Christine Lagarde prostitueert de Europese Centrale Bank.

Het is een gouden regel dat een Centrale Bank onafhankelijk dient te zijn van de politiek om een correct, onafhankelijk monetair beleid te garanderen. In de jaren ’80 en ’90 heb ik in Brazilië en Argentinië jarenlang van nabij meegemaakt hoe desastreus de invloed van de politiek op de Centrale Banken ( en daarmee de geldpers ) kan zijn voor het monetaire beleid van een land, leidend tot een inflatie van honderden procenten, economische verlamming en uiteindelijk anarchie.

Christine Lagarde. Afb: Kremlin.

De Weimar Republiek was een afschrikwekkend voorbeeld van hoe het niet moet en in de afgelopen jaren heeft de ECB een proces van verloedering meegemaakt dat zijn weerga niet kent. De grootscheepse plundering van de noordelijke Europese staatskassen ten gunste van zuid Europa door Draghi wordt getolereerd door zowel Mark Rutte als Klaas Knot en het eind is niet in zicht.

Nu is er een onscrupuleuze medeplichtige van de corrupte EU politiek als stroman strovrouw benoemd tot President van de ECB! Watertandende politici en andere belangengroepen staan te trappelen om te profiteren van Lagarde, die volkomen bereid is om de geldpers tot hun beschikking te stellen en opende met haar onvoorwaardelijke solidariteitsverklaring met alle groene waanideeën.

Stel je voor dat de incompetente Haagse Baantjes Club de macht krijgt over de geldpers?! Een stel moreel liederlijk corrupte ellendelingen die alleen al in de afgelopen jaren verantwoordelijk waren voor de frauderende belastingdienst – terwijl de hoofdschuldige niet de bak indraait maar terstond een nieuwe topjob krijgt, voor miljarden verkwisting in het ene na het andere mislukte ICT project, voor miljarden verkwisting aan ontwikkelingshulp, onder meer aan Arabische terroristen en ‘klimaathulp’ aan zwart Afrika, voor de decimering van de landbouw door linkse waanideeën, voor de arbitraire blokkade op de groei van Schiphol en Lelystad Airport en alle, nu vruchteloze, investeringen daarin, voor een permanente woningnood en de additionele, peperdure stagnatie veroorzaakt door ‘Suffe Stientje’, de kampioene van de PFAS-waan, voor de verwaarlozing van onze nationale defensie tot een niveau waar de jongens zelfs voor hun kleding moeten betalen en er tekorten aan munitie zijn, voor een verloedering van de rechtspraak, voor de verloedering van het lagere, middelbare en hogere onderwijs door linkse indoctrinatie, voor Nederland’s schandalige positie als een mondiale draaischijf voor de internationale drugsmaffia, voor het ‘legaliseren’ respectievelijk het openzetten van de deuren voor harddrugs door D’66, kennelijk grote, gedegenereerde liefhebbers van datzelfde ‘snoepgoed’, voor een rampzalige bejaarden- èn jeugdzorg, voor de ongecontroleerde invasie van nutteloze hordes, voor duizenden Euro’s p.p. alleen al aan zakgeld voor die ‘vluchtelingen’ die hier over tien jaar nog steeds de taal niet (wensen te) spreken, voor een doodzieke publieke omroep vol weerzinwekkende parasieten die hun diversiteit en pluralisme invullen als communistische propaganda en ondermijning.

Mogen die nietsnutten de macht hebben over de geldpers? Waar in vele macro-economische modellen een consensus bestaat dat een belastingdruk van 15% van het BNP adequaat zou moeten zijn voor een goede staatshuishouding zitten wij hier al ruim boven de 40% belastingdruk; als het aan Timmermans, Jetten en Klaver ligt gaat dat gestaag omhoog. En onze onzichtbare intrigant Rutte?

Die doet de deur van het torentje op slot en leunt achterover, genietend van wéér een dag extra van zijn –slopende – bewind. Een wijze les van de Weimar Republiek was dat de politiek de tengels van de Centrale Bank dient te houden, maar dat zijn de ongekozen, op macht beluste intriganten in Brussel en Frankfurt al lang vergeten. Lagarde houdt niet eens de schijn van onafhankelijkheid op maar wil de ECB instrumenteel maken in het ‘verduurzamen en vergroenen van Europa’.

Terug naar af s.v.p. en in de gevangenis met dat mens! Waarom horen wij niets van het slappe duo Mark Rutte en Klaas Knot? In de USA voert Trump ook een voortdurende strijd met de Federal Reserve om de rente zo laag mogelijk te krijgen om zijn ‘Wirtschaftswunder’ te financieren, maar ook hij gaat in de fout door dit deficitair te financieren. Belastingverlaging is leuk, maar dan moet ook de overheid op een corresponderend niveau krimpen en dat is er op die manier niet bij! Trump wordt waarschijnlijk herkozen en heeft geen boodschap aan ‘groen’, dus hopelijk blijft die demagogische ellende dat land bespaard. Hopelijk zal hij eens het licht zien en het onvoorstelbare Amerikaanse deficit aanpakken. In Europa lijken wij reddeloos verloren, want de Brusselse groene Maffia is al bezig om het ‘Groene Gat’ te vullen met uw en mijn centen onder leiding van het leeghoofd Timmermans.

De gemiddelde kiezer slaapt lekker verder en heeft geen weet van dit alles maar laat zich plots zomaar bepraten door de loze babbelaar Timmermans! Ik kan niet genoeg benadrukken hoe levensgevaarlijk deze ‘nieuwe monetaire politiek’ is. Het is pure, communistische diefstal van onze en toekomstige generaties maar wij lijken al weer hard op weg naar de volgende Weimar Republiek. Europa wordt te gronde gericht door deze ‘groene vloek’ en alleen een snelle verkiezing, een grote schoonmaak in Den Haag en een Nexit kunnen ons mijns inziens nog behoeden voor een herhaling van het bekende maar alweer vergeten rampenscenario.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ravian
4 jaren geleden

Frenske Timmermans; een gesjeesde PvdA’er op een Europese “top positie”.

What could go wrong…

Joost Visser
4 jaren geleden

Geweldige rant Ronald. Spijker op de kop gerant.

karton
4 jaren geleden

Een verhelderend stuk van Ronald Dunki, hoewel……….ieder weldenkend mens weet dat de EU in elkaar steekt zoals Dunki het omschrijft…………..ten dode opgeschreven !
Zag onlangs een foto van de behuizing van Franske Timmermans , hij kan wel 10 “vluchtelingen” in z’n hut opnemen, maar dat doet deze “socialist” natuurlijk niet ! Hij moet blijven graaien en nog eens graaien. De lusten zijn voor nietsnutten als Franske, de lasten voor de bevolking. Hopelijk stort dat hele EUSSR-kaartenhuis binnenkort in elkaar, misschien wel op ’t moment Franske binnen is.
NEXIT en wel z.s.m. !!!!!