Groenlinkse Jodenhaat

‘Christenen voor Israël’ organiseerden dinsdag 12 maart j.l. een demonstratie voor het kantoor van GroenLinks tegen hun anti-Israël boycot. De toespraak van opperrabbijn Binyomin Jacobs willen wij onze lezers niet onthouden en is hieronder integraal weergegeven, zoals die ons werd toegezonden door Likoed Nederland.

Afb: Likoed Nederland, persbericht 12 maart 2019.

Diverse media besteedden er aandacht aan. Echter, zoals ook uit de berichtgeving van de NOS blijkt, blijft GroenLinks met twee monden praten over de anti-Israël boycot. Zij blijven beweren dat ze de boycot niet steunen, terwijl de aangenomen motie op hun partijcongres dat wel doet. Het is nota bene woordvoerder Bram van Ojik die zegt dat GroenLinks tegen de boycot is. Terwijl hijzelf volgens bijgaande foto uit 2013 de Israël-boycot toen al promootte! Op die foto ziet u achter Bram van Ojik trouwens ook nog een poster voor steun aan de door Israël veroordeelde terrorist Sameer Al Issawi, specialist in de productie van pijpbommen voor de Palestijnse terreurorganisatie PFLP.

De toespraak van Rabbijn Jacobs:

“Hoe zou u reageren u als ik hier luidkeels uitroep: “Ik omarm het nazisme van Hitler-Duitsland” en dan een paar dagen later, na kritiek van diverse kanten, leg ik uit dat ik alleen de fantastische Autobahn – de snelwegen die in de nazitijd zijn aangelegd – bedoelde. Die Autobahn vind ik geweldig.

GroenLinks omarmt luid en duidelijk de BDS, en legt dan uit, na veel beroering, dat er alleen gedoeld werd op de boycot van producten uit de zogenaamde bezette gebieden! Maar gelijk de Autobahn slechts een piepklein onderdeel was van een moordende nazi-ideologie, zo ook is de boycot van producten uit Israël slechts een onderdeeltje van de doelstellingen van de BDS.

BDS staat voor vernietiging van heel Israël, niet slechts van boycot van een paar producten uit de zogenaamde bezette gebieden! Als GroenLinks van mening is dat Israël ten onrechte gebieden die hun niet toebehoren bezet houden, dan mogen ze dat kenbaar maken. We leven G.Z.D. in een vrij land!

Maar:

Volgens de internationale werkdefinitie van antisemitisme is ‘het uitzonderen van Israël van een gangbare beoordeling, die wel voor andere staten opgaat’, aan te merken als antisemitisme.

Naar mijn beste weten steunt Groen Links niet de opheffing van andere staten die gebied bezet zouden houden.

Er is nimmer een resolutie tot opheffing van Marokko ingediend i.v.m. de bezetting door dit land van de Westelijke Sahara. Nooit een resolutie ter stemming gebracht inzake de Turkse bezetting van een deel van Cyprus en een rode kaart tegen Rusland vanwege de annexatie van de Krim, laat staan een oproep tot liquidatie van Rusland, heb ik nog niet mogen aanschouwen!

Komende week vieren de Joden overal ter wereld Poerim. Herdacht wordt dat de snode Haman, minister in het Perzische rijk, zo’n 2500 jaar geleden, de vernietiging beoogde van de Joden. Van alle Joden: mannen, vrouwen en kinderen. Natuurlijk werd het vernietigingsproject weer sluw verpakt in een humaan ogende drogreden: Joden zonderen zich af, integreren niet en weigeren ’s lands wetten te accepteren!

Haman werd verslagen. Maar het fenomeen Haman komt steeds weer terug, in een diversiteit van verschillende namen, door de eeuwen heen: Soms heet hij Amalek, dan weer Hitler of Barghouti.

Heel duidelijk: Ik heb geen enkele reden om GroenLinks te beschuldigen van antisemitisme! En dat weiger ik ook expliciet te doen.

Maar GroenLinks heeft een ernstige misstap gemaakt. Antisemitisme wordt door die faux pas, onbedoeld, aangemoedigd. Antisemitisme is zeker niet de uitvinding van GroenLinks, maar het is wel een kwaadaardig besmettelijk gezwel dat steeds weer de kop opsteekt, telkens in een ander gedaante, maar in essentie onveranderd.

In de tijd van de Kruistochten mochten wij vernietigd worden vanwege ons geloof. In de Middeleeuwen veroorzaakten wij de pest, en dus moest het virus, de Jood, uitgeroeid worden.

Mijn ouders hadden in de jaren ’40-’45 hier in Nederland het verkeerde ras, ze waren geen Ariërs.

En nu zijn alle Joden verderfelijke Zionisten. Het flinterdunne onderscheid tussen antizionisme en antisemitisme bestaat niet meer. Ik doe een dringend beroep op GroenLinks: trek luid en duidelijk de resolutie die de BDS omarmt in. Kritiek op Israël mag, maar kritiek en vernietiging liggen mijlen uit elkaar.

Maar los daarvan: Am Jisraeel Chaj, het Joodse volk leeft en overleeft, ondanks de Hamans door de eeuwen heen, ondanks Hamas, ondanks BDS en zelfs ondanks een GroenLinks resolutie waarvan ik oprecht hoop en verzoek: trek die resolutie in! Het toont jullie grootheid!”


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
RWB51
5 jaren geleden

Nog even en Groen Links ziet bruin.

Frans
5 jaren geleden

Ook als GL die resolutie intrekt gaat dat niets veranderen aan hun antisemitische gedrag.
Wat mij betreft is het een mooi uithangbord waaraan argeloze kiezers kunnen zien wat voor vlees ze werkelijk in de kuip hebben.
Graag nog wat van die eerlijke GL uithangborden erbij.
Eentje waarop ze toegeven dat ze de democratie eigenlijk willen afschaffen bijvoorbeeld.
Eentje waarop ze toegeven dat ze alle massa moordenaars van de afgelopen eeuw verheerlijken.
Eentje waarop ze toegeven dat ze, als het voor de “goede” linkse zaak is, geweld een legitiem middel vinden.
Eentje waarop ze toegeven dat het milieu ze geen hol interesseert en dat het ze enkel om wereldwijde nivellering te doen is.
Laat ze maar gewoon uit de Marxistische kast komen, de hele goegemeente eens duidelijk laten zien waar ze werkelijk voor staan, dan stemt er straks geen hond meer op ze.