Buitenlandse inmenging in het onderwijs, een miljarden industrie

Wat hebben Maurits Berger en Jonathan Brown gemeen? Beiden zijn onbetrouwbare SJW-activisten en – volkomen ten onrechte – hoogleraar. De eerste in Leiden aan het ‘Centrum voor religieuze studies’ (dat niet geheel toevallig een grote voorliefde voor de islam etaleert) en de ander is ‘associate professor’ aan de Edmund A. Walsh School of Foreign Service van de Georgetown University.

Intellectuelen onder elkaar… Foto: Lance Cpl. Athanasios L. Genos, US-Marines.

Brown zit comfortabel op de ‘Alwaleed bin Talal Chair of Islamic Civilization’ aan de Georgetown University, hetgeen niet bepaald klinkt naar een typische Amerikaanse filantroop die de beurs trekt. Wat dit duo belichaamt is “destructieve islamitische inmenging in het westelijk onderwijs”. Niet alleen verloederen ons lager, middelbaar en hoger onderwijs door deze politiek-correcte brainwashing, ook streeft diezelfde SJW naar islamisering van onze samenleving (op 9 oktober 2018 schreef ik al: “Onze jeugd wordt vergiftigd, maar ‘wij staan erbij en kijken ernaar.”)

Ik kwam op dit thema toen mij zaterdag een tekst onder ogen kwam van Jonathan Brown waarin hij het bestond de islamitische slavernij goed te praten èn zijn tweet waarin hij moslims bedreigt die de FBI alarmeren over andere moslims! Waarvoor staat zo’n sociopaat in de samenleving?

Vijf jaren geleden bracht de New York Times al een artikel over onderzoeksinstituten die door buitenlandse regeringen worden gefinancierd en dit weekend bracht ‘the Daily Caller’ de ontnuchterende resultaten van een soortgelijke onderzoek anno 2018/19.

Onze SJW-‘parel’ Maurits Berger heeft meermaals zijn gebrek aan academisch niveau publiekelijk gedeeld met het SJW-braakmiddel Leo Lucassen in de stelling dat de Sharia voor 95% identiek is aan onze grondwet! In aanmerking nemend dat Berger “de Sultan van Oman leerstoel in islamitisch gelieg & bedrieg” in ruil krijgt voor hand en spandiensten aan de islam, doet het oud vaderlandse gezegde opgeld: “wiens brood men eet wiens woord men spreekt”.

Ten tijde van het NYT artikel werd ook bekend dat het ‘Brookings Institute’, een ‘progressief’(dit integenstelling tot ‘intellectueel nieuwsgierig en objectief) onderzoeksinstituut, al een cheque van Qatar ter waarde van $ 15 mln in de zak had gestoken, waartegenover stond dat permanent contact met de tirannen van Qatar gegarandeerd zou zijn. Even uw geheugen opfrissen: Qatar is de steenrijke, grootste sponsor van de terroristen van Hamas en aanvankelijk ook ISIS en werd overal waar zij ‘op heterdaad betrapt’ dreigden te worden, door Brookings gered.

De rector magnificus in Leiden is wellicht naïef, hopelijk niet doortrapt, maar zijn beroep op ‘academische vrijheid’ om Bergers subversieve activiteiten goed te praten is niet geloofwaardig als deze in lyrische bewoordingen ons voorhoudt hoe mooi de religieuze traditie is in straatarme, corrupte islamitische landen als Pakistan, Marokko of Indonesië, waar jihadisten plots ‘idealisten’ blijken te zijn en de ‘studenten’ in de beruchte religieuze (terroristische) scholen in Pakistan volledig in de – door hen zo gehate democratische rechtsstaat – zouden geloven. Dat deze modelburgers af en toe wat onschuldige mensen opblazen is een geringe aberratie waaraan wij vooral niet teveel waarde moeten hechten volgens deze islam-apologeet.

Dat er ook objectievere wetenschappers zijn, blijkt wel uit de schunnige wijze waarop de Nederlandse hoogleraar Koopmans in Berlijn wordt zwart gemaakt door de SJW, want hij maait al die quatsch van Berger in één grote veeg van tafel met harde cijfers over de islam: zolang minstens driekwart der islamieten in Europa stelt dat er maar één interpretatie van de Koran denkbaar is (die van de moord en doodslag) en er liefst 65% van hen de Sharia boven de wetten van het gastland verheft, moet Berger zich diep schamen voor zijn malafide islam-apologie en subversie van de eigen samenleving en cultuur op zijn door een typisch middeleeuwse despoot betaalde leerstoel.

