Desnoods had Macron Amazonas zèlf in de fik gestoken.

Wie Brazilië kent weet dat, sinds mensenheugenis, grootgrondbezitters èn straatarme keuterboertjes jaarlijks ‘Amazonas in de fik steken’, als onderdeel van primitieve landbouw-praktijken. Dat is een traditionele praktijk die samenhangt met de inefficiënte wijze van landbouw, die de grond snel uitput, reden waarom er steeds nieuwe stukken oerwoud in de brand gaan maar ook de uitgebloeide gewassen gaan er aan om plaats te maken voor nieuwe oogsten.

Afb: pixabay

De ophef door Macron over de actuele branden in het Amazone gebied tijdens de G7 is dubieus en lijkt voor interne consumptie bestemd te zijn, maar uiteraard ook voor talrijke geitenharensokken die de mond vol hebben van de verstoring van de functie der ‘longen van de wereld’.

Zoals altijd hebben deze padvinders het bij het verkeerde eind, want hoewel de fotosynthese algemeen bekend is, weten weinigen dat het oerwoud in feite al die zelf gegenereerde zuurstof weer gebruikt. De grootste producent van zuurstof zijn de machtige oceanen, die ook 98% van alle CO² opnemen.

Toevallig maakte NASA op 29.08 bekend dat wereldwijd de bosbranden sinds 2003 juist met 25% zijn afgenomen dankzij de toename van de agricultuur in gebieden waar gevaar voor bosbranden bestaat. Dit in tegenstelling tot de – zoals altijd – ongefundeerde beweringen van klimaat activisten dat hun ‘global warming’ bosbranden zou veroorzaken. NASA’s Earth Observatory maakte zojuist bekend dat hun MODIS Satellieten deze teruggang hadden geconstateerd.

NASA’s Goddard Institute – dat al in 2018 had geconstateerd dat de toename van de globale temperatuur in de laatste 100 jaren minder dan 1°C bedraagt, – wijt dit fenomeen aan toegenomen agricultuur en gebruik van moderne landbouw-apparatuur in plaats van primitieve branden als middel om nieuwe oogsten mogelijk te maken. NASA meldde dat in door branden bedreigde gebieden van Afrika, Zuid Amerika en Centraal Azië de grote graslanden en savannes meer en meer in bouwland zijn geconverteerd, reden waarom de branden drastisch afnamen.

Toch was er prompt – ondanks al dit wetenschappelijk bewijs op, letterlijk, ‘rocket science’ niveau – wéér een linkse ‘scientist’ genaamd James Randerson, ‘University of California Irvine earth sciences’, die wist te melden dat ‘climate change’ een belangrijke rol speelde bij steeds intensere bosbranden. Je vraagt je af of die wonderkinderen nooit moe worden van zichzelf?

Desondanks neemt de bebossing wereldwijd juist toe met 2,24 miljoen vierkante mijlen tussen 1982 en 2016, met name buiten de tropen, volgens een studie in ‘Nature’. “Forests are making a comeback!” zei Bates College’s assistent economie professor Vincent Geloso afgelopen maandag op de site van het American Institute for Economic Research. “More precisely, the tree cover of the planet is increasing.” #amazonhttps://t.co/ZdCpWYFupM #econtwitter

De branden in het Amazone gebied vinden, zoals hierboven gemeld, jaarlijks plaats in het droge seizoen om land schoon te maken voor de volgende oogst en de linkse fantasie over een 20% verlies aan zuurstof uit de longen van de wereld is grote onzin volgens deze wetenschappers. Vorig jaar kende relatief weinig branden in Amazonas, dus een 80% toename dit jaar is zeer relatief en volgens Forbes liggen de cijfers momenteel slechts 7% boven het tienjaars gemiddelde, e.e.a. gebaseerd op cijfers van Brazilie’s ‘National Institute for Space Research’. Geen wonder dat Bolsonaro pissig werd op Macron!

Scott Denning, ‘professor of atmospheric science’ aan de Colorado State University poneert dat gedurende miljoenen jaren de oceanen zo’n 21% van alle zuurstof vrijgeven aan de atmosfeer terwijl zij ook aanzienlijke hoeveelheden zuurstof en enorme hoeveelheden CO² opslaan. “Zelfs de meest fantastische toename in bosbranden zou nauwelijks enige meetbare invloed hebben op de hoeveelheid zuurstof in de atmosfeer”, aldus Denning. “Er is genoeg zuurstof in de atmosfeer voor miljoenen jaren en slechts de geologie heeft daar enige invloed op, ècht niet de landbouw”. Wèl ziet hij andere redenen om zich druk te maken over de brandende Amazonas, gezien de vernietiging van de meest biodiverse en kolenrijke gebieden op aarde.

