Palestijnse leiders saboteren de belangen van de Palestijnen

Af en toe hoor je eindelijk iets over de manier waarop de Palestijnse Autoriteit (PA) en het Hamas verlengstuk in Gaza de belangen van Palestijnen verkwanselen door met het geld van buitenlandse staat – en particuliere sponsors terreurdaden tegen andersdenkenden in Gaza strook en Westbank te financieren en in hun decadente nepotisme zichzelf en hun achterban op een walgelijke manier te verrijken.

Gaza. Afb: wikipedia

Corruptie trots

Het is allang geen verrassing meer dat een lijvig percentage van die binnenstromende sponsorgelden op bankrekeningen van de veronderstelde bestuurders van Gaza strook en Westbank gedeponeerd wordt.[1] Geld dat bedoeld is om het lijdzame leven van de doorsnee Palestijn te verlichten. Dat is vooral in de Gaza strook nogal eenvoudig omdat al het sponsorgeld door de Hamas pijplijn gaat en door de top ver – en ingedeeld wordt[2]. Op die manier leven er nu honderden! miljonairs in Gaza.[3]. Dat verschil in welvaart, toekomstverwachting komt in de Gazastrook wel heel markant aan de oppervlakte. Aan de ene kant de schamele onderkomens en het gebrek aan toekomst perspectief van de verpauperende gewone man en vrouw in de vervallen wijken van de Gazastrook; aan de andere kant de schitterende villa´s compleet met rijkdommen die tycoons in Hollywood, Bel Air en op het Arabisch schiereiland zich kunnen veroorloven. Of de schitterende ressorts waar de kleine despoten van Gazastrook en Westbank regelmatig hun vertier zoeken en vinden.

Vanzelfsprekend tiert op die paar honderd vierkante kilometers grond de corruptie welig. Onder het motto “Get Rich Quick” wordt het geld schaamteloos en publiekelijk binnengeharkt. Zodra iemand aan de macht komt, pikt die persoon industriële en nijverheid structuren in zoals communicatie en brandstof leveranciers en vervolgens worden de zakken snel en volumineus gevuld. Daarbij wordt uitbundig de naïviteit en het wegkijken van westerse politici uitgebuit. Bij bezoeken uit Europa worden buitenlandse politici handenwrijvend rondgeleid in de ruim voorhanden zijnde armoedige delen van de Gaza strook waarbij vooral kinderen in lompen gehuld en met duidelijke ziekteverschijnselen onder de lendenen als tranentrekkende geldvragers het goed doen.

Plannen en projecten zijn deel van een US-Israelische samenzwering?

Soms zijn het kleine voor buitenstaanders futiele zaken die een helder licht schijnen op het criminele karakter van bovengenoemde bestuurders en de ongezonde en voor westerse politici onbegrijpelijke rivaliteit tussen de leiding van Hamas en PA.

Een corrumperende rivaliteit waar de machteloze Palestijn de dupe van is. Khaled Abu Toameh[4] heeft daarvan onlangs op de website van het Gatestone Instituut een voorbeeld gegeven. Israel dat in tegenstelling tot het PA geboefte zich wel inspant om de levensomstandigheden van de gewone Palestijn op de Gaza strook dragelijker te maken, wil een ziekenhuis bouwen in de Gazastrook.

De PA die de scepter zwaait over de Westbank, maar wel de geldstromen naar de Gaza strook stuurt, is er tegen. Waarom? De PA komt met drie argumenten. De PA haat Hamas zo erg dat het wil voorkomen dat een door de UN, Israel, Qatar gesponsorde ziekenhuis met instemming van Hamas door de Amerikaanse NGO Friendship bij de Ezren grensovergang wordt gebouwd om duizenden Palestijnen uit de Gaza strook de noodzakelijke medische zorg te geven. Ook beweert de PA dat het ziekenhuis zal worden gebruikt voor spionage activiteiten en als uitvalbasis kan gaan dienen voor Israëlische hit-and-run op de Gazastrook. Volgens de PA zijn alle door de USA en Israël voor de Palestijnse bevolking goede initiatieven in principe slecht, omdat die volgens Abbas c.s. altijd deel uitmaken van een grote samenzwering tegen het Palestijnse volk om het Palestijnse volk te laten instemmen met Trumps vredesplan voor het Midden Oosten: Deal of the Century. De PA heeft Hamas daarom getroffen met economische sancties: stoppen van betalingen aan duizenden ambtenaren, betalingen aan gezinnen en families die het geld hard nodig hebben om het hoofd boven water te kunnen houden; betalingen van stroom die Israel aan de bewoners van de Gaza strook levert en het ontzeggen van medische verzorging in Israëlische en Egyptische ziekenhuizen.

De bouw van het ziekenhuis zou het resultaat zijn van staakt-het-vuren onderhandelingen tussen Israel en Hamas die begin 2019 onder leiding van Egypte hebben plaatsgevonden. Vanzelfsprekend biedt zoals zo vaak, de PA geen enkel alternatief voor het ook in medisch opzicht noodlijdende deel van de bevolking op de Gaza strook. In tegendeel, De PA in de persoon van Mai Alkaila, Minister voor Volksgezondheid kwam weer met bekende chanterende uitspraken als “the hospital is a suspicious project linked to a [US] political program, specifically the Deal of the Century, which is rejected by all Palestinians….if US politicians want to help our people in the Gaza Strip, they need to stop the war on the Gaza Strip and support the United Nations Relief and Works Agency for Palestinian Refugees in the Near East (UNRWA)”. De levensvatbaarheid van UNWRA[5] en dientengevolge de financiering van terroristische acties tegen Israel, is in gevaar gekomen doordat Trump de geldstroom ad M$360 heeft gestopt[6]. Vermoedelijk hopen Abbas c.s. dat iemand in het westen of op het Arabische schiereiland weer met de beurs zal gaan rammelen om de instemming van Fatah af te kopen en de opdrogende UNWRA geldstroom weer nieuw leven in te blazen.

