In goed gezelschap…

De onderstaande email bereikte ons van Ongehoord Nederland en als sympathisanten van hun initiatief en journalistieke opvattingen, zijn we uiteraard graag bereid dit bericht te verspreiden. Wordt lid van Ongehoord Nederland en laat merken dat u het met de huidige gang van zaken totaal niet eens bent. Dit moet groeien en u kunt dat doen! Wordt lid, vandaag nog, U bevindt zich daar in goed gezelschap…


Arnold Karskens. Afb: Ongehoord Nederland ®

Zeer gewaardeerde leden van omroep Ongehoord Nederland,

Zoals u weet zijn wij, een groepje idealistische journalisten, IT-ers en onderzoekers, de laatste weken keihard aan het werk om 50.000 leden te verzamelen om zo aspirant omroep te worden. Dat streefcijfer is inmiddels bijna bereikt. Dankzij u!

We moesten het aantal van 50.000 verzameld hebben voor 31 december 2019. In ongeveer een maand dus. Die 31 december was de zogeheten peildatum voor de publieke omroepen. Op dat moment zou het ledental gemeten worden van alle omroepen, maar ook van alle aankomende omroepen, zoals wij.

We wisten dat er een addertje onder het gras zat. De Minister, Arie Slob, was bezig met een wijziging van de mediawet en had al in de zomer van dit jaar zijn intentie uitgesproken dat hij in het kader van die wetswijziging de peildatum met een jaar zou willen verschuiven. Hij sprak dit uit als zijn intentie, opgenomen in een ‘visie.’ Ondertussen bleef de officiële peildatum gewoon staan op 31 december 2019. De minister liet weten dat hij in overleg was met de omroepen, want deze wilden de peildatum juist helemaal niet verschuiven. Dat lag ook voor de hand: de bestaande omroepen verliezen veel leden, en het lijkt ze maar niet te lukken deze neergang te stoppen. Als die omroepen over een jaar gepeild zouden worden, zouden ze nog minder leden hebben, en dat kon grote gevolgen hebben voor de zendtijd die ze bij de NPO toegemeten krijgen.

Wij informeerden bij de betreffende ambtenaren hoe het nu zat met het verschuiven van die peildatum. Het antwoord bleef frustrerend vaag. De peildatum kon verschoven worden, maar ook niet verschoven worden. En wat ook duidelijk was; die politiek mocht dan wel met de bestaande omroepen onderhandelen, maar met ons, nieuwkomers, zeker niet. 

Wij zaten met een dilemma: moesten we nu campagne voeren voor 31 december 2019 of voor 31 december 2020? Als de peildatum op 31 december 2019 bleef staan en we zouden pas campagne gaan voeren in 2020, dan lieten we niet alleen onze kans voorbij gaan, maar zou de volgende kans zich pas over vijf jaar aandienen! Dat risico konden we gewoon niet lopen. Dus besloten we: we gaan in vijf weken proberen die 50.000 te halen.

Het leek een onmogelijke opgave. Maar we wisten steun te krijgen van Geert Wilders en Thierry Baudet die aanmoedigende filmpjes voor ons inspraken. Op de eerste dag dat we begonnen haalden we meteen veel publiciteit en stroomden er zomaar ineens 18.000 leden binnen! We wisten niet wat ons overkwam. Er kwam meer publiciteit, meer leden, en nu zijn we er dus ineens praktisch bij die 50.000.

Maar op 10 december 2019 vond er in de Tweede Kamer een debat in de Tweede Kamer plaats. Het was laat in de avond. Martin Bosma, mediawoordvoerder van de PVV, had het debat met minister Slob aangevraagd. Bosma stond aangekondigd als de enige spreker. De zaal was volkomen leeg, op één VVD Kamerlid na. Een bizarre setting. Des te vreemder omdat er net een rapport van de Algemene Rekenkamer was uitgekomen, waarin zwart op wit stond dat de NPO er in financiële zin een zooitje van had gemaakt.

Er werd gesmeten met geld, en controle op de groeiende kosten leek nauwelijks mogelijk.

En toen kwam het. Middenin zijn betoog zei minister Slob ineens:

“…dat betekent bijvoorbeeld ook, mevrouw de voorzitter dat de peildatum die altijd gehanteerd wordt voor potentiële aspirant omroepen, dat die ook een jaar zal gaan doorschuiven en dan naar 31 december en dan naar 2020.  Dat is nog niet officieel naar buiten gekomen omdat ik zelf nog even heb gewacht op de behandeling van dit wetsvoorstel maar inmiddels ook in de tijd zult u begrijpen dat we dit besluit zo moeten nemen. Dat is ook een autonome bevoegdheid die ik vanuit de mediawet heb en dat zal deze week dus ook bekend worden gemaakt.”

Patsboem!

Midden in onze campagne. Met nog enkele weken te gaan. Gewoon die hele peildatum een jaar doorgeschoven. Dag in dag uit hadden we gevochten voor die 50.000 en nu moesten we ineens nog een heel jaar wachten.

Wij waren woedend, en dat hebben we dan ook meteen laten blijken via een stuk op onze website.

Dit is een typisch voorbeeld van een onbetrouwbare overheid. Als je nieuwe omroepen wilt toelaten tot het publieke bestel, dan verander je de regels toch niet zomaar tijdens het spel? Je zou haast denken dat de minister bang is voor ON! Of dat de andere omroepen bang zijn voor ON! Maar als je daarover gaat speculeren, dan heet je een ‘complotgekkie.’ Dus dat zullen we maar niet doen.

Waar staan we nu?

Wij geven natuurlijk niet op. Die omroep gaat er gewoon komen. Met de campagne gaan we door. We zijn dat op zijn minst aan u verplicht. Maar sterker nog; we zijn dat aan Nederland verplicht. Want zo’n politiek correcte eenzijdige NPO is domweg slecht voor dit land.

Hoe of wat we dat in 2020 gaan aanpakken, dat hoort u snel van ons. 

En voor nu: Maak nog iemand anders lid! Jaag de teller op onze website over die 50.000 heen! Laat Hilversum weten dat de zaak flink opgeschud zal worden en dat er wel eerlijk bericht gaat worden over de massamigratie, de open grenzen, de macht van de EU en de klimaathysterie. Laat uw vrije stem in dit steeds meer onvrije land klinken!

Dank voor uw aandacht. Dank voor uw steun.

Namens Team Ongehoord Nederland:

Arnold Karskens
Voorzitter


NB: Ongehoord Nederland heeft haar doel (50.000 betalende leden) bijna bereikt. Bijna is niet genoeg. Wordt lid.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter Bornemann
4 jaren geleden

Ik hoop dat door de ON eindelijk de politieke correctheid van de Groene en Linkse visioenen doorbroken wordt en er een politiek ongecensureerde berichtgeving wordt gepresenteerd

N,B Redactie van ON mag wat mij betreft best hun politieke mening en commentaar weergeven mits dit duidelijk wordt aangegeven en niet, zoals nu bij vrijwel alle omroepen, als (pseudo) nieuws wordt gepresenteerd.