Enkele reis naar de derde wereld.

In Californië, één der rijkste regio’s van het rijkste land op de aardbol, heerst een roofzuchtige, extremistische volksstam. Zij zijn het élitaire product van decennia van ongegeneerde, ‘progressieve’ roofbouw op de samenleving waardoor datzelfde Californië de grootst mogelijke contrasten kent tussen arm en rijk. Illegale Latino’s worden door blindrijke ‘progressieven’ uitgebuit voor virtuele slavenarbeid in de tuinbouw en handwerk in en om hun zwaar ommuurde huizen.

Afb: wikipedia

Bijna een kwart van de bevolking leeft in abjecte armoede en 20% hangt daar tegen aan! Een derde van de ‘steuntrekkers’ in de USA leven nu in Californië en naar schatting 135.000 daklozen leven op trottoirs en in bushaltes. Dat is 22% van alle daklozen in de rijkste staat van het rijkste land ter wereld, waar de meeste miljardairs wonen…. Terwijl die egoïstische élite profiteert van die zelf gecreëerde misstanden gillen zij moord en brand als Trump de rampzalige illegale immigratie wil tegengaan met de bouw van een grensmuur omdat er al zo’n twaalf miljoen illegale Latino’s in de USA rondlopen, en verzetten zij zich daartegen met hand en tand, omdat het Trump is.

Californië betaalt nu de prijs voor al die jaren van onbeschaamd en incompetent salonsocialisme met tienduizenden daklozen die de straten van San Francisco en Los Angeles ‘bewonen’ en bevuilen. Men kan in veel centrale wijken niet eens meer over de trottoirs lopen door de injectienaalden en de menselijke uitwerpselen, resulterend in terugkerende middeleeuwse ziektes als builenpest en tyfus, in moorddadige gangs als de Salvadoraanse Mara Salvatrucha (M13) die al jaren een landelijke plaag is, bestuurlijke corruptie en infrastructuur die het begeeft, dat alles dankzij egoïstische, rijke ‘progressieve’ élites die iedere realiteitszin missen en Californië in een derde wereld land veranderen. In feite is er sprake van een ‘failed state’! De Democraten gaan de gordijnen in als iemand hen dit onder de vaak witgepoederde neus houdt, want ontkenning is hun specialiteit.

Dankzij socialistische bedilzucht, inmiddels onbetaalbare onroerend goed prijzen en huizenhoge belastingen, waarvoor alleen de superrijken de vereiste aftrekposten genieten om bijna geen cent te betalen, raakt de middenstand zwaar in de knel. In de laatste drie decennia zijn miljoenen middenstanders gevlucht naar andere staten, voor wie vaak illegale immigranten en ideologisch scheefgegroeide ‘millennials’ in de plaats kwamen. Het stadhuis van Los Angeles wordt momenteel wekelijks ‘ontzwaveld’ voor een enorme vlooienplaag, evenals diverse politiebureaus. Die vlooien zijn dragers van middeleeuwse ziektes als builenpest en tyfus, waarvan al meer en meer gevallen worden gesignaleerd nadat die in Europa zo’n 1500 jaar geleden heersten! Ook de ratten populaties schijnen toe te nemen, kortom ‘stront aan de knikker’ en stront op straat, die niet wordt opgeruimd door ‘progressieve’ stadsbesturen maar via apps wordt gesignaleerd zodat toeristen die hun iPhone non stop raadplegen veilig door die mijnenvelden geloodst kunnen worden.  

Wellicht krijgen enkelen van u nu visioenen van het arme Amsterdam dat dezelfde weg bewandelt in naam van de democratie waar, net als in Californië, de gewone burger een dikke boete krijgt als hij een (levensgevaarlijk) extra afdakje aan zijn balkonnetje bouwt terwijl honderden illegale Afrikaanse negers het ene pand na het andere bezetten en de buurt terroriseren. Progressieve tolerantie voor de autochtone burgers kent grenzen…. De gezondheidszorg in Californië schiet dermate tekort dat 1/3 der opgenomen patiënten aan (pre-)diabetes lijdt en dialyse klinieken staan op elke straathoek in de Central Valley als blijk van de ‘progressieve’ verwaarlozing.

Publiek transport is in feite niet bestaand en de voltooiing der essentiële noord-zuid highways staat al tientallen jaren op de plank, maar er gebeurt niets waardoor de fameuze ‘bottle-necks’ ontstaan waarbij Hollandse files weinig voorstellen en duizenden onnodige ongelukken gebeuren. De linkse erfenis van gouverneur Jerry Brown die 16 lange jaren zijn communistische credo uitschreeuwde, maar verder absoluut niets presteerde. Trump heeft miljarden terug geëist van Californië voor een TGV systeem waar nauwelijks iets aan gedaan is terwijl het nu al miljarden heeft gekost. De permanente chaos maakt LAX airport vrijwel ontoegankelijk en het algemene beeld van Californië is dat van een bananenrepubliek waar dramatische bosbranden aan de orde van de dag zijn omdat ‘groene’ bestuurders verboden hebben om brandgangen te onderhouden, ten gunst van hun dwaze groene ideologie: ‘laat de natuur maar groeien en bloeien’, reden waarom zelfs nu nog alle grote bossen één potentiële brandhaard blijven; uitval van het elektriciteitsnet is, net als in Latijns America, onvermijdelijk.

Criminaliteit neemt astronomische proporties aan, vooral in het ‘progressieve’ San Francisco waar elke junk dagelijks iets moet jatten voor zijn ‘fix’, terwijl het waanidee van de ‘sanctuary cities’ leidt tot Amsterdamse wantoestanden met (vaak criminele) illegalen die rustig in het land blijven. Omdat Californië cycli kent van meerdere droge en dan weer natte jaren die niets met opwarming van het klimaat te maken hebben, is er al 50 jaren gepland voor de bouw van waterreservoirs, en in de bergen liggen miljarden liters water in de vorm van smeltende sneeuw die nu rechtstreeks de Pacific instromen. Rond 27% der Californians zijn niet geboren in de USA en een groot deel zijn illegalen, maar door de ‘progressieve’ cultuur van identiteitspolitiek wordt assimilatie en integratie gedwarsboomd, waardoor allerlei minderheden tegenover elkaar komen te staan terwijl de door George Soros gefinancierde caravaan van centraal Amerikaanse vluchtelingen de grens platloopt maar van de Democraten het advies krijgt om klachten in te dienen over hun huisvesting en de sociale onrechtvaardigheid, maar dat hun eigen – rampzalige – cultuur waaraan zij net ontvlucht zijn, zo fantastisch is en gekoesterd moet worden. Alsof je D’66, GL en PvdA onheilsprofeten hoort!

Scholen in Californië zitten vol van SJW docenten die hun klassen dagelijks voorzien van een Marxistische brainwashing, reden waarom zij tot het laagste landelijk niveau zijn gezakt, terwijl universiteiten als Cal Tech, Stanford, UC Berkeley, UCLA, USC tot de wereldtop behoren. Daaronder is het één groot zwart gat voor mensen die een simpele vakopleiding ambiëren. De Democratische élites kopen maar al te vaak de toegang voor hun kinderen in de beste scholen om vooral geen last te hebben van de lastige minderheden die zij pretenderen te steunen – echo’s van hypocriete Femke Halsema? – maar in de afgelopen maanden zijn een aantal bekende Hollywood namen tegen de lamp gelopen en voor de rechter gesleurd; niet dat het veel uitmaakt in dit moreel corrupte Sodom en Gomorra. Belastingen zijn de hoogste in het land maar terwijl de economie afkoelt, wordt de hogere middenklasse wéér geschoren met waanzinnige successierechten (40%) en er is ook al sprake van een internet belasting.

Waar zou deze ellende vandaan komen? Een retorische vraag waarop Democraten het antwoord natuurlijk niet willen horen, maar socialisme is nu eenmaal een ziekte waarvan de meest landen nooit meer herstellen. Dit probleem lijkt een blijvertje omdat zo veel Republikeinen in de afgelopen decennia gevlucht zijn en vervangen zijn door linkse activisten die deze zakkenvullende linkse élite aan het bewind brachten. Die parasieten kennen deze problematiek niet eens en leven als kortzichtige vorsten achter hun huizenhoge tuinmuren onder het motto ‘après moi le déluge’, een fenomeen dat in vele derde wereld landen bestaat.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
4 jaren geleden

@ Henk

Wat achter “links” zit is het Marxisme.

Patton doelde destijds op de Russen/communisten.

Dat was kort nadat hij die voor de eerste keer in levende lijve was tegengekomen.

henk
4 jaren geleden

Laten we niet langer verstoppertje spelen! We kunnen wel schelden op links en dit is dan ook terecht. Maar we moeten wel kijken wat daar achter zit en dat doen er maar weinig.
George Patton zei al ( we defeated the wrong enemy) even later was hij dood.
Maar niet door een kogel van de Duitsers.
Do your research!.

Jan Altena
4 jaren geleden

Heer Dunki,

Dank u wel voor de opsteker en de felicitaties voor mijn verjaardag. Ik zal mijn omgeving blijven informeren over Stapal.

r dunki
4 jaren geleden

@Jan Altena.
Uw reactie is begrijpelijk, want dit blijft zorgvuldig uit de Nederlandse (en de Amerikaanse) pers, maar het zijn juist die ideologische pers en het corrupte NOS Journaal die het ‘boter aan de galg effect’ in uw naïeve omgeving creëren. Dat is en blijft deprimerend, al héél lang getuige de historische woorden van George Orwell: “If you want a picture of the future, imagine a boot stamping on a human face-for ever.”

Kop op: In mijn laatste studentenjaren en daarna – eind ’60-er jaren, begin ’70 – heb ik meermaals in California aan den lijve meegemaakt hoe een generatie nutteloze hippies, dankzij de Russische propaganda in de koude oorlog, een ‘verdienmodel’ aangereikt kreeg toen zij zich juist begonnen te realiseren hoe hopeloos hun toekomst eruit zag.
Dankzij mensenrechten en politieke correctheid kregen zij goudgerande kapstokken om hun vuile was aan op te hangen en gingen er deuren voor hen open in de vorm van subsidies en jobs in het onderwijs en de overheid, waarvan wij nu de wrange vruchten plukken.
Die generatie is aan het uitsterven, maar hun opvolgers heten Barack Obama, Hillary Clinton, John Kerry, George Brennan, John Clapper, Bernie Sanders, om niet alle bekende namen uit Hollywood te vergeten…

De wereld leek inderdaad murw geslagen, maar vandaag staat er een Trump die er wel pap van lust en in Nederland schopt Wilders al lang tegen al die linkse uitwassen en hun islam aan, terwijl Baudet het moreel corrupte kartel dat dit alles faciliteert nu tegen het licht houdt.

Dus geeft u niet op maar laat eens wat van dit ‘nieuws’ door uw omgeving lezen, want wij halen op StaPal alleen maar feiten aan terwijl modieuze ‘groenen’ aangestuurd worden door een veroordeelde crimineel genaamd Duyvendak, een hardline communist met een strafblad die de mensheid doet denken ‘dat God Gerrit heet’. Klaver is niet meer dan zijn marionetje en de barbiepop Jette is al net zo’n quantité négligeable.

Kijkt u, voor wat meer context, eens naar ‘hoe levensgevaarlijk is het decadente liberalisme’ d.d. 1 jan. 2018 en blijft u vooral naar de stembus gaan. Dat helpt!

r dunki
4 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

correctie: artikel dateert van 11 jan. en felicitaties met uw verjaardag.

Frans
4 jaren geleden

Met een beetje geluk klapt de San Andreas eerstdaags en glijd het hele stinkende linkse zooitje zo de Pacific in, never to be seen again.
Dat klinkt wreed, totdat je de wereldwijde desastreuze invloed van dit linkse broeinest in beschouwing neemt, en je de onmetelijke wereldwijde ellende die hierdoor veroorzaakt en gevoed wordt in de vergelijking mee gaat nemen.
Daarna komt dan de realisatie dat goedaardige rampen toch kunnen bestaan.

Jan Altena
4 jaren geleden
Antwoord aan  Frans

Ik heb bovenstaande (R. Dunki)gelezen en ben ontzet! Wat Frans zegt daar zit geen woord Frans bij, ik snap zijn reactie zeer wel.
Wat kunnen wij als gewone burgers in vredesnaam nog ondernemen tegen links?
(Als gepensioneerd ex-militair en -politieman verlang ik terug naar de oude vertrouwde Bren, karabijn, uzi etc. Ik zal mijn tent hier verdedigen tot de dood erop volgt.) Maar mag ik dit wel zeggen?
Maar hoe kom ik daaraan. Ik ga het criminele circuit niet in. Ik bedoel eigenlijk te zeggen dat ik mij totaal machteloos voel!
Heeft stemmen nog wel zin?
Wat heeft eigenlijk nog wel zin?
Ik vier dit weekend mijn 75ste verjaardag en heb twee van vier kleinkinderen te logeren.
Ik kan wel janken als ik besef in wat voor tijd ze groot worden en hun weg moeten vinden.
Ik wil best nog wat meer gevoelens uiten en ik ze graag willen delen, maar in mijn omgeving is dat boter aan de galg gesmeerd!
Ik lees Stapal trouw maar ik denk dat ik niet meer reageer. Ik word daar te oud voor.
Ik wens allen die in Stapal hun stukjes schrijven veel kracht en wijsheid toe.