Waar de Leidse rector magnificus de grens trekt tussen vrijheid van academische meningsuiting en brutale subversie lijkt helaas een arbitraire functie van diens naïviteit. Berger is een moreel corrupte verrader van de eigen cultuur en ik vraag mij af of de Universiteit van Leiden wel open is over hun financiële relatie met de terroristische suikeroom. Ons onderwijs wordt vanaf de lagere school uitgehold door de SJW en de steenrijke middeleeuwse Sharia koninkrijken doen daar achteloos nog een dikke schep op. Dat dit soort ‘failed states’ nog Olympische Spelen of nu weer een WK-voetbal mogen organiseren is een testimonium paupertatis voor de ‘vrije wereld’.

Een hedendaags voorbeeld van deze morele verloedering van onze westerse normen en waarden vindt plaats in de USA, waar de SJW een monster-bondgenootschap heeft gesloten met de middeleeuwse Sharia haatjurken, zoals het Amerikaanse Ministerie van Onderwijs zaterdag jl. bekend maakte.

Dat ministerie heeft een onderzoek gedaan naar het grote geld uit het buitenland dat ‘veelal onder de radar’ de Amerikaanse universiteiten wordt binnengepompt met honderden miljoenen Dollars, zoals naar de Georgetown University en Texas A&M. Een rapport in de Senaat meldde dat 70% der ‘colleges’ geld uit een Chinees propaganda programma aannam maar niet meldde, zoals wettelijk verplicht is. (Ik weet niet of dit in Nederland ook zo is, maar lijkt mij een goed idee.)

Alle ‘colleges’ die leerboeken over het Midden Oosten produceerden kregen scheepsladingen met geld uit die islamitische regio. Let wel, ‘colleges’ zijn, vaak peperdure, ‘ideologische haat-instituten’ dankzij Obama, die geen volwaardig universitair onderwijs geven maar een meer elementair onderwijs met honderden volstrekt nutteloze, politiek door de SJW geïnfiltreerde leerprogramma’s, omschreven als ‘liberal arts’, die resulteren in miljoenen gelobotomiseerde millennials zonder enige eruditie of historisch perspectief die niet eens weten wat socialisme is maar het wèl enthousiast steunen. Kortom Het neusje van de SJW-zalm! Het SJW bolwerk Georgetown (buurgemeente van Washington D.C.) krijgt nu zowaar te maken met een onderzoek naar hun banden met zowel Russische cybersecurity contacten met Kaspersky Lab als met Huawei en ZTE, Chinese bedrijven die zich aan spionage schuldig maken èn met Saudi Arabië.

Tussen 2011 en 2016 blijkt Qatar liefst US $ 1.024.065.043 in het Amerikaanse onderwijs gepompt te hebben, terwijl Saudi slechts de helft beschikbaar heeft gesteld en China US $ 402.535.603. In februari had een onderzoek van de Senaat al geresulteerd in de bekendmaking van een rapport van 100 pagina’s dat meldt dat China niet alleen groot geld had geïnvesteerd in een propaganda programma maar dat een enorm aantal van voormelde colleges daar géén melding van had gemaakt!

Sinds 2006 had China $ 158 mln. aan rechtstreekse steun voor zogenaamde Confucius Instituten betaald, waarvan er in tien jaren meer dan 1000 wereldwijd opereren. Het Ministerie van Justitie meldde dat hun collegae van Onderwijs nog nooit geprobeerd had om Amerikaanse ‘colleges’ voor de rechter te sleuren, maar het zaadje is geplant. Stelt u zich voor dat pure communisten aan het hoofd van dergelijke veredelde middelbare scholen salarissen wegslepen tot een miljoen Dollar…

De zogenaamde “Confucius Classrooms” (op kosten van China) zijn altijd door het Chinese Ministerie van Propaganda als een propagandawapen gekenschetst, desondanks zijn zij als kool gegroeid en SJW-docenten hebben voluit gefraudeerd met visa aanvragen voor subversieve ‘buitenlandse studenten’ terwijl China – uiteraard – de USA verhinderde om soortgelijke instituten in China op te richten… FBI directeur Wray sprak vorig jaar nog tijdens een onderzoek in de Senaat de wijze woorden: “I think the level of naïveté on the part of the academic sector about this creates its own issues.” ( dat zou de Universiteit in Leiden ter harte moeten nemen ).

De Chinezen hebben tientallen databases voor militair onderzoek der universiteiten ‘gehackt’ en volgens de Wall Street Journal zijn zij “een volledig operationele, permanente unit die niet meer weggedacht kan worden”. “Georgetown werkt mee aan dit onderzoek”, aldus hun verklaring aan de Associated Press, maar de “Daily Caller News Foundation” vroeg de school om info en kreeg nul op het request. In Texas, waar dit soort info wettelijk openbaar is, weigerde Tex A&M niet alleen om mee te werken, sterker nog, zij waarschuwden Qatar dat meteen een leger advocaten inschakelde om het wettelijke verzoek om info te saboteren! Waar ligt de loyaliteit der SJW?

Feit is dat Georgetown University (een bolwerk van de klimaat-hysterie) sinds 2011 liefst US$ 333 mln. heeft ontvangen, dus het lijkt niet overdreven om van een ideologisch gevaarlijk addernest te spreken. Veel toekomstige diplomaten worden daar niet getraind maar aan een SJW-brainwashing onderworpen onder het motto:  “At SFS, you can study with former Secretaries of State” and access “connections to diplomats from just about every country, and of course, the seat of the U.S. government. Our location gives SFS the extraordinary opportunity for us to engage (and sometimes even influence) the debates that lead to real action.” Karl Marx wrijft in zijn klamme handjes….

Ook Saudi Arabië gaf Georgetown US $ 20 mln. voor het subversieve “ Center for Muslim-Christian Understanding”, dat alleen maar SJW-taalgebruik tolereert om Saudi’s Sharia te promoten. Het schokkende cijfer in de Senaat was dat de élite universiteiten liefst US $ 600 mln. van Saudi in hun zak staken zonder er een woord over te reppen. Als ik u vertel dat op CMCU’s website wordt gemeld dat: “it reframes ‘Islamophobia’ as ‘anti-Muslim racism’” sharing an enemy in “white supremacy” with other U.S. minority groups. It talks about “resisting anti-Muslim racism” using “hip hop”, dan weet u wel hoe laat het is: 12 van de 16 leerboeken die Georgetown in opdracht van de regering schreef “ter verbetering van het begrip van de moslimwereld” werden door moslimlanden gefinancierd met een veelvoud van wat de eigen regering ter beschikking stelde.

Let wel, dit programma was aanvankelijk bedoeld om agenten van geheime diensten en diplomaten te trainen, niet om hen een communistische brainwashing te geven, waarin voormelde Jonathan AC Brown, als directeur van de CMCU, het zelfs presteert om ‘hedendaagse slavernij door de islam’ te verdedigen omdat de profeet Mohammed ook slaven had terwijl zijn schoonvader veroordeeld is wegens steun aan terroristen. Op zijn Twitter pagina meldt deze fanaticus puur radicale politieke posities en stelt dat ‘moslims die de FBI informeren over andere moslims moeten worden uitgesloten van de maatschappij’.

In Nederland is het Ministerie van Onderwijs in handen van een D’66 activiste die niet eens kan of wil onderscheiden tussen haar ‘job-description’ en haar missie voor Karl Marx, dus niet alleen activisten als Maurits Berger en Leo Lucassen mogen hun gif in de academische wereld injecteren, maar duizenden activisten doen dat ongestraft in het lager en middelbaar onderwijs, al roepend dat hun werkdruk te groot is en hun salarissen omhoog moeten. Ollongren heeft de mond vol van buitenlandse inmenging in haar binnenlandse zaken, maar taalt niet naar dit serieuze probleem omdat ook zij deze ideologische ondermijning van onze cultuur van harte steunt. Wie scheidt het kaf van het koren?


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Benedict
5 jaren geleden

Probeer hetzelfde artikel geplaatst te krijgen in bijvoorbeeld de Telegraaf. Het probleem is dat vele Nederlanders dit soort informatie helemaal nooit tegenkomen. Zozeer als de gangbare massamedia zorgvuldig en structureel dit soort informatie nooit geven. Mensen denken echt dat de islam een culturele verrijking is en dat veel islam bijdraagt aan een rijke diversiteit en een mooie toekomst. Indoctrinatie, propaganda, hersenspoeling, het werkt, het heeft effect. Men gelooft gretig de islam-is-liefsprookjes van Karen Armstrong; maar volgt bij voorbaat met grote argwaan de uiteenzettingen van de ‘extreemrechtse’ Wim van Rooy; men ligt aan de voeten van islamminnende orakels als Maurits Berger, Leo Lucassen en Jan-Jaap de Ruiter; maar zal helemaal nooit aan het woord laten islamkritische denkers als Thilo Sarrazin, Hamed Abdel Samad en Samuel Schirmbeck. Het zijn gescheiden universa, daar waar de islam geindoctrineerd wordt als enorme verrijking van onze cultuur, en daar waar de islam onderkend wordt als extreem intolerant totalitarisme. En het grootste deel van het Nederlandse volk leeft nog steeds in het universum waar iedereen constant te horen krijgt dat de islam lief is, dat de islam vrede is, dat de islam een culturele verrijking is, dat wij de grenzen open moeten houden voor de islam, en dat wij toe moeten naar een toekomst vol diversiteit, wat neerkomt op een toekomst met heel heel veel islam.