Het Vaticaan en ‘de waanzin van het globalisme’

Paus Franciscus leek vijf jaren geleden een veelbelovende vernieuwer die de bezem door het corrupte Vaticaanse ‘kartel’ ging halen, maar jaar na jaar valt hij meer door de mand als een verkapte salonsocialist die het liefst zowel bij de islam als Juncker en Timmermans in bed gaat liggen. Een gruwelijke gedachte, maar er is nog hoop zoals onlangs bleek in ‘Valeurs Actuelles’!

Paus Franciscus. Afb: Agência Brasil / wikimedia-commons.

In een interview d.d. 27.03 jl. – met het Franse ‘Valeurs Actuelles’ schiet de conservatieve katholieke kardinaal Robert Sarah de ‘waanzin van het globalisme’ in vlammen af en waarschuwt tegen de fatale risico’s voor het westen van massa-immigratie, lijnrecht tegenover de steeds linksere idealen van de paus. Robert Sarah is niet zo maar iemand, maar één der meest prominente Vaticaanse kardinalen, belast met de congregatie voor de heilige leer, één der negen congregaties die de Curie vormen.

Daarmee heeft Sarah moedig in het social-justice wespennest geroerd – dat ook in het Vaticaan flink heeft wortel geschoten met de SJW-paus Franciscus – met zijn verwerping van de ‘waanzin van het globalisme en massa-migratie’. Hij doet dit door de ‘valse interpretatie van de bijbel’ aan te pakken die door Vaticaanse collegae wordt misbruikt om ‘een nieuwe vorm van slavernij te pousseren’.

Hij stelt dat het beter is ‘om mensen te helpen om op te bloeien in hun eigen cultuur dan om hen aan te moedigen om naar een decadent Europa te gaan’ en roostert zijn collegae die de bijbel erbij halen om deze salon-socialistische onzin te onderschrijven wegens ‘een valse exegese van het woord van God om massamigratie te pousseren’. Tot slot bekritiseert hij ‘priesters en bisschoppen die zich uitputten in vage praatjes om kritiek te ontlopen omdat zij meer geïnteresseerd zijn in politiek activisme zoals het akkoord van Marrakesh dan in Gods woord en daarmee hun missie verraden’ (ook dat kan Franciscus in zijn zak steken!)

Robert Sarah, die door velen gezien wordt als een potentiële opvolger van Franciscus, waarschuwt expliciet tegen massamigratie naar Europa: ‘alle Afrikaanse migranten arriveren zonder een cent op zak, zonder werk, zonder waardigheid. Is dat wat de Kerk ambieert’?

‘De Kerk kan niet collaboreren met deze nieuwe vorm van slavernij die massa-migratie heet en als het Westen op deze fatale weg voortgaat, is er een groot risico dat, door het teruglopende geboortecijfer, het volkomen verdwijnt door een invasie van vreemdelingen, zoals Rome door de inval der barbaren’.

Hij gaat verder: ’Mijn land (Guinee) is in meerderheid islamitisch, dus ik denk dat ik weet waarover ik het heb’. Dat is een heel ander geluid dan het linkse lament van Franciscus die niet anders doet dan het kapitalisme de schuld te geven van alle armoede en ellende in de wereld, alsof socialisme en communisme nooit bestaan hebben…

Linkse criticasters, vooral in de hoek der identiteits-patiënten, die nu staan te trappelen om mannen van het kaliber van kardinaal Sarah aan te vallen, doen er goed aan om de volgende link te openen en te ontdekken dat Sarah zèlf een Afrikaanse neger uit Guinee is ‘die ze allemaal goed op een rijtje heeft staan’ en geen blad voor de mond neemt: https://www.valeursactuelles.com/societe/cardinal-sarah-leglise-est-plongee-dans-lobscurite-du-vendredi-saint-105265

Zijn scherpste verwijt ligt besloten in de woorden van Jezus die hij in dit interview aanhaalt, en die rechtstreeks aan het adres van de paus gericht lijken te zijn: ‘ Ik zal de herder treffen en de schapen van de kudde verspreiden’. ‘Dat is wat er vandaag gebeurt: de mensen weten niet meer tot wie zij zich moeten wenden’, aldus Sarah, die daarmee precies de vinger op de zere wond van het nihilisme legt dat door gewetenloze activisten als Merkel en Macron wordt gepraktiseerd, met de enthousiaste collaboratie van Rutte, “omdat die er ook zo graag bij wil horen”, coûte que coûte…


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties