Svenske Tilstander

In diverse artikelen[i] is uitbundig de neergang van het eens zo bewonderde Zweedse samenlevingsmodel beschreven. In een periode van twee jaar is het de Zweedse Sociaal Democraten en Gematigden gelukt om de huidige crisis tot stand te brengen en te laten voortduren.

Een gruwelijk beeld na de aanslag in Stockholm. Afb: Twitter, Paulina Forslund.

Deze ver van de realiteit verwijderde en in een voortdurende staat van wishful thinking en virtue signalling levende elite blijft hardnekkig de niet-bestaande verworvenheden verdedigen van een multiculturele samenleving met een harde groeiende migrantenkern met een niet-westerse achtergrond. De bereidheid om de onplezierige realiteit te ontkennen en te negeren wordt binnen de Zweedse samenleving blijkbaar zo breed gedragen en is zo diep ingeslepen, dat de massa die de ongewenste effecten in hun dagelijkse bestaan moeten ervaren, niet te mobiliseren is.

Welvaartsstaat en verzorgingsstaat, adieu

Zweden houdt de rest van Europa al jaren een spiegel voor en het beeld is niet stralend en helder, maar duister en verwrongen. Door een overdreven gevoel van tolerantie en structureel wegkijkend voor de risico´s die ontstaan als grenspoorten wijd open worden gegooid, heeft Zweden zichzelf de das om gedaan.Het socialistische Paradijs, het grote voorbeeld van een westerse verzorgingsstaat is niet meer. Door de grote toestroom van migranten, de aanwezigheid van criminele bendes en het religieus extremisme is in Zweden de rechtsstaat ingestort. Alleen de regerende elite in zijn warme woning ver verwijderd van de ellende die ze heeft veroorzaakt, heeft dat nog steeds niet door.

Politie agenten, hulpverleners, homoseksuelen, Joodse burgers en vrouwen worden regelmatig lastig gevallen en aangevallen. Wapendelicten nemen schrikbarend toe. Rellen en sociale onrust zijn vooral in voorsteden waar het merendeel van de bewoners uit migranten bestaat, dagelijkse routine en slepen zich dagenlang voort. Bendes hebben stap voor stap hele wijken overgenomen en bepalen het dagelijkse leven. De Zweedse politie heeft nadrukkelijk de noodklok geluid en het gevolg is dat bedreigde en zich bedreigd voelende Zweden uit de grote steden vertrekken en elders in Zweden hun heil zoeken. Ontwikkelingen en gebeurtenissen in Zweden bevestigen dat een welvaartsstaat en open grenzen niet samen gaan.

Het is voor de neutrale waarnemer uitermate pijnlijk om te zien hoe de Zweedse samenleving zich gewillig laat knechten door de ruimte die Zweedse politieke wegkijkers geven aan de agressieve, veeleisende migrant. Zweden bewijst waar een doorgeslagen vertroeteling van migranten ten koste van de levensomstandigheden van de autochtone burger in resulteert. Geconfronteerd met dat schrikbeeld houden de Scandinavische buren hun adem in en vrezen voor een Spill-over effect van die destructieve ontwikkelingen. Een Noorse minister die de ongewenste effecten van het open deur migranten beleid in een aantal Zweedse steden met eigen ogen heeft gezien, betitelde die ontwikkelingen en gebeurtenissen als Svenske Tilstander (Zweedse omstandigheden) Vanzelfsprekend kreeg haar uitspraak de handen in Zweden en in Noorwegen in de liberale media en bij politieke wegkijkers en betweters, de handen niet op elkaar.

Svenske Tilstander een term die een veelvoud met elkaar in verbinding staande ontwikkelingen tot uitdrukking brengt. Ontwikkelingen waarvoor een ruimhartige en kortzichtige verzameling politici de randvoorwaarden hebben gecreëerd. Ontwikkelingen die zich toespitsen op de gevolgen van het naar binnen zuigen van migranten met een andere cultuur waarvan de achtergrond uit principe niet wordt nagetrokken, niet wordt gecontroleerd. Legale en illegale vooral moslimmigranten die door liberale politici, hulpverleningsorganisaties en activisten worden aangemoedigd om zich te vestigen in monoculturele enclaves die de ruimte krijgen om uit te groeien tot no-go gebieden (vroeger werden die getto´s genoemd). Segregerende migranten, die de mogelijkheid geboden wordt om thuis te blijven zitten en te leven van genereuze sociale voorzieningen; geen trek hebben om zich de taal eigen te maken en deel te nemen aan het arbeidsproces van het vestigingsland en het gros van de door hen gepleegde misdaden beloond ziet met een tikje op de pols of een aai over de bol. Nieuwlanders die voortdurend beweren dat hun cultuur de Zweedse samenleving verrijkt en de realiteit hardnekkig ontkennen dat door hun komst het vestigingsland worstelt met een open einde geweldsinferno. Verschuiving van prioriteiten bij de verdeling van het BNP ten gunste van de levensomstandigheden van de migrant ten koste van de rest van de Zweedse samenleving, is het niet weg te gummen negatieve effect van die optimistische politieke benadering van de Nieuwlander. Dat verstaat de betreffende Noorse minister onder Svenske Tilstander.

Bedreiging van Scandinavische normen en waarden

Door het ontbreken van harde grenzen met de Scandinavische buurlanden Noorwegen, Finland en Denemarken vreest deze minister en veel andere Noren met haar dat een massale Spill-over niet kan worden gestopt. Sociale chaos, groeiende armoede van middel en onderklasse en een toename van m.n. de harde misdaad kunnen op korte termijn in Noorwegen vaste grond aan de voet krijgen. De 1600 kilometer lange scheidingslijn (die vroeger de grens werd genoemd) vormt ondanks de geografie en begroeiing geen enkele hindernis. Niet voor niets heeft de in Oslo gesitueerde Human Right Service al gewaarschuwd dat  Zweden een bedreiging voor de Noorse samenleving vormt.

Ook Denemarken ziet de ontwikkelingen in Zweden met samengeknepen billen aan. Het is al bevestigd dat de Øresund brugverbinding, (bekend geworden van de misdaadserie the Bridge) de ideale doorvoerroute is om criminele activiteiten van het migranten-zware en door hordes criminelen bevolkt Malmö naar Kopenhagen te transfereren. Ondanks het EU lidmaatschap en dus door het Schengen akkoord ontbreken van een harde grens (geen grensposten, geen controle door een douane korps, geen politie aanwezigheid) heeft Denemarken toch grenscontroles op de Øresund brug en veerdiensten tussen Zweden en Denemarken ingesteld om een massa invasie van criminelen en kansloze migranten te ontmoedigen.

Ondanks de negatieve uitwerking van de Svenske Tilstander voor de levensvatbaarheid van Scandinavische normen en waarden zijn er hele hordes Scandinavische politieke diknekken zoals Audun Lysbakken de politieke leider van de Noorse Socialistische Partij, die het Zweedse migratie en het niet-integratie beleid blijven bewieroken als het lichtende voorbeeld voor de rest van Europa.

Oogkleppen af!

Levend in hun eigen bubbel hebben Scandinavische politici net als hun collegae in West-Europa waarschijnlijk nog niet de uitspraak van Serge Borte Bokwango, VN-Diplomaat uit Congo gehoord. Hij zegt over de jonge goed doorvoede Afrikaanse jongeren die de stap maken naar het melk en honing continent met steun van mensensmokkelaars het volgende:

Jullie steden worden overspoeld door de ratten uit Afrika – Europa houdt door slap beleid het verdrinken van ‘vluchtelingen’ in stand – Europese autoriteiten kijken niet langer of vluchtelingen criminelen of terroristen zijn….Dit is het uitschot van Afrika. Ik voel een sterk gevoel van schaamte en woede over deze Afrikaanse ‘immigranten’, die zich als ratten gedragen en zich meester maken van (jullie) steden…Er vindt een massa-exodus van tuig naar Europa plaats”.

Hoewel die uitspraak over mannen en jongeren uit Noord – en Centraal Afrika gaat, geldt die ook voor alleenstaande mannen uit andere veilige landen in het Midden Oosten. In Duitsland heeft de politie eindelijk ontdekt dat onder die arme en zielige migranten, strijders met gevechtservaring zitten die zich verenigen in criminele bendes en de zaken in o.m. Noordrijn-Westfalen van de traditionele bendes willen overnemen. Noord – en West Europa worden overspoeld door Strijders en Jihadisten. Heeft die Serge Borte Bokwango toch gelijk. Waarvan akte.


[i]De Zweedse Spiegel”(2017), “Ontmanteling van een voorbeeld Democratie” (2017), “De Knieval” (2018) en “Hof der Zotheid” (2019).


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ravian
4 jaren geleden

Goed dat jullie deze foto nog eens plaatsen.
Ebba heette ze, 11 jaar jong, door een achterlijke islamiet met een vrachtwagen “voor Allah” in stukken gereten.
Deze foto werd uit de media geweerd omdat deze zogenaamd in strijd was met de “fatsoensnormen”.
In diezelfde periode hadden we die voor maximum effect geposeerde foto van dat verdronken jochie op het strand, slachtoffer van zijn op een gratis nieuw gebit beluste vader, die later ook nog eens een mensensmokkelaar bleek, en het jochie misbruikte om zijn klanten er van te overtuigen dat zijn boot veilig was.
Die foto heeft wekenlang de voorpagina’s gesierd, dat was blijkbaar niet in strijd met de “fatsoensnormen”.
De media maakt onderscheid tussen “goede” en “foute” slachtoffers, naar gelang hun bruikbaarheid voor het pushen van de linkse propaganda agenda.
Kotsziek wordt je er van, van die beerput die in het linkse kamp voor een geweten doorgaat.

Neef Jansen
4 jaren geleden
Antwoord aan  Ravian

Als je zo’n foto in Facebook plaatst dan krijg je een ban van 30 dagen. In Facebook heerst censuur. Althans vooral wat betreft alles dat al te nadrukkelijk lijkt op islamkritiek.