Het plan om een kunstmatig eiland te bouwen voor de kust van Gaza voor o.m. een vliegveld voor Gaza is een ander project om de economie in de Gaza strook te stimuleren en de werkeloosheid van de daar levende Palestijnen te bestrijden, is een ander project waar de PA tegen is. Ook dit project maakt volgens PA autoriteiten deel uit van de grote samenzwering binnen de context van de Deal of the Century want “the recent statements of the Israeli ministers about the port of the Gaza Strip is a continuation of the separation project that leads to the establishment of the State of Gaza to kill the project of the Palestinian state.”

Pervers PA sanctie regime

De PA hoopte dat door het opleggen van de sancties Palestijnen op de Gaza strook massaal de straat op zouden gaan om te revolteren tegen de despoten van Hamas. Die hoop werd al snel de bodem ingeboord. De opgelegde sancties bevestigen daarentegen juist dat de PA bereid is om de extra mijl te willen afleggen om het lijden van de 2 miljoen Palestijnen op de Gaza strook tot aan het gaatje uit te buiten voor eigen winstbejag. Om Israel voortdurend ervan beschuldigen het Palestijnse volk gruwelijk te behandelen en uitspraken van genocide zullen vaak en luid te horen zijn. Door de locatie van het ziekenhuis alvast te bestempelen als spionage hol, leggen ze het leven van vrijwilligers en de medische staf van het te bouwen ziekenhuis in de waagschaal. Personen die het lijden van Palestijnen willen verzachten wat door de PA als een misdaad tegen de menselijkheid wordt benoemd.

Door de Ziekenhuis en het kunstmatige eiland projecten wordt opnieuw en vermoedelijk niet voor de laatste keer bevestigd dat PA autoriteiten alleen aan zichzelf denken in termen van macht en geld en geen seconde er over denken om de ellende van de Palestijnse bevolking vooral op de Gaza strook te verlichten. Ze liegen liever dan de USA en Israel een grammetje eer te geven voor inspanningen om de toekomst van Palestijn en Palestijnse in de straat een roziger aanblik te geven.

Mocht er weer iemand ergens in Europa en vooral in Nederland een grote mond open trekken over het leed dat de Palestijnse bevolking wordt aangedaan, dan eerst even natrekken wie de humanitaire steun aan die etnische entiteit blokkeert. Omdat onderbuikgevoelens en emoties bij de betrokken persoon de overhand heeft, zal dat niet worden gedaan en zullen Israel en de USA tot vervelends toe beschuldigd blijven worden van  misdaden tegen de mensheid.


[1] Belangrijke sponsors zijn de moslim gemeenschappen in het westen m.n. de USA, diverse Europese sponsors zoals Nederland, Syrië (geloof het of niet), Saudi-Arabië, en Qatar dat de rol van Iran heeft overgenomen, omdat Teheran door de scherpe US sancties niet meer in staat is om genereus met oliedollars om te gaan. Bovendien schromen Hamas notabelen er niet voor om hoge belastingen te heffen op door tunnels binnengesmokkelde waren. Tussen 2007 en 2010 genereerden de tunnel commercie inkomsten ter hoogte van M$800.

[2] Abu Marzouk een van de  Hamas notabelen wordt geschat op $ 2 tot 3 miljard; Khaled Mashaal hoofd van de politieke vleugel van Hamas op tussen de $ 2 en 5 miljard; Ismail Haniyeh, de voormalige premier van Gaza op M$4. Abbas van de PA wordt geschat op M$100.

[3] Volgens de goed ingevoerde Asharq al Awsat de Pan-Arab nieuwsbron in Londen telt de Gazastrook 600 miljonairs!

[4] Khaled Abu Toameh is een Israëlisch-Arabische journalist, docent en documentaire maker Abu Toameh publiceert zijn goed onderbouwde artikelen op o.m. de website van het Gatestone Instituut. Hij produceert sinds 1989 en is adviseur voor resp. van NBC News.

[5] Pierre Krähenbühl, de Zwitserse Directeur van UNWRA in november afgetreden nadat de uitermate kritische resultaten van de onderzoeken naar zijn management stijl bekend werden.

[6] Ondanks Amerikaanse waarschuwingen bleef de UNWRA geld geven voor het belonen en levenslang financieel ondersteunen van families van gedode terroristen.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ravian
4 jaren geleden

Het wordt tijd het hele islamitische bezetters zooitje op te bossen en naar de Palestijnse staat, ook wel Jordanië geheten, te verhuizen, waar zij thuishoren.
Deze hele charade heeft inmiddels wel lang genoeg geduurd, en al meer dan genoeg ellende en geld gekost.

r dunki
4 jaren geleden

“Palestijnse vluchtelingen” spelen al tientallen jaren een belangrijke rol in het vakjargon van Abbas, Arafat en hun vriendin Kaag, want zonder hen zou er geen “Palestijns probleem” zijn om genadeloos te exploiteren.

Het is inmiddels al de vierde generatie stakkers die nog steeds in dezelfde tentenkampen zit onder dezelfde miserabele omstandigheden, dankzij miljonairs als Arafat en Abbas. Zij hebben deze arme stakkers doodleuk gegijzeld voor hun lucratieve subsidie-handeltje met naïeve westerse geitenharensokken.

Een prima ‘verdienmodel’, hoe cynisch dit ook moge klinken.