Opportunisme versus integriteit.

Als iemand ‘de arrogantie van de macht’ verweten kan worden, dan is het Rutte. Dat hij bereid is om ver te gaan in het opofferen van de identiteit en de integriteit van de VVD, die hij al zo ontzettend ver naar links heeft gestuurd, blijkt uit zijn verblinde, zelfingenomen woorden meteen na de verkiezingen: ’gewoon meer koffie drinken en telefoneren’. Dat irritante stopwoordje ‘gewoon’ is typerend voor Rutte, die altijd zo ‘gewoon’ is gebleven als de politicus van het volk, met beide voeten op de grond: ‘doe eens gewoon…’

Premier Rutte. Afb: Wikimedia

‘Gewoon’ steeds meer van hetzelfde, want het feit dat er een revolutie plaatsvindt onder zijn neus die hij niet eens als zodanig (h)erkent, getuigt wellicht niet zozeer van kortzichtigheid danwel van persoonlijke, activistische gedrevenheid en een verblind ego. Hij wil niet zien wat er verandert, want hij is persoonlijk gebaat bij de status quo met Rutte III en eventueel IV en V… In zijn jongere jaren heeft hij al eens bekend dat hij zich in hart en ziel veel meer tot het linkse D’66 aangetrokken voelde, maar dat het grotere politieke vehikel van de VVD hem uiteindelijk persoonlijk beter zou kunnen dienen in zijn opportunisme.

Nu hij boven is komen drijven is zijn doel bereikt en geen middel te onacceptabel om aan de macht te blijven, dus verandering is fout. Maar in ons streven naar perfectie is verandering de enige garantie voor verbetering, die hij dus per se in de weg zal blijven staan om zijn ego te bevredigen. Perfectie zullen wij trouwens nooit kennen, maar Rutte is wel héél dik over zijn houdbaarheidsdatum. Het zieke poldermodel, waar elke idioot zijn zegje over doet, belichaamt de kleinzieligheid en bekrompenheid van onze politiek en leidt tot de verdeeldheid en bestuurlijke verlamming waar Nederland al jaren onder lijdt en Rutte van profiteert.

Omdat iedereen in het incestueuze Den Haag elkaar bij de nekharen te pakken heeft, leidt dit systeem tot de gekwalificeerde morele verloedering om aan de ruif te mogen aanschuiven en te blijven, het zogenaamde kartel waaraan ieder rationeel en integer mens zich al jaren kapot ergert. Baudet heeft de grote schoonmaak van dat kartel in zijn vaandel staan en ook Wilders heeft daar meermaals naar gehint met o.a. recentelijk zijn ongezouten kritiek op de Haagse krokodillentranen n.a.v. de islamitische terreuraanslag in Utrecht.

Dat vanuit datzelfde Utrecht de ongestrafte, publieke oproep op het internet komt van een wetenschappelijk medewerker van de R.U. aldaar om Baudet dezelfde behandeling als Fortuyn te geven (‘Volkert, waar ben je’…? ), getuigt van de zware ontsporing van onze normen en waarden. Wat kan men verwachten met zulke slappelingen aan het roer? Wij hoeven niet in Turkije te leven om zo’n dreigement aan de president om te zetten in een onmiddellijke arrestatie, ook in een zich zelf respecterende democratie als de USA zou zo’n idioot terstond door de politie ingerekend worden. Maar ons moreel corrupte O.M. is dermate op de ideologische linkervleugel verdwaald, dat Wilders te maken krijgt met een heksenjacht, maar deze – om met Godfried Bomans te spreken – ‘reïncarnatie van een proleet’, die als ‘wetenschappelijk medewerker’ aan een kennelijk al even verloederde universiteit figureert, kan vrijelijk de hulp van Volkert van de Graaf inroepen en een verdwaasde Turk die los in Utrecht rondloopt na een aangifte wegens verkrachting, kan met een pistool op zak op de tram stappen. Wat een degeneratie van onze politiek!

