Brexit, mag het een andere keer?

De Remainers hebben de wensen der kiezers in het Brexit Referendum zover weten te saboteren dat Boris Johnson alsnog een uitstel voor de Brexit datum aan Brussel heeft laten vragen door de UK ambassadeur in Brussel namens het House of Commons.

Boris Johnson. Afb: Flickr

Let wel, niet à titre personnel zoals de ‘Benn Act’ vereiste, in flagrante strijd met het Referendum en de scheiding der machten! Boris heeft zijn ongenoegen daarover kenbaar gemaakt door de brief niet te ondertekenen èn door er een verklaring aan toe te voegen waarin hij stelde dat hij de betreffende brief ‘contre coeur’ zond gezien het geweifel van het Parlement.

Zelfs Macron verzette zich tegen het uitstel en gaf slechts toe in de hoop dat dit een verkiezing in Engeland mogelijk zou maken om de impasse te breken. Maar de Fransen zullen een absolute ‘deadline’ eisen na 31 januari as. , zelfs als dat tot een ‘no-deal’ leidt.

Vanuit het Engelse perspectief zou meer tijd kunnen leiden tot een ‘zachtere’ Brexit, hetgeen de medewerking van Brussel verklaart, terwijl Johnson probeert de verkiezingen naar voren te schuiven op 12 december as. en sommige voormalige tegenstanders gaan daar nu in mee. De LibDems en de Schotse SNP willen nu echter een verkiezing op 9 december, ondanks hun tegenstand tegen Brexit en de voorsprong die Boris in de polls heeft met zo’n tien punten marge dankzij de enorme frustratie van de kiezers met het Parlement dat lak heeft aan het Referendum. Vanwaar die omslag die het risico aanvaardt dat de Torys voor 5 jaar een meerderheid krijgen?

Hun hoop is dat hij op de door hen gekozen datum van 9 december nog niet in staat zal zijn geweest om zijn ‘ do or die ’ Brexit belofte in te lossen en hopen dat de steun voor Johnson beperkt zal zijn, maar de beslissing van Labor op het moment dat ik dit schrijf om de vervroegde verkiezingen te steunen geeft de LibDems en de Schotten minder ‘leverage’ om die datum door te drukken en van Boris te eisen dat hij geen trucjes uithaalt. Een recente YouGov poll vond dat slechts 19 % der kiezers geloven dat het huidige akkoord een goede deal is en slechts 3% dat het een héél goede deal is, terwijl volgens de BBC slechts 38% der kiezers een ‘no-deal’ ondersteunt.

Johnson is een slimme strateeg en hij kan, als het 12 december wordt, de verkiezingen makkelijk – ‘om administratieve reden’- een beetje uitstellen tot na de fatale datum van 31 januari en dan heeft hij de oppositie ’mooi bij de taas’ met een ‘no-deal’ èn een parlementaire meerderheid. Vandaar hun insistentie op 9 december; heet van de naald is de beslissing van Corbyn op dinsdagmiddag om alsnog vervroegde verkiezingen te steunen.

Wat deze globalisten in de hen typerende aanmatiging lijken te onderschatten, maar Nigel Farage afgelopen zomer ook al aantoonde, is de woede van het publiek jegens deze arrogante parlementariërs na drie verloren jaren waarin het resultaat van het Brexit Referendum op gratuite wijze door hen werd verkracht. Weggegooide jaren en weggegooide fortuinen aan publieke middelen!

De kiezers hebben de gevolgen van David Cameron’s Fixed-term Parliaments Act moeten accepteren, die een verkiezing zonder steun van de oppositie bemoeilijkt. Zij hebben de complete waanzin geaccepteerd van een idioot als Oliver Letwin (dezelfde Letwin die Margaret Thatcher overtuigde om de fatale ‘poll tax’ te introduceren) en de ongekend brutale partijdigheid van de scheidende voorzitter van het Parlement John Bercow die, gezamenlijk, nieuwe obstakels voor Brexit hebben opgeworpen.

En zij hebben de politieke verwaarlozing geaccepteerd van de broodnodige initiatieven inzake verbeteringen op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting en vele andere onderwerpen.

Wat deze museumstukken ontberen is Johnson’s visie en besluitvaardigheid; zij zijn de typische relikwieën van het zelfingenomen ‘Kartel’ die volkomen zijn vastgeroest in hun overtuiging dat alleen zij weten wat goed is voor ‘good old England’, maar de domme kiezer zeer zeker niet!

Tegenover Johnson’s duidelijke doelstellingen en een helder plan om die te realiseren, staan deze ondemocratische krachten die de regering de uitvoerende macht ontnemen – en daarin gesteund worden door een linkse rechterlijke macht – in een poging om de Brexit helemaal van tafel te vegen en dan maar hopen dat het publiek hun wandaden ‘wel weer zal vergeten’…

Als dit moet doorgaan voor een politieke toekomstvisie dan is het terecht dat Johnson een aantal dwarse Torys de laan uitstuurde en dat de communisten van Labor nu als de dood moeten zijn voor Corbyn’s besluit om politieke zelfmoord te plegen middels vervroegde verkiezingen.

Als Nigel Farage’s populariteit een goede graadmeter is gaan deze saboteurs voor de bijl, krijgt Johnson zijn meerderheid èn de Brexit en komt de EU op de tocht te staan dankzij de terugkeer van Salvini in Italië en de toenemende weerzin jegens het linkse Brussel der Centraal Europese EU leden die de subversie en intimidatie van intriganten als Timmermans en Soros zat zijn.

Er is een nieuw anti-EU momentum op komst, alleen in Nederland zorgt Rutte ervoor dat wij daar niets van merken totdat wij het enige overgebleven lid van de EU zijn.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
4 jaren geleden

De “remainers”, zowel in het United Kingdom als in Nederland, zijn mensen die hun soevereiniteit schaamteloos verkopen voor een paar koperstukken.
Zij denken (financieel) op safe te spelen, maar als ze hun zin krijgen gaan ze van een koude kermis thuiskomen.
De Euro, en in het verlengde daarvan de EU, is ten dode opgeschreven.
Zij gaan straks de ratten zijn die zo dom waren het schip niet te verlaten, om vervolgens met dat schip ten onder te gaan.
Medelijden kan ik niet hebben met deze landverraders, ik heb enkel te doen met al die “leavers” die dan buiten hun schuld ook de Sjaak gaan wezen.
Voor de Britten ziet het er momenteel goed uit, maar Nederland gaat inderdaad pas wakker worden als de laatste reddingsboot van SS Europa al lang vertrokken is.
En zo win je dan, als domste volk van Europa, de Darwin award.