Het ‘Veilige Iran’ van Timmermans en consorten

Niet Trump is verantwoordelijk voor het (gebrek aan) welzijn en welvaart van Iraniërs zoals de nepnieuws zender NPO ons herhaaldelijk voorspiegelt, maar het regime in Teheran. Tijdens de novemberprotesten in Iran waren op duizenden video´s en geluidbanden geen seconde anti-Trump leuzen te horen en geen meter beeld te zien van borden met anti-Trump teksten.

Frans Timmermans. Afb: Flickr.

Wat wel te horen en te zien waren, was het gekraak van mitrailleurs op vrachtauto´s en het wanhopige geschreeuw van mensen in doodsnood. Jonge mensen, de bloem van een natie en de toekomst van een soevereine staat, werden genadeloos neergesabeld in de straten van de grote steden. Dode lichamen werden respectloos in de laadbak van vrachtauto´s gesmeten en weggevoerd naar….? Ja waar naar toe? Alleen de mullahs en leden van de Revolutionaire Garde weten het. Vermoedelijk opgelost in bakken met ongebluste kalk of verbrand ergens op het platteland. Wie het weet mag het zeggen.

De Iraanse bevolking denkt te weten waar de echte schuldigen van hun ellendig leven huizen: in de paleizen van de Mullahs, kazernes van de Republikeinse Garde, gebouwen van de politie en huizen van de verklikkers. De reden is eenvoudig. De mullahs, de veronderstelde heren van stand, gebruiken sinds 1979 sponsorgelden uit de rijk gevulde westerse en vooral Europese schatkisten voor de eigen verrijking en in willekeurige volgorde ontwikkeling van kernwapens, operationele kwaliteit van de Republikeinse Garde en binnenlandse veiligheidstroepen en sponsoring van terroristische organisaties zoals Hezbollah, Hamas, Taliban, Hashd Al-Sha’bi, Kata’ib Hezbollah en Al-Qaeda. Liever veel geld besteden aan het oppoetsen van het persoonlijke en nationale imago in het buitenland dan aan welzijn en welvaart van de Perzische etniciteit.

Waarom dat woord denken? Omdat de echte schuldigen, de echte schenders van mensenrechten huizen in de Europese hoofdsteden: in Brussel, Parijs, Berlijn en ….in Den Haag. In hun ongebreidelde honger naar goede betrekkingen met een terroristisch regime en langer lopende investeringen in een land dat op omvallen staat, proberen die lieden al drie jaar lang een oplossing te vinden om de steeds scherper wordende Amerikaanse sancties te omzeilen. Zogenaamd in het belang van Iraniërs in de regio tussen Zagros gebergte en de uitlopers van de Hindu Kush. Deze misselijk makende politici die zich voortdurend laten chanteren, geven de mullahs nog meer opties om een wanhopige bevolking ´te onderdrukken en te elimineren en verruimen de marges voor verrijking, kernwapens en sponsoring van het internationale terrorisme. Dat kan men geen verregaande argeloosheid of goedgelovigheid meer noemen. Dat is een voorbeeld van onmenselijk beleid ten voordele van de eigen beurs en politieke invloed. Wie een moordenaar ruimte, tijd en geld geeft om een moord te plegen is net zo schuldig als de moordenaar.

Vermoedelijk zijn die politici bang dat leden van de Revolutionaire Garde met de collectebus in de hand en het wapen in de aanslag zich melden bij de voordeuren van hun woningen met het dringende verzoek nog meer euro´s te doneren voor de arme bevolking van Iran. Geld, zo beloven deze slagers van de Iraanse jeugd plechtig, wordt echt geïnvesteerd in het Iraanse volk. En de koene politicus die zich tegen al het onrecht van de wereld afzet, trekt met het zweet in de bilnaad de beurs en hoopt dat het een eenmalig bezoek is geweest. Dat kunnen ze vergeten, want net als de doorsnee afperser zal het nooit genoeg zijn en nooit lang genoeg duren.

