Amsterdam inmiddels ontspoord

De situatie in Amsterdam, waar criminelen vrij spel lijken te hebben, is niet door Halsema’s beleid tot stand gekomen en valt haar dus ook niet aan te rekenen, zij is pas kort burgemeester en het gaat hier over decennialang gedoogbeleid dat volledig ontspoord is geraakt.

Amsterdam is een uit de hand gelopen experiment van linkse betweters en dagdromers die onder vele burgemeesters van PvdA-huize de stad grondig hebben gesloopt in een proces dat na het ontslag van burgemeester Van Hall (Burgemeester van 1957 tot 1967) werd ingezet. De marxistisch-dictatoriale filosofie van onzinbeleid en realiteitsontkenning is in de afgelopen decennia nationaal beleid geworden, daar wees Fortuyn al op. Wetten worden nergens meer gehandhaafd, de politiemannen en – vrouwen zijn sociaal werkers geworden en politici maken zich nog slechts druk over de opvang van illegalen (!), de juiste tint van Zwarte-Piet-Of-Niet en ‘eiwittransities’ of er wordt een pleefiguur (letterlijk) geslagen met virtuele genderneutraliteit. We hebben blijkbaar nog niet genoeg criminelen die we niet willen bestraffen, dus importeren wij inmiddels cultuurvreemde personen vanuit het Arabisch schiereiland of Afrika om de situatie verder te verergeren. Uit ‘solidariteit’ kennelijk, want dat kon Fidel Castro ook zo leuk roepen. Diezelfde bevlogen solidariteit met de burgers is echter volstrekt afwezig als het om de criminaliteit in de stad gaat. Ondernemers hebben werkplekken genoeg, maar in Amsterdam zitten als vanouds 40.000 mensen in de bijstand, dat is ongeveer een tiende van heel Nederland. Pas nu Den Haag dreigt met boetes begint het college van B en W erover na te denken.

Een onlangs verschenen en bepaald onrustbarend rapport schetst Amsterdam als de criminele hoofdstad, waar de maffia kennelijk vrij spel heeft. Hoogleraar Pieter Tops deed samen met onderzoeksjournalist Jan Tromp een half jaar lang onderzoek naar ondermijning, de vermenging van de onder- en bovenwereld. Het resulterende rapport schetst een beeld waarin mensen uit alle lagen van de bevolking een graantje meepikken van de drugscriminaliteit. Een voormalige topambtenaar ‘met tientallen jaren ervaring’ zei over het tragische en falende drugsbeleid van de gemeente: “Dat was in de jaren ’90 al het geval. Men vindt handhaving ‘rechts’ en daarom wordt het verwaarloosd. Maar handhaven doe je voor de kwetsbaren”. Maar juist dat ‘handhaven’ zit er dus niet in. “Door gebrek aan sturing, daadkracht en handhaving hebben kopstukken in de drugswereld vrij spel”, staat er dan ook te lezen in het rapport dat in opdracht van de gemeente is gemaakt.

Volgens de onderzoekers is kennis bij de politie over de drugsmarkt verloren gegaan. Gebruik van drugs is ‘volkomen genormaliseerd’. Alleen al op het Amsterdam Dance Event wordt met zo’n 370.000 bezoekers maar liefst vijf miljoen euro uitgegeven aan drugs. Op basis van rioolwateronderzoek is vastgesteld dat er jaarlijks voor 75 miljoen euro aan cocaïne wordt gebruikt. En dat gebeurde dus gewoon onder de ogen van bestuurders die op hetzelfde moment met genderneutrale plee’s en eiwittransities staan te klooien. Intussen wordt vijftig procent van de nieuwe bedrijven in de stad onderhands gefinancierd, ruim een derde is van de financiers is eerder in aanraking gekomen met justitie. Limousines van criminelen staan op naam van vage stichtingen in Amsterdam. Toch valt er weinig van criminelen af te pakken, omdat zij ondergronds bankieren. In dat criminele systeem zou maar liefst tien miljard euro omgaan.

