De aarde warmt op: minder hittegolven…

Wanneer er sprake van een hittegolf is, dan moeten volgens het KNMI vijf aaneengesloten dagen een temperatuur van boven de 25,0 graden hebben en drie van die dagen moeten ook nog tropisch zijn. Dat wil zeggen, drie dagen van tenminste 30,0 graden. Het hoeft er maar een tiende van een graad onder te zitten op een van die dagen en Hiemstra kan het shaken: geen hittegolf.

Afb: pixabay

Vanaf 1901 kent Nederland onder het huidige KNMI-regime 24 hittegolven. Van deze hittegolven zouden er 7 vóór 1950 zijn geregistreerd en maar liefst 17 erna. Dat ziet er dus helemaal niet zo best uit met betrekking tot het klimaat: als het zo doorgaat hebben we iedere dag sorbet voor ontbijt…

Minder goed bekend is dat er tot 2016 in ons land eigenlijk niet 24, maar 40 hittegolven waren geregistreerd: 23 in de eerste helft van de 20e eeuw en 17 na 1945! Hoe dat precies in elkaar zit, heeft de Groene Rekenkamer eens uitgezocht. In 2016 constateerde het KNMI na een grondige studie dat de meetgegevens van de oude meetstations in lijn moesten worden gebracht met die van de nieuwe meetstations die vanaf 1951 werden gebruikt. Mooi klusje en belangrijk wat goed moet gebeuren. Je zou zeggen dat je dat aan het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut met een gerust hart kunt overlaten..

Helaas niet: het KNMI besloot de kluit te belazeren en klooide net zo lang met het telraam tot de cijfers overeen kwamen met wat Klaver en Jetten voortdurend staan te krijsen. Namelijk dat het warmer wordt. Juist ja, en dan ga je dus hittegolven slopen, zodanig dat je er geen 40 hebt maar slechts 24. Het onderzoeksteam heeft de gang van zaken bijna geheel weten te reconstrueren en liep daarbij tegen vreemde fenomenen aan. De warme jaren – zoals 1947, ook wel bekend als de ‘zomer van de eeuw’ – en de warme maanden (juni, juli en augustus) zijn overdreven gecorrigeerd ten opzichte van de andere meetpunten. Laten dit nu net de periodes zijn waarin doorgaans de hittegolven vallen. Het resultaat was dat veel hittegolven van vóór 1951 niet meer als zodanig werden erkend. Naast de gekozen en incorrect bevonden homogeniseringsmethode zorgde de uiterst dubieuze over-correctie voor het verdwijnen van nog eens zes extra hittegolven.

De cijfers kwamen het KNMI alleen beter uit, omdat met die herzieningen het aantal hittegolven ná 1950 (17) groter zou zijn dan voor 1950 (7). Zie daar: alweer een ‘bewijs’ voor opwarming. En dat, terwijl de temperatuur in werkelijkheid dáálde.

Het KNMI laat zich, kennelijk net als het Planbureau voor de Leefomgeving en het WODC, voor karretjes spannen van industrie, namelijk de groene cowboys en die van politieke partijen wier achterban en stemvee zich in die industrieën bevindt. En vervolgens levert onze Minister van Binnenlandse Zaken wet- en regelgeving aan om kritiek onder de noemer van nepnieuws tegen te gaan. Inmiddels wordt kritiek op de groene leugens door verschillende krantenredactie en online redacties al grondig gesmoord.

Kennelijk zijn we dan als bevolking kanonnen, tanks en executiepelotons nodig teneinde te bewerkstelligen dat de politiek zich weer in dienst stelt van het landsbelang en de bevolking? Nou ja: we zijn de beroerdsten niet hoor!


