Het lot van Lot

De lesmethode ‘Help! Ik word volwassen’ die islamitische basisscholen gebruiken, leert kinderen onder meer dat Allah homoseksualiteit zou verafschuwen en dat de straf voor homoseksuelen een stenenregen en de dood zou zijn. Dat hebben het NPO-programma Nieuwsuur en het NRC Handelsblad na eigen onderzoek bekend gemaakt. Ook transgenders moeten het in het lesmateriaal ontgelden.

Lot ontvlucht Sodom. Afb: Wikimedia-commons

Op zich klopt het prima; dat lesmateriaal. Iedereen die weleens de moeite heeft genomen om de Koran te lezen kan dat gewoon met eigen ogen zien, want het stáát er gewoon. De Koran kent verschillende soera’s die refereren aan het lot van Lot, die op advies van drie engelen (volgens de Koran) vluchtte uit Sodom nadat God daar het ontuchtige volk om zeep hielp. Dat is een verhaal wat ook in de Bijbel voorkomt, evenals in de Joodse Thora. Lot had enig kapitaal, net als zijn maat Abraham. Die twee kregen later ruzie en Lot vertrok naar de vruchtbare gronden rond de Jordaan. Enfin: in Genesis 19 wordt beschreven hoe Lot in Sodom visite kreeg van twee mannen, die engelen bleken te zijn. Die waren er toen nog en best veel ook. Hij nodigde hen uit om bij hem te overnachten, want ’s avonds het hele stuk nog terug naar de hemel lopen was natuurlijk geen doen en openbaar vervoer bestond nog niet. Toen de mannelijke inwoners van Sodom hoorden dat Lot twee knappe kerels op bezoek had, vroegen zij aan Lot de mannen naar buiten te sturen, zodat ze mee konden naar een ‘homo-ontmoetingsplaats’. Maar Lot vond dat niks, weigerde en bood hen zijn beide dochters aan in plaats van zijn gasten. Ook niet best, maar vooruit: alles beter dan een bikkel aan de snikkel. Hier gingen de mannen van Sodom niet op in en probeerden toen om het huis van Lot met geweld binnen te komen. De engelen toverden de belagers echter meteen hartstikke blind, daar hielp geen opticien meer aan. Zij adviseerden Lot om met zijn familie de stad te verlaten, omdat God de stad vanwege de slechtheid van haar inwoners zou verwoesten.

Die verhalen uit Thora, Bijbel en Koran komen dus enigszins overeen, zodat rabbi’s, pastors en imams in principe eenzelfde conclusie kunnen trekken, namelijk dat God dat homofiele gedoe eigenlijk maar niets vindt. De imams echter, vertellen erbij dat het goed zou zijn om zelf homo’s met geweld aan te pakken. Vermoedelijk denken de beroepsmoslims dat God wel een beetje hulp kan gebruiken op dat terrein, ofwel vrezen ze dat God er eigenlijk niet zoveel van kan. Dat is merkwaardig, want God is ‘alwetend’ en ‘almachtig’ volgens de Koran, dus die kun je gerust Zelf dergelijke boodschappen laten doen.

Het gaat er dus eigenlijk niet eens zozeer over wat er in de Koran staat, maar welk verhaal de imams erin zien. Ik geef u op een briefje dat wat die imams op vrijdag in de moskee prediken, veelal weinig goeds voorspelt voor homo’s, andersdenkenden of ongelovigen. Mensen die geweld prediken, kunnen beter voor de rechter staan dan een politicus. Daar heeft de minister van J&V misschien een beetje beeld bij…


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
4 jaren geleden

thora, koran en Bijbel : Het is allemaal nep-nieuws, maar dan van 2000 jaar geleden. Ook toen al probeerde men het volk te manipuleren door te dreigen met een hogere ‘macht’ achter de schermen, die de boel wel zou platbombarderen (oh pardon, dat doen de Amerikanen van tegenwoordig, als je hun democratie weigert te aanvaarden, zoals in Afghanistan, Syrië, Irak, Lybië, Kossovo, en nu staat Iran op de nominatie). Maar ik dwaal af.
Dus nogmaals, die ‘God’ van toen dreigde ook al met hel en verdoemenis en het in de as leggen van hele steden, als je niet naar zijn pijpen danste. Bijbel of koran, het was toen, en nu nog, hét middel om het volk eronder te houden en in het gareel.

Daar komt nog een eens bij, dat die zogenaamde ‘profeet’ Mohammed de boel straffeloos gecopiëerd heeft vanuit de Bijbel. Plagiaat plegen, dat kon gewoon in die tijd, want je had nog geen Buma Stemra, die toezag op naleving van de auteursrechten.
Zodoende zitten de vrome moslims van nu sinds die tijd opgescheept met een berg onzin, waar je U tegen zegt.

Kwalijk is echter, dat dit soort nonsens anno 2019 nog altijd verkondigd mag worden, zelfs in Nederland. Het is triest.