De mensheid wacht al vijftig jaar op de ondergang van de wereld.

Jaar in, jaar uit hebben onheilsprofeten van linkse signatuur ons gewaarschuwd dat de wereld ten onder gaat. Nu weer de oliedomme Democratische Socialist Alexandria Ocasio-Cortez die verdwaald is in het Amerikaanse House of Representatives en denkt dat zij God’s geschenk aan de mensheid is, als 28 jarige ex-barkeeper, met haar voorspelling dat de wereld over 12 jaar vergaat en Miami binnen enkele jaren onder water staat. Te diep in de vele glaasjes gekeken?.

Afb: pixabay

Hoe dom moet men zijn om hier geloof aan te hechten? In de westerse wereld schijnen hele volksstammen van jonge scholiertjes momenteel geestelijke bijstand te krijgen omdat zij in angst leven voor die kolder die hen door malafide docenten met de paplepel wordt ingegoten.

De verderfelijke Obama’s, die instrumenteel waren in het verspreiden van de kolder over global warming zijn er schatrijk aan geworden en hebben een huisje aan zee gekocht voor $ 15 mln. dat volgens hun eigen klimaat-vriendjes al jaren onder water had moeten staan, maar er zijn er veel meer.

Het in 1984 opgerichte ‘Competitive Enterprise Institute’ in Washington DC noemt zichzelf ‘a non-profit, non-partisan research and advocacy institute dedicated to the principles of free enterprise and limited government’. Zij hebben hun sporen verdiend in de strijd tegen de desinformatie van de tabaksindustrie en meer recentelijk met ontkenning van de ‘climate change’. C.E.I. heeft nu een lijst aangelegd van 50 jaren ‘ondergang van de linkse wereld’ scenario’s, want de aanhouder gelooft er nog steeds in.

In 1989 kwam Associated Press met: ‘stijgende zeeniveaus kunnen landen verzwelgen’. De bron van dit verhaal, de U.N. – wie anders? – verspreidde de theorie dat de USA in 2000 onder water zou verdwijnen als de ‘global warming’ niet zou worden gestopt…

Origineler, hoewel niet erg vast in de leer, was Time Magazine in 1974 met het verhaal dat een ijstijd op komst was: ‘Telltale signs are everywhere — from the unexpected persistence and thickness of pack ice in the waters around Iceland to the southward migration of a warmth-loving creature like the armadillo from the Midwest’.

De Guardian waarschuwde in datzelfde jaar ook al dat: ‘space satellites show new Ice Age coming fast’. Deze theorie stond voor ‘progressieven’ in stenen tafelen gebeiteld.

‘Scientist predicts a new ice age by 21st century,’ aldus de Boston Globe in 1970. De Washington Post publiceerde een theorie van een ‘scientist’ van de Columbia Universiteit ‘that the world was as little as 50 or 60 years away from a disastrous new ice age.’

ABC News produceerde in 2008 een angstaanjagende video die ‘aantoonde’ dat grote delen van New York City onder water zouden verdwijnen en dan is er de ‘klimaat miljonair’ Al Gore, het lichtend voorbeeld van Ed Nijpels, die in 2006 wat geld neerlegde voor de productie van een documentaire filmpje getiteld ‘An Inconvenient Truth’ en tot zijn stomme verbazing er een Nobelprijs en honderden miljoenen Dollars aan over hield. Deze idioot pretendeerde in het begin van de eeuw dat in 7 jaren de Arctische ijskap geheel zou smelten, terwijl er nu juist meer ijs is dan voorheen en dat veel èchte wetenschappers aantonen dat er sinds mensenheugenis sprake is van opeenvolgende cycli.

Uiteraard bleken al deze dwazen fout te zitten, maar zij weten van geen ophouden. Het C.E.I. rapport is uitgekomen daags voor de honderden miljoenen Dollars verslindende U.N. Climate Action Summit, een evenement dat belooft ‘ to spark the transformation that is urgently needed and propel action that will benefit everyone.’ Zij geven het niet op en in Brussel gaat nu het komische duo Timmermans & Samsom dermate veel gebakken lucht produceren dat de wereld wel moet vergaan.


.

Deel dit:

Post navigation

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
4 jaren geleden

De zogenaamde “progressieven” zijn gewoon de nieuwste lichting gelovigen.
Ze hebben geen flauw benul van alles wat ook maar enigszins met wetenschap te maken heeft, en missen het vermogen tot logisch denken.
Levende in een wereld die zij niet begrijpen zijn ze dan vervolgens vatbaar voor allerhande onzinnige doem verhalen, en tot de meest onzinnige acties te bewegen.
Enkel de mensen offers, om de klimaatgoden gunstig te stemmen, ontbreken nog.