurde bedrag wordt nog onbegrijpelijker, indien het ook geldt voor kinderen en voor (afgedwongen) gezinshereniging, naast de kosten van crimineel gedrag. Want bij 100.000 nieuwkomers en overige personen in de opvang, betekent dit ieder jaar bijna 3 miljard euro! En daarnaast hebben we nog politici die ook belastinggeld besteden aan het verblijf van illegalen en criminele gelukzoekers.

Hoeveel miljard hebben de Groningers inmiddels ontvangen?

Incompetent

In bepaalde beroepen is een maximum leeftijd van toepassing, omdat de geestelijke en lichamelijke fitheid afnemen. De benoeming tot staatssecretaris van mevr. Broekers-Knol (1946) valt hier kennelijk niet onder, hoewel de Eerste Kamer vermoedelijk opgelucht was bij het vertrek van deze VVD-politica met een hoog bla-bla-gehalte. Of is dit laatste nu juist een voorwaarde bij het immigratiedossier?

Mensenrecht

Bescherming tegen klimaatverandering is volgens de Hoge Raad een mensenrecht i.v.m. de bedreiging door het milieu (u leest het goed). Doch dat ook de rechters precies weten hoe dit in Nederland(!) moet gebeuren, hebben we aan onze politici te danken, die achteloos VN-(vluchtelingen)verdragen, klimaatverdragen, EU- wetten’ (Euro-/ECB-besluiten, gezinshereniging) en het Schengen-verdrag hebben ondertekend, die allemaal de rechten (huisvesting, pensioeninkomen, vermogen, zorg), welvaart en veiligheid, alsmede het milieu (overbevolking) van onze samenleving aantasten. Is de Hoge Raad bereid om daar ook politieke uitspraken over te doen?

Onbeschaamd

Timmermans meent dat hij de Britten als vriend mag aanschrijven (toespreken), omdat hij ooit op een Britse’ school heeft gezeten, terwijl hij nu het boegbeeld is van alles in de EU wat Britten juist willen verlaten. Dan de Kerstuitzendingen die kennelijk op verzoek van Vluchtelingenwerk (?) een politieke boodschap brengen, met name van links. En voorts de paus die niet pleit voor geboortebeperking, maar voor het opnemen van economische vluchtelingen. De onbeschaamdheid waarmee Gutmenschen de welvarende’ landen met reeds honderdduizenden kanslozen, illegalen, criminelen en psychopaten – compleet willen overspoelen met de problemen uit de rest van de wereld, overtreft zelfs de hypocriete Timmermans.

Onschuldig

Linkse media proberen nu de uitgeschakelde Iraanse terreurmanager aan te merken als een soort slachtoffer van Amerikaanse agressie. Eenzelfde dubieus wegkijken deed zich voor in de dertiger jaren van de vorige eeuw. Zelfs ontwapening werd nagestreefd door de wereldvreemde figuren van het ‘gebroken geweertje’. Met de moderne communicatiemiddelen geldt het excuus van onwetendheid niet, doch bepaalde ‘bronnen’ bij de Amerikaanse inlichtingendiensten zijn doorgaans van politiek gehalte. Die onbetrouwbaarheid blijkt alleen al uit het recente verleden en het feit dat ze de geheimhouding schenden, indien het waar is dat ze met de media praten over de vermeende onschuld van de Iraanse generaal.

Privileges

Niet alleen krakers, gesubsidieerde activisten en stichtingen, overbodige politici en cultuurbobo’s hebben in dit land privileges op kosten van de staat, maar ook brandweerfunctionarissen in Amsterdam. Is dit kopieergedrag of het gevolg van linkse machtsverdeling? In ieder geval is de commandant onvrijwillig opgestapt met achterlating van een broeinest voor verspillers. Kennelijk is het niet mogelijk om de illegale ‘regels’ te veranderen op grond van de CAO, dus zal het OM moeten ingrijpen dan wel de Algemene Rekenkamer om de mate van corruptie, fraude, machtsmisbruik en chantage vast te stellen.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties