California, het zoveelste socialistische faillissement

Eén der bastions van de Social Justice Warriors (SJW) is California, waar jarenlang ideologische willekeur heerste, zozeer dat de staat nu voor een faillissement staat. Socialistische verkwisting, onverantwoordelijkheid, incompetentie, laksheid, kortom een groot gat in de hand, hebben de vijfde economie in de wereld op de knieën gebracht en leiden tot een angstige ontmoeting met een fenomeen dat niet in het linkse handboek van de Social Justice Soldaat staat: de benauwende “realiteit”.

Golden Gate Bridge, San Francisco. Afb: Pixabay

De bijna mythische, politiek correcte afgoden van Silicon Valley, zoals Apple, Facebook en Google, samen met het puur communistische Hollywood en schier Stalinistische universiteiten als Caltech, Stanford en Berkeley moeten de superioriteit bewijzen van de Westkust-cultuur in intellectueel, esthetisch en technologisch opzicht.

De keerzijde van die narcistische medaille is dat tienduizenden zwervers en bedelaars de straten en trottoirs van California bewonen en zelfs middeleeuwse ziektes als tyfus hun rentree hebben gemaakt in een moderne maatschappij onder een incompetent maar narcistisch SJW bewind, dat geen idee heeft hoe deze problematiek moet worden aangepakt.

Goedkope huisvesting en naleving van simpele gezondheidsvoorschriften worden gezien als politiek-incorrect en duur. Dus lekker de wazige, ideologisch bijziende oogjes dicht!

Californians zien hun “progressieve” monocultuur als lichtend, neo-socialistisch voorbeeld voor de harde ruk naar links die de Democratische partij doormaakt. Dit misplaatste narcisme loopt nu tegen een keiharde realiteit aan, die zich overal manifesteert:

  • De jaarlijkse enorme bosbranden die miljarden Dollars aan schade aanrichten en talloze mensenlevens eisen zijn gevolg van “groene politiek” die in de weg stond aan traditioneel bosbeheer waarbij honderdduizenden hectares aan natuurgebied bewust verwaarloosd werden om “lekker groen” te worden, waardoor een groot deel van de staat rijp werd gemaakt voor de grootschalige destructie der laatste zomers. Antropogene destructie van het milieu?
  • De financiering van de staat met 40 miljoen ingezetenen hangt grotendeels af van de inkomstenbelasting die voor de helft wordt opgebracht door minder dan 1% der bevolking, de door de SJW zo geminachte rijken die het toptarief van 13,3% betalen. Als er maar een paar duizend van hen naar Texas of Arizona verhuizen loopt de boel krakend vast omdat het nieuwe federale belastingstelsel het onmogelijk maakt om hun inkomstenbelasting aan de staat aftrekbaar te maken voor de federale inkomstenbelasting -dankzij Trump, hun gehate Nemesis die streeft naar meer “gelijkheid”, niet de SJW die er goed van leeft!
  • Wat de infantiele SJW in California ook doet is de National Guard troepen, die de grenzen bewaken, terugtrekken teneinde Trump dwars te zitten, waardoor California ondertussen overspoeld wordt door een tsunami van nieuwe bedelaars die op hun beurt weer TBC en andere besmettelijke ziekten meedragen.
  • Gedurende de enorme droogte van 2011-2016 stonden politici en “experts” te juichen dat het klimaat –eindelijk aantoonbaar – veranderd was en dat er nauwelijks of nooit meer regen en/of sneeuw in Californië zouden vallen. Derhalve werden en geen waterreservoirs aangelegd om water te verzamelen gedurende natte perioden, dus toen in 2016-2017 de zondvloed losbrak met meters sneeuw en regen, liepen biljoenen liters kostbaar water naar zee weg, maar de SJW deed nog steeds niet want dit was een uitzondering op “hun klimaat”.
  • Sindsdien heeft California meer regen en koud records gezien dan ooit, alleen al afgelopen maand is er alweer zo’n 70 biljoen liter regenwater voor de land- en tuinbouw verloren gegaan dankzij de SJW klimaat-hysterie.
  • Het geld, dat ruim voorradig was, is à raison van US$ 5 miljard aan een illusoire hoge snelheidslijn van L.A. naar San Francisco weggegooid die nooit (af)gebouwd wordt nadat al ras bleek dat het budget van $40 miljard minstens naar $ 77 miljard moest worden verhoogd!
  • Dit geesteskind van de Stalinistische Gouverneur Gerry Brown is nu ten grave gedragen door zijn opvolger Gavin Newsom, waarna Trump de door Washington voorgeschoten miljarden terugeiste. Dat wil de SJW uiteraard niet, want hun faillissement nadert.
  • Highway 99 in de Central Valley, waar die TGV had moeten lopen, is jarenlang verwaarloosd en is nog steeds erbarmelijk slecht; zelfs de Amtrak spoorlijn is anno 2019 nog steeds een bedroevend enkel spoor ondertussen voeren louche SJW-politici hun rituele dansjes op rond de 27% allochtone inwoners, maar de kosten van (illegale) immigratie, daarmee stijgende gezondheidszorg en alle juridische kosten van de (net als in Nederland peperdure) migratie-industrie worden te zwaar voor het budget, nu ongeveer 35% van het budget naar MediCal gaat deze inefficiënte variant op MediCare gaat failliet aan de geboortegolf der illegalen waar de SJW zo gek op is dat zelfs de federale immigratiedienst ICE wordt tegengewerkt.
  • Tienduizenden daklozen zijn kansloos omdat de centralistische SJW honderden bouwvoorschriften bedenkt – u weet wel, Big Brother – en de neus ophaalt voor “low-cost housing”. . peperdure sociale voorzieningen en niet handhaving van elementaire sanitaire voorschriften leiden tot de terugkeer van een middeleeuwse ziekte als tyfus en bijna een derde van alle steun-trekkers in de USA ‘wonen’ in California dankzij de SJW.

De doldwaze “progressieve” activisten die tot “bestuurders” zijn gebombardeerd hebben nog nooit een eerlijk vak geleerd en hebben geen idee hoe zij hun werk moeten doen, want alle praktische oplossingen botsen met hun politiek-correcte stompzinnigheid, terwijl de 150.000 belastingbetalers die de staat boven water houden de SJW onzin beu zijn geworden.

Silicon Valley zorgt wel dat hun globale winsten via Nederland en Ierland buten schot blijven, dus de SJW kliek moet nu snel beslissen of zij die 1% der belastingbetalers voortaan niet meer voor rotte vis uitmaken maar met fluwelen handschoentjes gaan aanpakken, nu Trump California verhindert om verder te potverteren op kosten van de andere belastingbetalers.

De vooruitzichten zijn dat de SJW zelfs de 5e economie van de wereld de grond in boort.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
SouthernComfort
5 jaren geleden

Prachtig schrijfwerk en zeer informatief!

r dunki
5 jaren geleden

In de laatste 27 maanden heeft California 5600 verzoeken van de ‘Immigration and Customs Enforcement’ (ICE) geweigerd om gevangen genomen, criminele illegalen aan ICE over te leveren voor deportatie!

Hiervan waren 3400 “level 1” en “level 2” criminelen die al aangeklaagd waren voor zware misdaden als moord, kidnapping, sexuele vregrijpen zoals verkrachting, roofovervallen, zware lichamelijke mishandeling, drugs vergrijpen en fraude.

De SJW maakt er een halszaak van om NIET mee te werken met de federale overheid en het is, bijvoorbeeld, al gebeurd dat een jonge vrouw vermoord is door zo’n illegale crimineel, waarna een SJW jury in San Fancisco de dader zelfs vrijsprak! Uit pure linkse hufterigheid!

Leve het salon-socialisme…