De groen-rode greep naar de macht

Is het u wel eens opgevallen dat alle klimaat ‘waarschuwingen’ allemaal hetzelfde zijn? Dat ze allemaal voor exact dezelfde oplossing gaan? En dat ze allemaal zonder pardon bij het oud vuil gezet worden, zodra blijkt dat de waarschuwing haar nut verloren heeft?

Het begon ergens in 1972, toen de BBC een documentaire uitzond waarin ze de snow-blitz theorie presenteerden. Volgens die theorie zouden we binnen 3 jaar in een complete ijstijd zitten. Daar hebben we niets van gemerkt tot op heden. Even zo goed was die documentaire de eerste vorm van massahysterie op klimaat gebied. Massahysterie, want iets wat mogelijk kan gebeuren hoeft niet te gebeuren.

Daarna waarschuwde de Club van Rome dat we heel snel aan het einde van onze technische mogelijkheden zouden komen. Eminente geleerden (die stomtoevallig allemaal communistisch stemden) waren het er over eens dat we ons moesten verenigen om gezamenlijk de crisis aan te pakken.

Daarna kregen we ongeveer ieder decennium een nieuwe crisis gepresenteerd. Zure regen, de bossen gaan er aan. Proletariërs aller landen, verenigt u om gezamenlijk de bossen te redden! Alleen als we nu heel veel van uw geld uitgeven kunnen we heel misschien de bossen redden.

Nou, de bossen staan er nog allemaal en ze doen het eigenlijk prima. Vervolgens kregen we een ‘Inconvenient Truth’ te zien, waarmee Al Gore u wijs probeerde te maken dat de opwarming van de aarde nakende was. Alleen als u nu direct actie onderneemt waren de ijsberen te redden. Met heel veel geld, natuurlijk. Volgens kameraad Gore zou de poolkap rond 2008 gesmolten zijn.

En wat dacht u wat? De poolkap doet het uitstekend op dit moment. Sterker nog, er ligt meer poolijs dan in  het verleden. U kreeg ook een zielige bijna verhongerde ijsbeer te zien. Alleen als u nu met heel veel geld … ik denk dat u het riedeltje nu wel kent.

Over die arme zielige ijsbeer: dat is het lot van een roofdier dat bovenaan de voedselpiramide staat. Andere roofdieren kunnen een verzwakte ijsbeer niet aanvallen, daar zijn ze veel te gevaarlijk voor. De verzwakte ijsbeer is zelf niet meer in staat om te jagen, dus wacht het de hongerdood. De natuur kan wreed zijn. Iedere serieuze bioloog weet dat. Maar dat gaan we u natuurlijk niet vertellen, want anders bent u niet bereidt om uw geld weg te geven. Al Gore is geen echte socialist, meer een regelrechte opportunist. Hij verandert letterlijk koolstof in goud met ‘carbon credits’. Met andere woorden: hij verdient er een dikke boterham aan.

Die truck werkte ook niet, dus kwam er een nieuw waarschuwing. Dit keer globale opwarming. 97% van alle geleerden zouden het er over eens zijn dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Wederom, als we allemaal (zoals proletariërs dat behoren te doen) verenigen en ons complete kapitaal afstaan aan de klimaatgekkies komt alles voor elkaar. Hun spreekpop is op dit moment nog Greta Thunberg.

Greta begint haar glans te verliezen en die 97% is allang ontmaskerd als bedrog. 97% van alle Oostenrijkers stemden destijds voor de Anschluss met Duitsland, weet u nog? Dus komt er een nieuwe groep naar voren. Die gaan nog een stapje verder. Ze noemen zich de Extinction Rebellion. Zogenaamd  is het een spontane beweging – dat zijn ze allemaal. Zij waarschuwen dat de mensheid binnenkort zal uitsterven, als we niet heel snel en zeer drastisch alles omgooien. Ze praten (schreeuwen, eigenlijk) dat binnen een paar jaar iets van een miljard of meer mensen om gaan komen. Om dat te voorkomen moeten de olie- en de luchtvaartindustrie volledig gestopt worden. Binnen 5 jaar, maar liefst. Dat proberen ze ‘spontaan’ af te dwingen met geweldloze acties. Zoals in Londen het bezetten van kruispunten en in ons eigen landje door zich vast te ketenen in de vertrekhal van Schiphol. Of door te spijbelen op school.