Kortom, leest u nog eens na wie het hardst liepen te huilen met de wolven tijdens de G7 en wat hun (on)-eigenlijke motieven waren. Brazilië ontbost sowieso in hoog tempo sinds 2012, maar de oerwoudbranden in de tropen zijn schering en inslag in de droge seizoenen, ook in Azië en Afrika, niets nieuws onder de zon.

Jair Bolsonaro was sowieso de kwade pier als populist onder progressieven omdat hij er ook andere ideeën op nahoudt over het klimaat, bescherming van inheemse indianenstammen en bescherming van flora en fauna en zijn ergernis over de linkse G7 bemoeials niet onder stoelen of banken steekt.

Wie Macron inmiddels nog steeds kent, moet weten dat hij een opportunistische slappeling is, die in eigen land als de dood is om te hervormen, maar over de grenzen graag de EU terroriseert met zijn politiek correcte globalisme en federalisme, en nu ook nog eens Bolsonaro wilde vertellen hoe de wereld in elkaar steekt.

Wie, tot slot, Frankrijk kent kan de stukjes van de puzzel vervolgens makkelijk in elkaar passen. Het land is de revolutie van 1789 nooit te boven gekomen. In de regio’s zijn ontelbare hardwerkende kleine zelfstandigen die dagelijks moeten beulen om het hoofd boven water te houden en zich nu min of meer georganiseerd hebben in de ‘gilets jaunes’, hoewel Macron hen nog steeds negeert ondanks veel loos gebabbel. Waar de Franse beroepsbevolking ècht georganiseerd is in, veelal communistische, vakbonden als de CGT, is die organisatie puur gif waar de laffe Franse presidenten zich nooit aan branden. De Franse landbouw heeft decennia lang overleefd dankzij de EU subsidies waar met name Engeland voor opdraaide en Nederland niet minder, maar de parasiterende Franse boeren hebben eigen ideeën over import en export van agrarische producten. Zij zijn door de jaren heen nooit te beroerd geweest om honderdduizenden liters geïmporteerde melk over de Autoroute te laten stromen of buitenlandse vrachtwagens met geïmporteerde schapen in de hens te steken.

Kortom, zoals Macron al jaren doet bij zijn schrijnend gebrek aan leidende kwaliteiten en strategische visie, blijft zijn rammelen aan de kassa van de EU om zijn zakken te vullen het favoriete tijdverdrijf. Dit soort goedkope afleidingsmanoeuvres, ten koste van Bolsonaro, om de aandacht van zijn binnenlandse falen af te leiden passen bij deze gluiperd. Uiteraard stonden de meeste G7 opportunisten al op voorhand klaar om Bolsonaro te betichten van populisme en een overreactie op hun ‘goedbedoelde constructieve kritiek’. Voor wie deze feiten echter kent wordt het begrijpelijk dat Bolsonaro liever Biarritz in de fik had gestoken.

Bij de start van de G7 dacht Macron te pronken met het nieuwe handelsverdrag tussen de EU en de Mercosur, maar het werd, noodgedwongen, een laffe gelegenheid om het groeiende protest tegen ‘zijn’ handelsovereenkomst van de EU met de Mercosur af te zwakken, want de Franse boeren staan op het punt weer hun oude gewelddadigheid te etaleren bij de import van maïs, steaks en kip uit Zuid Amerika. Plots pretendeert deze rat dat hij het akkoord met de Mercosur niet tekent zolang Bolsonaro niets aan de Amazone branden doet… U ziet het, de onbetrouwbare Macron aarzelt geen seconde om een aanvankelijk luid bejubeld EU verdrag met de Mercosur van de ene dag op de andere te saboteren als hij daarmee zijn persoonlijke positie kan beschermen. Wat een armoede!

Aan moreel failliete globalisten als Merkel en de ruggengraatloze Macron wil onze eigen opportunist Rutte onze soevereiniteit uitleveren…Wat mij betreft steekt Boris de hele Brusselse boel in de fik!


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
4 jaren geleden

Frankrijk parasiteert al eeuwen op het buitenland.
In de goede oude tijd stuurde de Franse koning het leger de grens over, om wat Duitse steden te plunderen, als de kas weer eens leeg begon te geraken, tegenwoordig heeft Macron daar de EU voor.
Oude wijn in nieuwe zakken of zoiets.