Begrip en respect klinken hol en gevoelloos

Zondag kondigde de President van de Verenigde Staten de dood aan van de grootste slachter van zijn generatie en zijn laatste woorden waren nog niet neergedaald of het legertje TDS patiënten schoten hun losse flodders op de man af. Alsof de grootste held uit de moderne geschiedenis op een tragische wijze op het slagveld de dood had gevonden.

Gen. b.d. Van Uhm. Afb: screenshot DWDD uitzending 28-10-2019.

De verbaasde Amerikaanse kijker en luisteraar kregen typeringen te horen in de trant van “austere religious scholar at helm of Islamic State, dies.”(WaPo) en National Public Radio (NPR) journalisten gingen in hun anti-Trump afkeer nog een paar stappen verder: “he was a real leader and  led a group that had done something we’d never seen before….he led a movement that we’ve never seen before…”. Max Boot presteerde het zelfs om klagend te stellen: Trump wasn’t respectful enough of Baghdadi….the assertion that Baghdadi died as a coward was contradicted by the fact that rather than be captured, he blew himself up.” Voor de duidelijkheid. We hebben het hier over een massa moordenaar, die de hele wereld wilde laten meegenieten van meervoudige onthoofdingen op video. Een zieke psychopaat die Yezidi vrouwen en masse op slavenmarkten aanbood of in huizen opsloot om de heren Jihadisten van dienst te zijn. Een zieke geest die het oorlogsrecht en IHL aan zijn laars lapte omdat die zijn tribale, vernauwde geest niet dienden.

Als je denkt dat het niet gekker kan, dan zijn er in Nederland nog idioten te vinden die er door hun anti-Trump gevoelens het scherper willen aanzetten. Genuanceerd noemen ze dat. Vanzelfsprekend gebeurt dat in linkse propaganda programma´s als DWDD, Nieuwsuur en Pauw. Bij het eerste programma kwam de voormalige Commandant der Strijdkrachten de kijker vertellen hoe hij de teksten van Trump schatte en wat hij uit de mond liet vliegen, deed mij ernstig twijfelen aan de verstandelijke vermogens van een gepensioneerde opperofficier die zich inzet voor de gehandicapte medemens. Hij onderstreepte in woord en toonzetting overduidelijk zijn sterke anti-Trump gevoelens, waardoor het vermoedelijk enigszins mistig was geworden in het brein van de generaal buiten dienst.

De aan de lippen van de gepensioneerde generaal hangende Van Nieuwkerk mocht stevig orakelen over het grote onrecht dat de IS leider werd aangedaan door de man die opdracht had gegeven Al-Baghdadi naar de eeuwige jachtvelden te jagen. Hij vond het van weinig respect getuigen (hoe krijg je het uit je mond dacht ik) en wellicht dacht de kijker zittend aan tafel achter een bord rijstepad, dat er werd gesproken over het overlijden van een van de grootste Nederlanders die ooit had geleefd. Misschien hadden we niet verbaasd moeten zijn over die gebrek aan respect uitspraak;
In 2014 vond de gepensioneerde generaal  dat Nederland begrip moest kunnen opbrengen voor potentiële Jihadisten die vanuit Nederland naar Syrië reisden om daar de kneepjes van het mensenabattoir onder de knie te krijgen. Zeg nu zelf, iemand die met een groot mes in de hand, een zwarte doek om het hoofd gedrapeerd een op de knieën zittend mens zonder verdoving opereert, verdient niet alleen begrip, maar ook respect. Alsof het nog niet erg genoeg was, vulde de man die respect en begrip blijkbaar hoog in het persoonlijke vaandel heeft staan, zijn 2014-relaas aan met de BS tekst dat hij in principe respect kon opbrengen voor mensen die opkomen, ja zelfs sneuvelen voor hun idealen, en zeker voor jongeren die denken dat ze de wereld beter kunnen maken. Om dat begrip en respect relaas nog een morele kleur te geven eindigde hij met: “ik ben het nadrukkelijk niet eens met hun methoden en met hun ideeën over de wereld.” En een zucht ontsnapte toentertijd uit de mond van de geschrokken kijker. Vijf jaar later blijkt de gepensioneerde opperofficier zich te hebben gevoegd bij de moreel verdwaalden club van Van Agt.

