Xenofoob?

Ik las vandaag (1 augustus) in de column van Bas Berkhof op de website van opiniez de tekst “Al langer wordt door linkse activisten en politici verkondigd dat elke blanke Nederlander een racistische inslag heeft. Is nu elke tegenstander van het boerkaverbod ook opeens een xenofoob, een vreemdelingenhater?”

Afb: pxhere.com

Die tekst toverde hij uit de pen nadat hij de discussie bij twee programma´s over het boerkaverbod had gevolgd. Opmerkelijk dat Bas zich nog steeds verbaasd over het feit dat personen uitgenodigd worden om een discussie in de door de redactie van het programma gewenste richting te sturen. Uiteindelijk moet het bewuste programma wel de belangen van de deugmens dienen.

Om de discussie een zogenaamd objectief of neutraal karakter te geven wordt een persoon uitgenodigd die een andere visie resp. mening van/over het betreffende gespreksonderwerp heeft. Een tegendenker. De gespreksleider geeft bij de start van het programma de indruk dat er ruimte wordt geboden om woord en wederwoord aan te horen, maar net als in de USA glijdt de discussie vrij snel af naar een niveau van vuilspuiterij, vingerwijzen en persoonlijke beledigingen. In bijna alle op de NPO uitgezonden praatprogramma´s wordt het de tegendenker onmogelijk gemaakt dat afwijkende standpunt helder over de bühne te brengen. Sterker nog: hem of haar wordt het spreken herhaaldelijk onmogelijk gemaakt

Geen Nederlander wordt verrast als een NPO en tegenwoordig ook commercieel leuterprogramma linkse stokpaardjes op weg wil helpen. Stof genoeg om de blanke, minder donker gekleurde en Joodse Nederlander op te kunnen zadelen met een schuldgevoel dat zich moet uitstrekken van Suriname tot Indonesië en van Zweden tot Zuid-Afrika. De kijker moet ook niet verrast zijn als aan de tafel personen aanschuiven die het programma gebruiken om hun eigen beurs te spekken of hun enigszins verbleekte imago op te poetsen. Draaikonten en Jaknikkers schuiven regelmatig over het scherm en het weerstandsvermogen van de doorsnee Nederlander wordt dagelijks door hun geborneerde uitspraken en meningen op de proef gesteld. Gelukkig heeft de afstandbediening een uittoets.

Door te pas en vooral te onpas tegendenkers te beschuldigen van racisme, discriminatie en in het ergste geval van fascisme, brengen die termen tijdens zo´n leuterprogramma geen schokeffecten meer te weeg. Dus moeten nieuwe termen op tafel komen om een tegendenker in de tocht te zetten. Xenofoob. Opmerkelijk dat het effect van die term tijdens de communicatie in de omgekeerde richting wordt gebruikt. De tegendenker wordt gekarakteriseerd als een persoon die de deugmens angst inboezemt. Hij of zij is de persoon die negatieve energie uitstraalt. De tegendenker is een vreemdelingenhater. Maar xenofobie drukt juist uit dat de tegendenker angst heeft voor het vreemde of voor de vreemdeling. Voor de negatieve energie die naar hem toe komt. Angst door de manier waarop een persoon zich fysiek gedraagt en verbaal uitdrukt; angst door de wijze waarop die zich kleedt. Bij de laatste discussie op de leuterzenders: de boerka. Anne Marie van Gaal vond dat ze door die boerka niet echt contact kan krijgen met de persoon in de boerka en had daardoor het gevoel tegen een muur van negativiteit te stuiteren.

In het verlengde van xenofobie komt vanzelfsprekend een ander links stokpaardje de discussie ruimte binnen galopperen: iedere blanke Nederlander heeft een racistische inslag. Want iedere doorsnee Nederlander die niet meedeint op het ritme van de linkse deugmens, is een tegendenker en dus racist en is xenofoob. Er komen de laatste jaren veel linkse broeders en zusters op het scherm die zich als ware deugmensen in hun enthousiasme gedragen als racistische deugnieten. Valt het gedrag tijdens uitzendingen behoorlijk tegen, na de uitzending wordt het erger. Hem of haar worden via sociale media podia de verschrikkelijkste ziektes naar het hoofd geslingerd in bewoordingen die uitstekend weergeven hoe beschaafd, tolerant en respectvol een deugmens wel is.

De deugmens die van mening is dat de blanke en Joodse mens het kwaad in deze wereld zijn, vindt zich geen racist. De deugmens die inclusiviteit predikt en exclusiviteit koestert, een groene wereld eist en CO2 emissie stimuleert, zich tolerant vindt en zich intolerant gedraagt, respect eist en het respect ontzegt aan anderen. Die deugmens is het omgekeerde van alles wat hij de samenleving wil aansmeren. Geen wonder dat een tegendenker xenofobe trekken gaat vertonen. Wat overigens niets met vreemdelingenhaat te maken heeft, maar alles met de negatieve energie waarmee de tegendenker in het echte leven herhaaldelijk geconfronteerd wordt.

Xenofoob. Opnieuw een term waaraan de deugmens zijn eigen draai aan geeft.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
4 jaren geleden

Ik geloof dat het woord ‘inclusiviteit’ ook in dat rariteitenkabinet thuis hoort. Daarom valt het mij zo op dat het (communistische) bestuur en Kamer fractie(s) van G.L. en D’66 vol oikofobe, boze, s t u k v o o r s t u k b l a n k e mensjes zit, naarstig op zoek naar arme negers die zij graag – ongevraagd – willen beschermen tegen lieden als zichzelf.

Niet dat zij iets om hen geven, maar als groep kunnen zij lekker tot een politiek wapen gesmeed worden tegen ‘andersdenkenden’. Wellicht kan iemand eerst eens vragen of die negers het een leuk idee vinden om als ‘slachtoffers’ door zulke blanke ‘redders in nood’ geadopteerd te worden?!

Benedict Broere
4 jaren geleden

De linkse kerk is met haar klimaathysterie en islamknuffelarij ernstig in de war en dit begint criminele vormen aan te nemen. Antropogene CO2-opwarming is zeer omstreden, althans in Youtube is zo een hele rits wetenschappers aan te klikken die omstandig uitleggen dat er daarvoor geen wetenschappelijke basis is, waarnaast de islam in wetenschappelijk onderzoek steeds meer verschijnt als een combinatie van nazisme, maffia en scientology church. Als de linkse kerk werkelijk zo moreel superieur is als zij zegt te zijn, dan zou je zeggen dat zij aandacht heeft voor een zo goed mogelijk beeld van wat er met de natuur aan de hand is (afname biodiversiteit, bijensterfte, verzilting landbouwgronden, enzovoort) en dat zij solidair is met de miljoenen mensen wereldwijd die vanwege de islam mishandeld worden, vermoord worden, en uitgebuit worden. Maar nee, de samenleving moet diep in de knip voor de financiering van zeer kostbare maatregelen die niets uithalen en moet ook respectvol de grenzen open houden voor de import van een ideologie die als kern heeft de genocidale oorlog met de Ander, dat wil zeggen iedereen die die ideologie niet aanhangt. De linkse kerk lijkt mij aldus diep gestoord, verstrikt in een waan, gevangene van een massapsychose. Gewoonlijk leidt dat tot forse ongelukken: oorlog, burgeroorlog, revolutie, genocide. De geschiedenisboekjes zijn daar heel duidelijk over. We rollen stap voor stap toe naar een catastrofe.