Geen wonder dat de kiezers opteren voor FvD politici die ‘guts’ tonen en in de sporen treden van Fortuyn, die genadeloos geëxecuteerd werd door een linkse extremist waar clubs als GL en D’66 vol van zitten. Daarom is die arrogante reactie van Rutte ’’ gewoon meer koffie drinken en meer telefoneren’’ zo schokkend, want hij is in zijn zelfingenomenheid en drang naar lijfsbehoud volledig in staat om bij de communisten van G.L. in bed te gaan liggen en de conservatief-liberale wortels van de VVD glashard verder te negeren.

De gevolgen voor Nederland kunnen dan tweeërlei zijn: enerzijds zal Rutte nog ongelooflijk veel schade kunnen aanrichten samen met twee hoogopgeleide padvinders (met hun einddiploma kleuterschool), waarbij op korte termijn een Buma aan de handrem kan gaan hangen. Anderzijds kan hij proberen hoeveel rek er in het elastiekje zit, door de VVD zover naar links te verloederen dat zelfs ‘ons soort mensen’ het licht gaat zien en FvD over twee jaar met straatlengte de grootste wordt. ‘ R.I.P.  VVD.  Après Rutte le déluge!’

Veel visie heeft Rutte tot nu toe niet getoond, integendeel, het was altijd het persoonlijke succes dat hem kennelijk inspireerde om aan de macht te blijven, terwijl de integriteit van ‘een ware Nederlander’ – die kennelijk zo ontzettend trots is op dit prachtige land – bij deze EU globalist zelf héél ver te zoeken is.

Waar kleine opportunistjes groot in kunnen zijn! Voorwaar een groot talent voor Brussel…


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
5 jaren geleden

Maar de MSM blijven hun linkse loflied blaten. Logisch, want het is ook bij deze verkiezingen succesvol gebleken. De linkse MSM propaganda resulteerde in voldoende steun voor Rutte lll om te overleven. Daarbij mag de domheid van het volk niet onderschat worden. Dat blijkt uit het overleven van Rutte en de winst van groen slinks. Rutte is verbaal enorm sterk. Hij kan recht praten wat krom is als geen ander en maakt daarbij ook nog een betrouwbare indruk. Veel mensen hebben niet het vermogen deze betrouwbare indruk te ontmaskeren obv zijn voortdurende gedraai, zijn vele gebroken beloftes en zij glasharde leugens. Klavertje is een mannetje dat oppervlakkig gezien een zeer sympathieke uitstraling heeft. Dat spreekt mensen, vooral jonge mensen aan. Maar niemand verdiept zich erin waar Klavertje werkelijk voor staat. En dat wordt door de MSM ook wijselijk genegeerd. Al met al een verschrikkelijk links kartel.

Campert
5 jaren geleden

Prima gezegd Ronald. Dank.

r dunki
5 jaren geleden
Antwoord aan  Campert

@ Campert

” Elk voordeel heb zijn nadeel….” Het voordeel is dat Baudet en de zijnen hun succes eerlijk hebben verdiend met de combinatie van een intelligente, politiek heldere visie plus keihard werken, iets waar het Binnenhof niet om bekend staat… Dat bleek een ijzersterk concept, maar het is ook evident dat je maar één keer een goede eerste indruk kunt maken en de lakmoesproef laat – helaas – nog 2 jaren op zich wachten.

Ondertussen draait de domme laster-campagne van het intolerante, rabiate ‘links’ al op volle toeren en onderschat de funeste missie van het NOS Journaal en de linkse pers niet!
Of hun onversneden haatcampagne – zie de eerste aanzet met o.a. ” Volkert waar ben je…?” – ook effect gaat scoren en, nu nog weifelende, potentiële FvD kiezers voor de 2e Kamer verkiezing afschrikt, heeft Baudet voor een groot deel zèlf in de hand.

Daarin schuilt het nadeel want zijn flamboyante stijl kan ook als narcistisch, zelfs arrogant overkomen op weifelaars die ontvankelijk blijven voor de opkomende tsunami aan linkse ‘hatespeech’ tegen FvD. Dus, vriend Baudet, doe alsjeblieft ook eens “gewoon”..