De woorden van de generaal b.d. werden een ruime drie uur later bevestigd bij het programma Pauw. Daar werden termen op tafel geworpen als “een mythische figuur” en werd ook gemeld dat Baghdadi een “veelbelovende voetballer” was geweest, waarmee de stelling van Michels dat voetbal oorlog is door Abu Bakr gedurende zijn jarenlange verblijf in het Midden Oosten uitbundig werd bevestigd. Die sympathie voor de dader en afkeer voor het slachtoffer zien we dagelijks op voorpagina´s, websites en sociale media. Het is een typisch Nederlands trekje. Een massamoordenaar, een psychopathische folteraar, een verkrachter, een slavenhandelaar, een bordeelhouder, een mensenhandelaar, een ordinaire koppensneller verdient geen respect en geen begrip. De man heeft de makkelijkste weg gekozen en zichzelf, zijn kinderen en vrouwen opgeblazen, omdat hij voor het oog van de wereld geen verantwoording durfde af te leggen voor zijn verwerpelijke daden. Nog even en bij programma´s als DWDD; Nieuwsuur of Pauw zit een huilende Amerika-kenner of BN’er te jammeren dat hij of zij Al Baghdadi mist.

Natuurlijk waren de Democraten boos. Ze waren door de president vooraf niet geïnformeerd over de op handen zijnde operatie in Noordwest Syrië. Wanneer het aantal keren wordt opgeteld dat Democratische politici voor Trump schadelijke teksten uit o.m. hoorzittingen achter gesloten deuren naar de media lekken om de doorsnee Amerikaan in 2020 hun politieke richting op te sturen, zijn de vingers van een gemiddelde schoolklas niet voldoende. In dat licht bezien, was het begrijpelijk en verstandig dat de president slechts een kleine kring uiterst betrouwbare politici en militairen had geïnformeerd om te voorkomen dat de operatie al op straat lag voordat de acht heli´s waren opgestegen om Amerikaanse militairen naar hun doelwit te brengen. ” You’re watching the flailing of a leadership class that despises the country it governs. They loathe the elected president so much, they’re incapable of acknowledging any accomplishment, no matter what it is”. Trump is namelijk Trump, het vlees geworden kwaad,  die de dood van Baghdadi heeft benut om zichzelf flink op de borst te kloppen. De bottom-line is volgens Roderick Veelo dat de leider van een fascistische moordmachine op een avondje meer respect genoot dan de Amerikaanse president in de afgelopen drie jaar.

Jezelf opblazen met drie kinderen en twee vrouwen in je directe omgeving is volgens schermbevuilers de daad van een held en niet van een lafaard. Alsof drie onschuldige kinderen hun eigen vader hebben mogen uitkiezen en zelf hadden besloten met die dijk van een man de dood in te gaan. Uitspraken van Nederlandse verdwaalden getuigen van weinig respect voor de martelaars die het gezicht zijn geworden van de verschrikkingen die Abu Bakr al-Baghdadi binnen en buitenshuis gedoogde, nee opdroeg. Misschien dat de generaal b.d. zijn lulverhaal over een gebrek aan respect en het hebben van begrip eens wil neerleggen bij de familie van James Foley, de Amerikaanse journalist die in 2012 werd ontvoerd en voor de camera met veel bombarie de keel werd doorgesneden. Of de familie van Kayla Mueller, de humanitaire hulpverlener die in 2013 in Aleppo werd ontvoerd, jarenlang als persoonlijke seksslaaf werd gehouden van de man waarvoor de generaal b.d. begrip en respect vraagt en onder mistige omstandigheden in 2015 overleed.

Operation Kayla Mueller, als eerbetoon aan die onschuldige hulpverleenster, heeft de wereld bevrijd van een verknipte religieuze psychopaat, maar aan NPO tafels worden Trumps beslissing en uitspraken gespind om hem te kunnen beschadigen en anti-Trumpers te bevredigen. Onze linkse broeders en zusters volgend in de voetsporen van hun Democratische broeders en zusters aan de overkant van de oceaan, hebben weer onderstreept hoe in en in ziek ze zijn.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
charlef
4 jaren geleden

Voor Johan, Ik heb de afkortingen in meerdere artikelen gebruikt, maar U heeft gelijk. Hier de verklaringen:

TDS: Trump Derangement Syndrome
IHL: International Humanitarian Law.

Frans
4 jaren geleden

Als Obama het destijds georganiseerd had dan hadden deze zelfde figuren niet geweten hoe diep ze hem zijn donkerbruine gat in hadden moeten kruipen.
Het is een walgelijke vertoning gewoon, het zoveelste morele faillissement van links.
Dat zij dat zelf blijkbaar niet eens zien bewijst vervolgens ook voor de zoveelste keer dat ze niet goed snik zijn, links zijn blijkt opnieuw een ernstige geestelijke aandoening te wezen.

Johan
4 jaren geleden

“oorlogrecht en IHL ” : wat is IHL ?
het legertje TDS patiënten : wat is “TDS” ?

Ik zou u willen aanraden om in het algemeen zo weinig mogelijk afkortingen te gebruiken. Zelfs als het merendeel der afkortingen vanzelfsprekend lijkt, er zijn altijd mensen die ze niet kennen.

Voor het overige : een uitstekend artikel.