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Ik wil het **NOG** wel eens schrijven. Er is geen klimaatcrises, er is OVERBEVOLKING, en, niet alleen in Nederland. Dat de aarde aan het opwarmen is, is mogelijk……….. maar is niet door de mens veroorzaakt. De schommelingen en uitbarstingen, de 11 jaar cyclus van de zon is zeer zeker van invloed op de aarde. Daarnaast is de aardas aan schommelingen onderhevig, de zogenaamde precessie, als het schommelen van een tol. De uitstoting van Vulkanen is ook niet mis. Het kappen van wouden zou de afkoeling van de aarde verminderen. Het verdampingsproces is onmisbaar, zoals het zweten van de mens bij inspanning onmisbaar is, ter afkoeling van het lichaam.
Het klimaat…is zéér ingewikkeld en ook ik vertrouw er op dat integere klimaatwetenschappers de waarheid zeggen.
Maar……. als er wordt gelogen en bewust harde feiten worden achtergehouden ,is er dus sprake ernstige misleiding ter voordeel van linkse actiegroepen, die de maatschappij haten en alles in het werk stellen om “rechts” een trap te verkopen én de macht te vergaren. Dat is er nu aan de gang in het huidige, vileine, politiek spel.
Hoeveel feiten “we” ook aandragen, we hebben te maken met mensen. Wie de geschiedenis een beetje bestudeerd heeft, komt steeds dezelfde fouten tegen, dezelfde idiote beslissingen en intellectuelen, met een goed verbaal verhaal, tot koning wordt gekroond. Er worden dan rechtsregels opgesteld en fungeren als “beleidsinstrument” om de macht te grijpen. Die instrumentele, technocratische oriëntatie van wetgeving heeft geleid tot uitholling van de rechtszekerheid. Vooral de VAGE normen in de wetgeving hollen de wetgeving én zekerheid uit. Daar is LINKS nu óók mee bezig. De weg van de redelijkheid en billijkheid wordt niet gevolgd. En, zoals de heer Nijhof schrijft:”*** De cijfers kwamen het KNMI alleen beter uit, omdat met die herzieningen het aantal hittegolven ná 1950 (17) groter zou zijn dan voor 1950 (7). Zie daar: alweer een ‘bewijs’ voor opwarming. En dat, terwijl de temperatuur in werkelijkheid dáálde.****

De mensen domweg belazeren is al zo oud als de mens zelf. Maar…….. daar moeten we geen genoegen mee nemen. Een vrije en onafhankelijke PERS is noodzaak en columnisten moeten zeer stevig de waarheid kunnen schrijven, zoals gelukkig in Sta-Pal gebeurd.
De zogenaamde “wetenschap” waarop, mijns inziens, mentaal ziek links hun ” sektarische apocalyptische fantasieën” baseren, ter zake het klimaat, is mij een raadsel.
Thierry Baudet viel Jesse Klaver, (Groen Links) aan, in het debat over de provinciale staten, dat Klaver een “Disney- politiek” voert. Immers: Ook Klaver weet het verschil niet tussen “het klimaat” en ‘het milieu’ . Klaver’s emotionele betoog was als van een kind.
Als nu, zeker het KNMI zich met politiek gaat bemoeien én met gemanipuleerde cijfers hun verhaal verkopen aan links, zijn we terug in de middeleeuwen. Jesse Klaver van Groen links en Rob Jette van D-66, hebben kennelijk geen weet van eigen beperkingen.
Wijlen Prof dr. Bob Smalhout, schreef in zijn column van 15 juli 2000, dat er tweeënhalf miljoen mensen in Nederland een psychische storing hebben……….! De natuur heeft ook zijn foutjes en dat te onderkennen, moet geleerd worden.

r dunki
5 jaren geleden

Wat een pathetische leugenaars het KNMI bevolken wordt geïllustreerd in een artikel d.d.15 februari 2017 in “the Mail on Sunday”, onder de titel “EXPOSED”. Daarin werd uiteengezet werd hoe wereldleiders, kort voor “Parijs”, bewust belazerd werden over “global warming”.

Dit boerenbedrog is ontmaskerd door Dr John Bates, één van de weinige integere klimaatwetenschappers van het US National Oceanic and Atmospheric Administration.

Hij waarschuwde de pers dat er sinds de jaren ’70 duizenden meetstations op het platteland waren verwijderd omdat die niet gevoelig zjin voor de snelle opwarming van grote steden die de IPCC zo graag ziet. Ook werden er duizenden nieuwe meetpunten geinstalleerd op vliegvelden, dicht bij honderden uitlaten van voorbij taxiënde jets….

Als resultaat werd 0,3°C “opwarming” sinds 1998 “gemeten” om de zogenaamde “pause” te ontkennen, terwijl de IPCC kort daarvoor notabene zelf een relatieve afkoeling had gepubliceerd, waarover ik uitweid in een komend artikel “Alle leugenaars op een rij”. Die leugenaars zijn het zelfs onderling niet eens!

Ook werd er “en passant” 0,5°C “verdonkeremaand” uit de periode 1880-1950, nèt zoals het infantiele KNMI nu heeft nageaapt.

Frans
5 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

De aarde warmt niet op maar koelt af.
De hele “man made global warming” belijdende “klimaatwetenschap” hangt van onkunde, geld bejag, en oplichterij aan elkaar.
Dit zijn keiharde feiten, de bewijzen er voor liggen al jaren voor het oprapen.
En toch blijft de hele klimaat waanzin trein maar gewoon op de economische afgrond af denderen.
Het is een massapsychose, gecultiveerd door links (media) activisme en de klimaat industrie.
De getroffenen hebben dringend een “rode pil” nodig, om weer naar de realiteit terug te keren.