De rechtsorde volgens Ilhan Omar

Het roemruchte lid van het Amerikaanse Congres namens de Democraten van Minnesota, Ilhan Omar, heeft opnieuw de aandacht van de media getrokken, al zal haar dat ditmaal langer heugen. Naar blijkt trouwde ze met haar eigen broer teneinde langs die – fraudeleuze – weg het Amerikaanse paspoort te bemachtigen. Dit opmerkelijke nieuws is zeker niet het enige geval van wetsovertreding. Mevrouw Omar heeft letterlijk schijt aan de wet van het land wat ze zegt te ‘dienen’.

Ilhan Omar. Afb: Wiki / Kristie Boyd; U.S. House Office of Photoraphy – omar.house.gov.

Onlangs werd ze gesommeerd om enkele duizenden dollars aan campagnesubsidies terug te betalen, omdat ze er voor zichzelf boodschappen van deed. Dat is over het algemeen niet de bedoeling van subsidie, maar linksige types draaien er de hand niet voor om kennelijk. Weten we ook in Nederland alles van. Maar we zijn er nog niet: volgens een recent geopenbaard politierapport, werd Omar in 2013 gearresteerd voor het illegaal betreden van een terrein in de buurt van de Hennepin County Jail, ‘om verder aanhoudend crimineel gedrag te voorkomen’. Omar was, samen met een grote groep andere Somaliërs, naar Hotel Ivy gegaan, waar de voormalige Somalische president Hassan Sheikh Mohamud verbleef. Alpha News in Minnesota rapporteerde dat ‘volgens het politierapport, hotelpersoneel om politie-assistentie vroeg bij het ontruimen van de lobby en zei dat iedereen zonder een kamersleutel niet welkom was op het terrein en onmiddellijk moest vertrekken. De agent die het incident afhandelde, zei dat de meeste mensen die werden gevraagd om te vertrekken, dat ook deden. Toen Omar echter werd benaderd, was zij ‘argumentatief en uitdagend’ (dat is Amerikaans voor “een grote bek hebben”) en weigerde te vertrekken.

Het Minnesota Trial Court Public Access-site noteert niet minder dan 24 verkeersovertredingen door haar, die dit congreslid in ieder geval in de boeken helpt als recordhouder, integenstelling tot haar prestaties als Congreslid. De overtredingen zijn gemaakt tussen eind mei 2009 en Januari 2019, terwijl zij in 2016 tot een duizelingwekkende record van 12 verkeersovertredingen kwam. Nu hoeft niemand wakker te liggen van een vergissinkje, maar rondrijden met verlopen – dus ongeldige – nummerplaten, is gewoon lamlendigheid. Klaarblijkelijk gelooft deze troela, van islamitische huize overigens, dat ze met mensenwetten geen donder heeft te maken. De koran zegt: “O u die geloofd hebt, gehoorzaam Allah en gehoorzaam de boodschapper en degenen die onder u gezag hebben” (Koran 4:59). Dat is een opdracht om geen wereldse wetten te eerbiedigen, maar de door beroepsmoslims bevolen ‘wetten’ van de islam na te leven. Het gerespecteerde en gangbare korancommentaar Tafsir al-Jalalayn legt dit uit als een betekenis die men moet gehoorzamen “degenen met autoriteit onder u, dat wil zeggen heersers, wanneer zij u bevelen om God en Zijn boodschapper te gehoorzamen”.

Heeft Ilhan Omar, wiens sharia-getrouwe houding blijkt uit haar hijab (kopvod), ook deze minachting voor een andere wet dan de wet van Allah? We zullen het waarschijnlijk nooit weten, omdat geen enkele ‘journalist’ in de media haar hier ooit naar zal vragen. En nog belangrijker, deze seriële wetsovertreder zal vrijwel zeker niet in staat van beschuldiging  worden gesteld, ondanks alle bewijzen van haar immigratiefraude. Ze is blijkbaar nog te nuttig voor andere belangen van de Democraten. Wie zijn de machtige mensen die Ilhan Omar beschermen tegen juridische gevolgen van haar wet afwijzende gedrag? Wanneer zullen zij en Omar zelf eindelijk eens wettelijk aansprakelijk worden gesteld?


Door: Robert Spencer, ‘Ilhan Omar’s contempt for the law’.
Vertaling: TN.
Origineel artikel: Frontpage


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties