Waar arrogantie en narcisme toe leiden

Onder het Nederlandse motto “We hebben verloren, maar eigenlijk hebben we gewonnen” weigeren Democraten en liberale media al meer dan twee jaar te geloven dat de Amerikaanse kiezer liever Trump het politieke roer in handen geeft dan een politieke lichtgewicht als Hillary Clinton die tijdens haar teneur als Minister van BuZa al genoeg bokken heeft geschoten.

Afb: wikimedia-commons / DonkeyHotey

Gevoed door een omvangrijk volume en hoge frequentie aan minuten, woorden en geluid[1] die aan de voortgang en ontwikkelingen van Muellers Special Counsel (SC) zijn besteed, hebben ze zich al die tijd krampachtig vastgehouden aan de gedachte dat ontdekkingen van de SC aan Trumps verblijf in het Witte Huis een einde zouden maken en een Democraat het destructieve beleid van Obama kon voortzetten.

Het liberale onvermogen om een nederlaag te erkennen spruit voort uit de overtuiging dat een liberaal, een Democraat net als de Europese deugmens alles beter weet. Wat dat betreft was en is Obama de verpersoonlijking van zo´n liberaal en deugmens. David Cameron zei eens over hem “  he is one of the most narcissistic, self-absorbed people I´ve ever dealt with. He never listens to anyone, always thinks he is smarter than every expert in the room and treats every meeting as an opportunity to lecture everyone else.”. Datvooral de laatste kanttekening geen holle kreet was, bewees Obama onlangs in Berlijn waar hij in een toespraak van 90 minuten “mentioned himself an eye-popping 467 times….. The post-presidential era of his life seems to be a bit of a challenge to the ego of Barack Hussein Obama. Never shy about referring to himself while president, now that man in the White House is reversing his policies and spectacularly succeeding”. Karaktertrekken als betweter, narcisme en een ongezonde dosis arrogantie zijn in meer Democraten herkenbaar. Dat bevestigen hoorzittingen in de afgelopen twee en een half jaar.

Daarom blijven Democratische politici, ondersteunende activisten en liberale media nog steeds wanhopig beweren dat Trump heeft samengespannen met het Kremlin. Door die, zoals sommige journalisten het noemen PTSD (President Trump Stress Disorder), blijven die categorieën blind voor ontwikkelingen die de politieke bewegingsvrijheid van een supermacht als de USA onaanvaardbaar hebben aangetast”. Door die PTSD is het niet verrassend dat Democraten en liberale media de “Russian Collusion” in hoofdletters op hun agenda blijven zetten en daaraan een hoge prioriteit geven. Daarin heeft de vaststelling in het eindrapport van Mueller geen verandering gebracht. En dat in een periode dat de macht van de USA vanuit diverse richtingen op verschillende manieren en intensiteit wordt aangegrepen.

Het is veelbetekenend dat de hoax aanval op een acteur als Jules Smollett meer aandacht en zendtijd kreeg dan

  • China dat op allerlei manieren een mondiale hegemonie van de grond probeert te trekken,
  • Poetin die zijn wens om een Novorossyia 2.0 tussen Zwarte Zee en Pripjatmoerassen te stichten nog steeds niet heeft laten varen en de Oekraïne vanuit diverse windrichtingen  probeert te destabiliseren. Bovendien is hij druk doende zijn invloed in Europa en Azië uit te breiden middels een economische overeenkomst met het Duitsland van Merkel (Nordstream-2) en een veiligheidsamenwerking met Syrië en Iran.
  • de groeiende dreiging in Amerika´s achtertuin waar Rusland en China hun eigen groene mannetjes neerzetten om een collega-dictator in het zadel te houden die de Venezolaanse burger liever laat verhongeren dan af te treden.

Naast de Jules Smollet hoax spenderen Democraten en liberale media liever hun tijd aan belasting opgaven van Trump, de zoektocht naar de door hen veronderstelde obstruction of justice, de weigering van de president om de grenzen open te gooien en honderdduizenden kansloze migranten binnen te laten en het gedwongen opleggen van een onbetaalbaar klimaatbeleid.

Die tunnelvisie zal de USA op termijn duur komen te staan en mocht een Democraat in de nabije toekomst weer aan het roer van het staatschip komen dan zal hij of zij worden geconfronteerd met de ongewenste consequenties van hun gepassioneerde anti-Trump strijd. John F. Kennedy probeerde in zijn boek “Why Britain slept” te verklaren waarom Britse politici als Chamberlain het gevaar dat Hitler heette, weigerden in te zien of niet konden schatten. Ergens in de nabije toekomst zal iemand een soortgelijk boek samenstellen met de titel “waarom Amerika sliep”. Het zwaartepunt zal ongetwijfeld liggen op het onvermogen van Democraten om een politieke nederlaag te accepteren en zich daarom twee jaar lang hebben vastgebeten in nep nieuws om een in hun ogen verkeerde democratische beslissing te corrigeren. Ongetwijfeld zal in dat boek ook het bewuste onvermogen van een deel van de media aan de orde komen om de Amerikaanse samenleving te informeren over de bedreigingen van de Amerikaanse democratie en de ongewenste gevolgen voor de toekomst van de doorsnee burger.