Ik zag een interview waarin een woordvoerster (wat anders vandaag de dag?) aan de tand gevoelt werd. Ook een interview met een Greenpeace woordvoerder. In beide gevallen praten ze om de zaak heen. Ja, op hun websites staat met zoveel woorden dat er jaarlijks 40.000 doden door luchtvervuiling in Engeland vallen. “Maar dat moet u zo niet opvatten. Het enige wat ze willen is een debat op gang brengen”. Dat soort zaken. Ja, het (zoveel doden) staat letterlijk op hun sites. Op scholen wordt dat benadrukt. Kinderen worden aangemoedigd te spijbelen om actie af te dwingen. Die kinderen – en nogal wat volwassenen – geloven het als ware het Sinterklaas zelve. Maar zodra ze serieus ondervraagt worden krabbelen ze direct terug …

De oprichter van Greenpeace is Patrick Moore. Die heeft zich teruggetrokken uit de organisatie, omdat die veel te links en veel te extreem politiek geworden was. Dat moet u ergens te denken geven. Want die meneer Moore is nou niet direct een ultra conservatief.

Waar u ook eens aan moet denken is dat al die waarschuwingen altijd zonder één uitzondering verzonnen bleken, zwaar overtrokken of een verkeerde interpretatie van de gegevens. Een keer, dat kan. Twee keer wordt wat moeilijker te geloven. Maar elke keer? Dat is niet toevallig. Dan mag je rustig over opzet spreken. 

Denk ook eens aan wat de consequenties zijn van ongelimiteerd ‘milieu redden’ met uw geld. De laatste kreten roepen om het sluiten van de luchtvaart, olie en auto industrieën. Niet uitfaseren over 25 jaar, maar direct. Maar … alleen bij ons. In het westen. China en India gaan echt niet mee doen met die kolder. Logisch, want dat is voor hen de enige manier om uit afgrijselijke honger en armoede te komen.

Als u dit bovenstaande in ogenschouw neemt, ziet u dat het klassieke socialisme  nog steeds springlevend is. Ik sprak lang geleden met een neonazi. Die zei dat het voor hen volstrekt onmogelijk was om in een goed functionerende democratie aan de macht te komen. Daarom proberen ze zoveel mogelijk ellende te veroorzaken, zodat kiezers geen andere keuze hebben dan zeer extreem te stemmen. Extreem linkse mensen vertelden me precies hetzelfde. Ze weten allebei dat ze geen schijn van kans maken op politieke macht als het u goed gaat. Dus moet het niet goed met u gaan.

Wat links allang ontdekt heeft, is dat de meeste mensen niet warm lopen voor een ouderwetse klassenstrijd. Maar wel voor hun vaderland en later voor het milieu. Eerst waren dat Mussolini en daarna Hitler die dit aan hun socialisme toevoegden. Na de oorlog gingen internationaal socialisten op zoek naar een alternatief. Dat vonden ze in het milieu. Na de val van het IJzeren Gordijn was het even stil, de progressieve partijen hergroepeerden zich. Communisme, daar praten we nu niet meer over. Dat is ouderwets. Al die destijds communistische partijen noemen zich groen. Intern zijn ze niet veranderd. Alleen de slogans en de posters zijn aangepast.

In Duitsland zijn ze een stuk verder op de groene weg dan wij. Wat is het resultaat? Torenhoge energieprijzen en brown-outs. De zon schijnt nu eenmaal niet altijd, en soms is het windstil. Met grote milieuschade, want om genoeg stroom te kunnen leveren zijn oude en vervuilende kolencentrales weer geopend. Milieuvervuiling in Duitsland – waar het allemaal voor gedaan wordt – is alleen maar erger geworden!

Kortom, het is niets anders dan een nieuwe manier om oude ideeën weer nieuw leven in te blazen.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
4 jaren geleden

Goed artikel, wel jammer van enkele storende taalfouten. Volgende keer graag nog een keer lezen voor publicatie

Ravian
4 jaren geleden

Yep, het is gewoon de welbekende oude socialistische rode wijn in nieuwe milieu groene zakken.
Je ziet het ook aan zaken als het Parijse klimaat akkoord.
Het enige netto resultaat daarvan is namelijk dat er, zogenaamd ter compensatie van door het westen aangerichte milieuschade, heel veel geld van de “rijke” westerse landen naar de “arme” derde wereld landen moet vloeien.
Gewoon ordinaire socialistische nivellering dus.
Het milieu/klimaat gaat er eerder slechter dan beter van worden.