Boodschap voor de strategische kiezer

De strategische Kiezer heeft de VVD bij de laatste verkiezingen behoorlijk gematst. Door de hoop dat de VVD het staatsschip op de juiste koers zou kunnen trekken, hebben honderdduizenden kiesgerechtigden het kruisje bij het VVD vakje gezet. Mede daardoor slaagde de partij van Rutte, die ver is afgedreven van de VVD van Wiegel en Bolkestein, er nog steeds in om de grootste politieke partij van Nederland te blijven. Alleen in Dietsland en Duitsland kun je zwaar verliezen en toch winnen en omgekeerd sterk winnen en toch erg verliezen. Een merkwaardige paradox. Die strategische kiezer is bij voorgaande verkiezingen herhaaldelijk het struikelblok gebleken voor de juiste kleuring van het politieke landschap. Veilige keuze voor de partij die men decennia lang aan het hart heeft gedrukt en daarom tegen beter weten in opnieuw het rode kruisje plaatst bij het hokje voor de partijnaam, waarmee men zich nog steeds emotioneel gebonden voelt. Vervolgens lopen de zaken na verkiezing en kabinetsvorming niet zoals die strategische kiezer had verwacht of zelfs gehoopt en hij begint hevig geïrriteerd te mekkeren en mopperen.

Afb: wikimedia commons

Voor die strategische kiezer heeft Rutger van den Noort op de website opiniez.com redenen opgelijnd waarom men bij de verkiezingen op 20 maart 2019 zeker niet voor de VVD moet kiezen. Een waarschuwing om te voorkomen dat hele Nederlandse volksstammen de komende jaren opnieuw hoofdschuddend gedesillusioneerd en verdwaasd op de Nederlandse straten rond dwalen. Van den Noort heeft 101 redenen opgelijnd om de kiezer op het juiste pad te brengen en te houden en hopelijk kan die van den Noort lijst echte duidelijkheid bieden voor de strategische kiezer. Hier volgt een bloemlezing van zijn inspanningen:

 • De draaideur houding:
 • immigratie: UN Akkoord, Marrakesh akkoord; verruiming van het kinderpardon; zoek raken van de helft van uit te zetten asielzoekers die brutaal door Nederland zwerven en voortdurend eisen stellen;
  • energie -en klimaatakkoord. Volgens Rutte moeten de grote CO2 vervuilers betalen, moeten huishoudens energie neutraal wonen en werken. Hij negeert het gegeven dat hogere energiekosten worden doorberekend naar de consument. Bovendien negeert Rutte en zijn partij dat door de maatregelen die het Energie akkoord van 2013 en het Klimaat akkoord van 2018 het gros van de middenklasse en laagste klasse gezinnen zal verarmen en in elkaar zullen vloeien;
  • Europa: geen extra geld, geen eigen begroting voor de Eurozone. Desondanks stemmen voor een verhoogd EU budget; inleveren soevereiniteit; verruiming in de EU door OE programma Europese Bank; overheveling overzicht op de nationale pensioen pot;
  • Griekenland: goochelen met cijfers van wel of niet extra steun; noemen van € 109 i.p.v. € 159 miljard;
  • Dividend belasting; wel of niet afschaffen, waarbij herhaaldelijk werd beweerd dat het goed was voor de economische groei van Nederland. Dat is nooit met harde data onderbouwd. De samenleving kreeg steeds sterker de indruk en wellicht meer dan dat, dat de grote bedrijven over de rug van de rest van de samenleving gematst werden;
  • Brexit: Rutte praat herhaaldelijk over de gevolgen in de vorm van niet onderbouwde doemscenario´s en uit zijn gepreek bleek dat de eigen democratische en soevereine keus van een natiestaat nooit een argument is.
 • De integriteit problematiek: Al jaren scoort de VVD hoog op de lijst van fraudeurs en corrupte leden. Een aantal voorbeelden:
  • het lekken van vertrouwelijke afspraken: het van Rey incident betreffende de burgemeester voorkeur;
  • liegen en doofpotten; Zijlstra incident; Opstelten incident m.b.t. de afkoopsom aan de crimineel Cees H. ; Teeven incident m.b.t. het bestaan van bonnetjes die de afkoop zouden bevestigen; Rutte incidenten m.b.t. het uitstappen van de PVV tijdens de beruchte Rutte I Catshuis (het was de CDA die de vorming van Rutte I opblies; de (nooit gerealiseerde) 400.000 banengroei door het TTIP akkoord; Krikke incidenten, haar beroving op straat moest stil gehouden worden om het geen debat onderwerp voor de verkiezingen te laten worden. Dat zelfde gold voor de illegale vreugdevuren in Scheveningen tijdens de jaarwisseling 2018-2019. Het van der Steur incident;
  • belangenverstrengeling (Duthler incident);
  • (on)gewenste intimiteiten op de politieke werkvloer (ten Broeke incident; Hertog, burgemeester van Huizen incident);
  • Discriminatie: Aartsen incident; Blok´s benaming van Suriname als failed state;
  •  wet en regel overtreding: van Haga incident m.b.t. overtreding van huurregels; Verheijen incident m.b.t. onterecht gedeclareerde kostenposten; Hooijmaijers incident m.b.t. omkoping, valsheid in geschrifte, witwassen (veroordeeld); Rutte incident m.b.t. zijn advies hoe Britse banken de bonusregeling konden omzeilen;
  • wanbeheer: Hermans incident m.b.t. het omvallen van het thuiszorg bedrijf Meavita
  • verduistering van geld: het van Vliet incident. Hij boekte zonder overleg € 110.000 van een erfenis van een tante over naar zijn persoonlijke rekening (veroordeeld);
  • inbreken in persoonlijke adressen: van der K incident in Almere wegens hacken van bekende Nederlanders en vlogsters voor naaktfoto´s;
  • (belasting) fraude (Linschoten incident;  van Sint Truiden incident);
  • ondergraving onafhankelijkheid wetenschappelijke en reken instanties door politieke wens te benadrukken dat naar de politieke oplossing gecorrigeerd moest worden;
  • illegaal wonen: van Beek, Winterswijk incident.
 • Niet nakomen van beloftes zoals
  • handen-af van de hypotheek aftrek” uitspraak. In de Rutte regeerperiode is herhaaldelijk gesleuteld aan die hypotheekaftrek. Uiteindelijk is die verlaagd.
  • “Iedere werkende Nederlander €1000”. Ook de bombastische belofte dat iedere werkende Nederlander € 1000 tegemoet kon zien en de ferme uitspraak dat het goed gaat met Nederland waarbij het duidelijk werd dat Nederland niet díe van de doorsnee Nederlander is. Ondanks dat het zo goed gaat ziet de doorsnee Nederlander zijn besteedbare inkomen krimpen door belasting en energiekosten verhogingen.
  • “onderste steen boven van de MH-17”, waarbij het wel wat lang duurt voordat die onderste steen gevonden wordt, laat staan dat die boven komt.
  • “geen verhoging van de eigen bijdrage van de zorgverzekering”. Die eigen bijdrage is inmiddels een paar keer verhoogd.
  • Niet ratificeren van het Oekraïne referendum als Rutte voor de zomervakantie niet in slaagt een adequaat antwoord te formuleren.
  • Het af doen nemen van de regeldruk voor het MKB, die inmiddels gegroeid is.
  • Er gaat geen cent meer naar Griekenland” en dus kwam er weer een financieel steunprogramma.
 • Staatsschuld. Ondanks een groeiende economie is de staatsschuld in de Rutte regeerperioden met € 27 miljard gegroeid.
 • Het gasverbod voor particuliere huishoudens versus de instemming met het Nordstream -2 project om gaslevering uit Rusland aan Europese huishoudens mogelijk te maken. VVD politici negeren dat de rest van de wereld aardgas als groene energie betitelt en Europa in de willekeurige politieke wurggreep van Moskou komt.
 • Handhaving van orde en rust. Slechts 25% van de geregistreerde misdrijven wordt opgelost en de helft van de gepleegde misdrijven wordt niet eens meer aangegeven. Volgens de politie-werkvloer moeten agenten, burgers ontmoedigen om aangifte te doen, worden aangiften onterecht als opgelost gearchiveerd en worden criminaliteitscijfers in optimistische zin aangepast. Justitiële functionarissen krijgen steeds meer begrip voor de uitglijders van legale en illegale islamitische migranten omdat die deel zouden uitmaken van hun ideologie. Justitie dreigt steeds meer op te schuiven naar de sharia.
 • Uitholling Defensie. Niet houden aan de afspraak om in 2024 de NATO 2% BNP/BBP norm te hebben bereikt. Door de jarenlange bezuinigingen kan Defensie zijn grondwettelijke takenpakket niet uitvoeren. Om een deelstoel in de Veiligheidsraad te kunnen krijgen en een PvdA-vriendje uit de brand te helpen, moest de krijgsmacht deel nemen aan de UN missie in Malie. Door onderhoudsachterstanden en technisch gebreken vielen daar meerdere slachtoffers.
 • Kaalslag medische Zorg: failliet gaan van ziekenhuizen waardoor 75.000 banen op de tocht kwamen te staan.
 • Anti-Israel houding. In het Parlement wordt herhaaldelijk zo´n houding ontkend, maar Nederland stemt in de UN wel in met anti-Israel resoluties.
 • Verarming van de Nederlandse samenleving. Rutte liet Koning Willem Alexander liegen tijdens de  2015 troonrede over de koopkracht van ouderen. Geen woord uit Rutte´s mond over de forse groei van het gebruik van nationale voedselbanken. 1 miljoen Nederlanders leven onder de armoedegrens.
 • Opgestapte bewindslieden en autoriteiten. Opstelten (doofpot), Teeven (Doofpot), Zijlstra (liegen), Hennis (wanbeleid), Weekers (onmacht bestrijding chaos Belasting Dienst); Keizer oud VVD voorzitter (oplichting en valsheid in geschrifte bij de overname van het uitvaartbedrijf De Facultatieve), Kamerlid Leegte (niet vermelden van neveninkomsten), Kamerlid Huizinga (rijden onder invloed).