Het is natuurlijk allemaal de schuld van Trump. Dat is ook de boodschap die leeghoofdige roeptoeters als Peyman Jafari en Kader Abdolah, op de NPO voortdurend uitbraken. De eerste profileert zich vooral als anti-Trumper en Israel basher en wil parmantig de illusie verkopen dat er een machtsstrijd gaande is tussen gematigden en hardliners in Iran. Natuurlijk moet het Westen steun bieden aan die gematigden om hervorming en verandering van binnenuit te kunnen realiseren. Alsof geldelijke steun direct in de beurzen van die gematigden zal stromen en morele steun inderdaad door het onderdrukte deel van de bevolking zal worden gehoord. Wie zijn die gematigden dan volgens hem? Voor de neutrale waarnemer met enig verstand onder de schedelkap is het allang duidelijk dat Iran te maken heeft met pro- en een anti-mullah stromingen. Dan de tweede Iran kenner. Die verkoopt het sprookje dat ““Khomeini zelf nooit iets verkeerds heeft gedaan…hij heeft alleen maar het bevel gegeven” en ook nog trots beweert dat hij “stiekem Khomeini mocht, omdat zijn regime geen knecht was en is van de USA”. Die logica volgend kan men zich afvragen waarom Mladic, Karadzic en Milosevic voor het Internationaal Tribunaal in Den Haag zijn gesleept. Hoe dom ben je om dat te geloven.

Gezien de inhuur van Jafari en Abdolah worden de NPO bureaus door een verzameling ongeletterden bevolkt dat het begrijpend lezen en het leggen van verbanden nog steeds niet onder knie heeft. Die geloven de sprookjes van beide heren blijkbaar graag. Want het is een anti-Trump boodschap en dus kauwt dat lekker soepel weg bij de NPO. Jafari en Abdolah passen prima in het rijtje van anti-Trumpers en Amerika kenners als Bosch van Rosenthal, Groenhuijsen en van Rossum. Die orakelen de boodschap die in de USA hartstochtelijk wordt uitgedragen door onbetrouwbare politici van de Democratische Partij en het anti-Trump deel van de media gesteund door de links van het politieke gangpad levende leeghoofden in Europa. Ook zij zijn beleidsmakers die liever schaven aan de partijpolitieke kompasrichting dan aan welzijn en welvaart van hun electoraat. Hoe betrokken die politici en media zijn is te zien in de straten van de door Democraten bestuurde steden.

Zoals Katiana Kayvantash het terecht opmerkt: het is wishful thinking voor de onwetenden en bewuste propaganda door westerse Sharia- en Islamfetisjisten in het links georiënteerde deel van het politieke spectrum. Een boodschap die door mensen die op veilige afstand van Teheran hun vervuilde ideeën mogen uitstrooien en linkse intellectuelen stimuleren om ongefundeerde propaganda uit te braken. Personen die een podium gegund wordt om een reeks belachelijke verwarde, misleidende uitspraken als feitelijkheden aan de burgers te verkopen: “Khomeini heeft zelf nooit iets verkeerds gedaan…hij heeft alleen maar het bevel gegeven”. Dat deden Stalin en Hitler in hun tijd ook en vermoedelijk bewondert Abdolah die massamoordenaars ook stiekem.

Lezers die niet zijn besmet met het TDS[1] virus kunnen hun inzichten over de gebeurtenissen in Iran verruimen en verbreden met de informatie die op deze video https://twitter.com/i/status/1202629335422660609 gepresenteerd wordt. De beelden in deze video wijken 180 graden af van het beeld dat verdwaalde geesten als Timmermans, zijn aanhangers en gelijkgestelden in de media uitdragen. Anti-Trumpers kunnen zich de moeite besparen omdat de werkelijkheid niet de hunne is.


[1] Trump Derangement Syndrome.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
karton
4 jaren geleden

Fransje Timmermans is in mijn ogen een doortrapt , smerig , gemeen en totaal verziekte figuur.
Staat met nog twee EU-clowns op het Maidan-plein in Kiev de Oekraïense bevolking op te hitsen, na hun oproep verlaten deze EU-“leiders” hals over kop Oekraïne om vervolgens vanaf een afstandje toe te kijken hoe enkele mensen, die aan hun oproep gehoor gaven (hoe dom kun je zijn ??!!) werden gevangen genomen of afgeslacht. Hierna vertrokken zij glimlachend naar hun beveiligde villa’s in Nederland, België of weet ik waar.
Dezelfde Fransje T. flikt nu weer hetzelfde m.b.t. Iran. Deze minkukel roept nu vanaf grote afstand dat de Iraanse bevolking in opstand moet komen enz. enz.
Deze man is een levensgevaarlijke debiel , die koste wat koste gestopt moet worden.