Halsema is in ieder geval de minst gerede partij om een veiligheidsbeleid op te zetten, want zij slaagt er amper in haar eigen kind op het rechte pad te houden, laat staan een stad met 800.000 inwoners. Na de weinig frisse affaires rond het thema ‘islamitische radicalisering’, wat overigens duidelijk verband houdt met de veelal onverklaarbare ontstaansgeschiedenissen van de vele moskeeën in de stad, is dit de zoveelste blunder die het stadsbestuur maakt. Ook in het radicaliserings-dossier is duidelijk geworden dat de bestuurders in Amsterdam er een formidabele rotzooi van maakten, wat niet ver af bleek te liggen van landverraad, omdat het hier met cohorten van doen heeft die niets nalaten om de veiligheid van dit land en de burgers te ondermijnen. De burgerlijke vrijheden worden in Amsterdam (en niet zelden ook elders in ons land) allang niet meer bepaald door de wet en de beschikbare jurisprudentie, maar door wat de criminelen en terroristen acceptabel achten.

De problemen in Amsterdam op velerlei terreinen zijn inmiddels zo groot, dat het geen overbodige luxe is om voor de stad de noodtoestand uit te roepen en het bestuur over te dragen aan een militair college. Sterker: dat is noodzaak indien we aan de staat van gekte waarmee de bestuurders van deze stad nu al decennialang zijn behept, een definitief en grondig halt willen toeroepen. Want waarom zouden we onze militairen in Noord-Afrika op Malinezen laten passen, terwijl we in onze hoofdstad ook de nodige problemen hebben met zeker niet in de laatste plaats Noord-Afrikanen?

Amsterdam behoort de stad te zijn die het was; een mooie stad met een van de meest gezellige centra van Europa waar iedereen, ook en vooral de Joodse gemeenschap, zich veilig voelt. Amsterdam moet geen stad zijn die voor de helft bestaat uit mensen met een tweede paspoort die met onze manier van leven niets van doen willen hebben, maar wel vooraan staan als de sociale uitkering in het geding is. Amsterdam is een stad van kerken en synagogen, niet van moskeeën.

En Amsterdam is helemáál niet bedoeld voor criminelen. Als die de boel daar inmiddels hebben overgenomen, dan wordt het tijd dat we de stad terug veroveren op de Naffers en hun marxistische handlangers.  


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
4 jaren geleden

Politiek correcte beunhazen als Cohen, van der Laan en nu Halsema, als kers op de taart, hebben in hun ideologische betweterij het kwaad van de Islam en de drugshandel gefuseerd en genegeerd.

Dankzij hun incompetentie en volledig gebrek aan respect voor de wet hadden niet alleen de criminelen, maar ook hun afnemers vrij spel, want handhaving past niet in die geborneerde, onethische denkraampjes.

Dat de stad in die waanzin ook nog eens grootaandeelhouder werd van de lucratieve coffeeshops als politiek correct Amsterdams verdienmodel, waarbij het grootste deel van de buit naar de gemeente gaat, geeft wel aan dat ethiek en gezond verstand niet samengaan met hun verknipte ideologie.

Er bestaat inderdaad een acute noodtoestand in Amsterdam die vraagt om een sterke leider, een crimefighter met speciale bevoegdheden. Iemand als New York’s ex-burgemeester Rudy Giuliani die die door de Democraten verloederde stad – net als het reddeloze Amsterdam vandaag – in 1994 overnam en keihard saneerde, waarbij hij ook de 09/11 aanval op de WTC Torens met grote vaardigheid wist op te vangen dankzij zijn achtergrond als zakenman en manager.

Is er iemand die dergelijke kwaliteiten ziet in het hopeloze linkse trutje Halsema?

Benedict Broere
4 jaren geleden

In Duitsland heeft men het, althans die enkeling die nog de moed heeft zich hierover uit te spreken, over een bijna onoverwinnelijke synergie van moskee en islam en georganiseerde misdaad die met uitgestreken middelvinger de Polizei uitlacht. Hoe lang zal het duren voordat je hetzelfde ziet in de Randstad? Je kan ongewenste ontwikkelingen structureel en methodisch en volharden bevorderen, zie de politiek correcte weg met ons ideologie. Je kan ook de omgekeerde weg volgen, die naar ik denk, maar ik kan mij vergissen, te verwachten is van mensen die zich ‘volksvertegenwoordiger’ noemen.

Frans
4 jaren geleden

Inderdaad; de noodtoestand afkondigen, het hele stadsbestuur in pek en veren gehuld afvoeren, en dan het hele criminele zooitje uitroken.