Herstelbetalingen nu!

Op X-Zeit, om 03:55 uur (Nederlandse tijd) 10 mei 1940, begon de Duitse invasie van ons land. Zo staat het in de geschiedenisboeken. ‘De Duitsers vielen ons land zomaar binnen’ en tot op de dag van vandaag zijn hele volksstammen daar nog boos over. Zelfs met voetbal moeten ‘we’ die vuile moffen verslaan, al was het alleen maar om wraak te nemen voor ‘de oorlog’ en ‘de fiets van opa’.

Afb: Flickr

Maar eerlijk gezegd zaten de meeste Duisters op die morgen in mei 1940 gewoon thuis aan de koffie en hoorden ze het nieuws op de radio of lazen het in de krant. En eigenlijk vonden de meeste Duitsers het ook maar niks om oorlog te voeren tegen dat aardige volkje aan de Noordzee. Toch waren een paar dagen later de Duitsers onze bezetters en inderdaad: het zou ons nog lang heugen die jammerlijke nederlaag. Overigens hebben ‘we’ maar één oorlog gewonnen. Dat was die tegen de Spanjaarden. en ‘we’ deden er dan ook meteen tachtig jaar over om die – met veel mazzel – te winnen. Verder hebben ‘we’ alles verloren wat er te verliezen viel op het terrein van oorlogen. De Fransen, Engelsen en Belgen waarmee we ruzie hadden, waren ons telkens ruimschoots de baas. Toch hebben we dezelfde gevoelens niet over de Spanjaarden, Fransen, Engelsen en Belgen waartegen ‘we’ hebben geprobeerd oorlogje te voeren én verloren, als onze gevoelens tegenover ‘de Duitsers’. Er was slechts een flinke hand vol nationaalsocialisten nodig om Nederland en heel Europa nog jarenlang in diepe rouw te dompelen. Merkwaardig eigenlijk.

Tegen de Duitsers hebben we maar 5 dagen gevochten en tegen de Spanjaarden tachtig jaar. Waarom verklaren we de Spanjaarden niet tot het object van Belangrijke Nationale Woede (BNW)? Dat heeft ermee te maken dat die oorlog met de Spanjaarden al lang geleden is afgelopen en de dappere strijders of hun nazaten kunnen er geen verhalen meer van vertellen; die zijn allemaal dood. Die vijf dagen tegen de Duitsers waren meer recent en soms kunnen kleinkinderen de verhalen van opa en oma nog herhalen. Waarschijnlijk is dat de reden dat de BNW zich iets meer op Duitsers richt. Toch kan er een goede reden zijn om de BNW meer op de Spanjaarden te richten; van de tachtigjarige oorlog is simpel geld te maken.

Onze voorouders zijn namelijk eeuwenlang zó ongelooflijk vernederd door de Spanjaarden, dat hun pijn ons nog dagelijks door de aderen vloeit. De ervaring geknecht te zijn als wingebied, als slaven eigenlijk, heeft ons als mensen, als volk en cultuur getekend en die pijn voelen wij tot op de dag van vandaag in het diepst van onze gemeenschappelijke ziel. En komen we in Spanje, dan worden we gediscrimineerd als ‘die zeerovers die zonodig voor zichzelf moesten beginnen’. Geen standbeeld of museum verwijst naar het lijden van de Nederlanden onder het juk van die halve Arabieren.

Het wordt tijd dat daar verandering in komt. Wij van Sta-pal eisen herstelbetalingen en de Spanjaarden zullen ons leed moeten erkennen!

Of zeg ik nu wat geks?


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stukatotherescue
4 jaren geleden

Een goede vraag zou zijn ‘waarom vielen de Duitsers ons land binnen’?
Dat deden ze omdat wij onze neutraliteit schonden waardoor zij zich moesten verdedigen tegen de dreiging van Engeland en Frankrijk (die Duitsland de oorlog verklaarden) om via NL/BE Duitsland binnen te vallen.
https://tinyurl.com/yxgd6vt6

4 jaren geleden

Natuurlijk heb ik even “gesmuld” van het “leuke artikel”. Er wordt door Nijhof op meesterlijke wijzen de draak gestoken met de mensen die nu zogenaamde ” herstelbetalingen” eisen vanuit de “misdaden” die in de middeleeuwen óf recente wandaden én buiten onze grenzen vandaan is gekomen.
Ik vraag mij af “wat moeten wij er mee”? Een ding weet ik zeker, er is geen draagvlak voor en de tijd heeft bijna alle wonden “geheeld”.
De prangende vraag is natuurlijk:” Hebben “we” geleerd van het :”deviant” gedrag van hele groepen mensen die ons hebben ” vernederd”.
Nu, het leerzame van de ons niet welgevallige omstandigheden is gewoon nul, als we de gehele westerse wereld in economische en demografische zin gaan analyseren van de laatste 50 jaar. Er zijn l**eiders** in Nederland en andere landen opgestaan die geen enkel idee hadden van regeren en laat staan wat “demografische diversiteit” betekent. Immers alleen de macht telt.
Of…… zoals de heer Nijhof schrijft: ” Het wordt tijd dat daar verandering in komt. Wij van Sta-pal eisen herstelbetalingen en de Spanjaarden zullen ons leed moeten erkennen!”

Of zeg ik nu wat geks?

Nu, wat geks geschreven? Och ,neen, zeker niet, het past exact in de ” verbale” waanzin van deze rijd, ter zake, die zogenaamde herstelbetalingen en “minder volwassen” mensen welke uiteenlopende waanzin uitkramen,

De Heer Nijhof legt exact de vinger op de **zielige** plaats.

De erfgenamen van 55 miljoen mensen, die in de tweede wereldoorlog omkwamen hebben een gerechtvaardigde claim op de inmiddels overleden groep mensen dewelke niet beseften wat er eigenlijk gaande was…….. in 1933 -1945.

Een beetje geschiedenis, dat op scholen moet worden opgedaan, zou de zeker ” kennis verrijkend zijn”, zodat de emotionele kletskoek en de onwetendheid kan verdwijnen.

Hans
4 jaren geleden

In het licht van de SJW is het een heel terechte claim.

Beredeneerd met gezond verstand is het onzin. Net als al die claims van die LHBTI activisten en andere racisten. Vooral als het nabestaanden (zelfs tot in de 3e graad) gaat. Alsof bv de NS een keuze had. Puur winstbejag ten koste van de treinreizigers.

Streep eronder.