Van Gaal sprak het een keer uit “ben jij nu zo dom of ben ik nu zo slim” en die uitspraak kan aangepast geprojecteerd worden op het progressieve deel van de Amerikaanse samenleving: “ben jij even dom dat je twee en een half jaar desperaat hebt geloofd in overduidelijk nepnieuws en anderen de ruimte hebt gegeven om je huis in brand te steken. Rijk de Gooijer zou smalend antwoorden: “foutje, bedankt”.


[1]  2284 minuten op NBC, ABC en CBS; 4200 keer dat de veronderstelde samenzwering het onderwerp van een uitzending op MSNBC was waar de zich journalist noemende Rachel Meadows meer dan 50% van haar zendtijd aan het onderwerp besteedde en ruim 85000 artikelen die de NYT, WP, CNN, MSNBC samen aan Mueller hebben gewijd. Bijna 13 artikelen per dag !


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
charlef
5 jaren geleden

Meneer Girbes met veel genoegen uw bijdrage gelezen. Ik heb drie boeken met citaten in mijn boekenkast, maar die van Lord Halifax voeg ik in mijn boekje citaten. Vind uw aanpassing in de titel ook een rake “Arrogantie en narcisme maken een pathologische leugenaar”

5 jaren geleden

**Waar arrogantie en narcisme toe leiden** ( De aanhef sprak mij aan en aldus schrijf ik),

“Arrogantie” betekent” Superioriteitsgevoel”, ” Verwaandheid”, Aanmatigend”. Dat zijn karaktereigenschappen die ,mijns inziens, mentaal ziekelijk van aard zijn.
Immers: Superioriteitsgevoel geeft “de patiënt ” het gevoel MEER ( een psychische meerwaarde) te zijn dan anderen, omdat “men” zich superieur voelt aan de ander”. Het ” IK ” openbaart zich anders.
De functie die iemand in het maatschappelijke leven kan het *IK* in verschillende “gedaanten” zich openbaren.
Daarover zijn al veel boeken geschreven en “men” komt het “fenomeen” arrogantie overal tegen.
Narcisme, is weer heel wat anders. Het is “zelfingenomenheid” het verliefd zijn op “jezelf”.
Narcissus, ( Mythologisch) was een beeldschone jongeling die verliefd was op eigen spiegelbeeld”.
Ook dat “fenomeen” komt “men” overal tegen. Het is een, mijns inziens, ” onvolwassen eigenschap” .

Immers: Cameron over Obama : “Hij is een van de meest narcistische, egocentrische mensen die ik ooit heb behandeld. Hij luistert nooit naar iemand, denkt altijd dat hij slimmer is dan elke expert in de kamer en beschouwt elke vergadering als een gelegenheid om iedereen anders voor te lichten.”

Maar, men moet goed begrijpen dat het onmogelijk is om “even van karakter te veranderen”.
De consequenties van “onvolwassen” karaktereigenschappen kunnen zelfs catastrofaal zijn. De geschiedschrijving heeft veel daarover gemeld. En, het geloof dan? Geloof teistert al eeuwen de gehele mensheid. Ook in Nederland zijn er geloofsfanaten, en niet alleen bij de islamieten. Er zijn veertigduizend handtekeningen verzameld door christelijke groeperingen om Prostitutie te willen laten verbieden. Over arrogantie en narcisme te gesproken……… !!!

Zo zijn er dus mensen die, door verbale begaafdheid, hele bevolkingsgroepen kunnen belazeren. Ik heb de mening, dat Drs Mark Rutte, een “pathologische leugenaar is”, dankzij zijn verbale begaafdheid hij zich in staat stelt een “minister President te zijn” en zijn volgers dat “kennelijk” nog steeds niet door hebben. Die eigenschap van Rutte is inmiddels een ramp gebleken.
Zodat:” Waar arrogantie en narcisme toe leiden”, kan **Pathologische leugenaar** er aan worden bijgevoegd.
Het uiterst vervelende is dat die eigenschappen pas later, worden “ontdekt”.
Zelfingenomenheid, grootheidswaan en intelligentie is dus een combinatie dat catastrofaal kan “uitpakken”.
Maar…… de meest irritante eigenschap is dat velen **denken het wel te weten**, maar eigenlijk maar wat aan kletsen, zoals Jesse Klaver van Groen Links en Rob Jetten, van D0-66, én niet vatbaar zijn voor “logica en realiteit.” Hun kiezers moeten wel verdoofd zijn door de alruin te nuttigen. Het is gewoon Charlatanerie. De kwakzalvers zijn onder ons.
We “herinneren” ons zeker “Jomanda” nog wel. Zij kon door “instraling” iemand genezen.

Een Citatenboek, van C. Buddingh, staat vol citaten, vele citaten zijn van zeer bekende dichters en filosofen, dewelke onderwerpen aansnijden waarover WIJ het nu hebben.
De consequenties van zelfingenomenheid, Narcisme en arrogantie heeft Lord Halifax ( 1633 – 1695) meesterlijk in een citaat vereeuwigd: ** Wie alles bij zijn ware naam noemde, zou haast niet op straat kunnen komen zonder als een gemeenschappelijke vijand te worden neergeslagen**.
En…….. het is toch heel lang geleden toen Halifax leefde. Daarom: Feiten en nog eens feiten………. dat is noodzaak. En… heeft mens wel eens van Criminele psychopathologie en sociale pathologie gehoord en/of gelezen? De hele rubriek van “narcisme en arrogantie” komt dan voorbij.

Overigens: Een uitstekend artikel met diepe waarden.