Voordat U een keuze maakt:

Bedenk dat de VVD liever met linkse partijen als Groen Links en D 66 werkt en bij voorkeur een cordon sanitair legt om volgens Rutte verkeerde populistische partijen als PVV en FvD. Vanuit die invalshoek is een stem op de VVD een stem op links.

Bedenk dat Rutte als een schoothondje achter Merkel aanloopt, het globalisme prefereert boven het nationalisme en het Europese belang prioriteert boven het Nationale belang.

Bedenk dat door de diverse belasting verhogingen, het Energie akkoord 2013 en Klimaat akkoord 2018, de hogere eigen bijdrage van Zorg verzekeringen, de Nederlandse samenleving verarmt en de midden en laagste klasse in elkaar schuift.

Bedenk dat de VVD een drijvende kracht  is in het lobby en banen circuit.

Bedenk dat Rutte achter de rechtstaat Turkije staat, waar de media gebukt gaan onder een sterke censuur; andersdenkenden zonder een vorm van proces jaren achter de tralies verdwijnen. Erdogan zijn invloed in het westen wil opschroeven middels indoctrinatie op Turks georiënteerde moslim weekend scholen en beïnvloeding van politici met een Turkse achtergrond op alle politieke niveaus.  

Bedenk dat de zwavelgeur van corruptie, fraude ook kleeft aan liberale politici in de EU die namens de VVD zitten in de  EU parlementsfractie Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE). Dit samenwerkingsverband heeft sinds 2014 € 425.000 geaccepteerd van grote bedrijven zoals Google, Microsoft en Bayer om haar jaarlijkse conferenties op een door de EU verboden wijze te betalen.

Dit artikel en het artikel van Van den Noort op de website opiniez.com maken beide overduidelijk waarom U zeker niet voor de VVD moet kiezen.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
5 jaren geleden

Iedereen zit maar te plussen en minnen over die CO2, maar dat is een nutteloze bezigheid. De CO2-knop als thermostaat van de aarde is een politieke leugen.

1 Historie: In het verre verleden was de [CO2] zo’n 8000 ppm. Sindsdien hebben wij alle combinaties van temperatuur en [CO2] gezien. Hoge [CO2] met zowel hoge en lage temperatuur. Idem bij lage [CO2].
Zo’n 1000 jaar geleden was er de “midieval warmth period”. Toen was het warmer dan tegenwoordig met een lage [CO2].
Zo’n 2000 jaar geleden was er de “Roman wormth period”. Toen was het zelfs nog warmer op aarde dan tijdens de “midieval warmth period”, ook weer bij lage [CO2].

2. Keuze referentiepunt: Het IPCC neemt de temperatuur in het jaar 1850 als referentiepunt voor de “dramatische” temperatuurstijging. Dit is een puur politieke keuze. 1850 markeert het einde van de zgn “kleine ijstijd”. Die kleine ijstijd was een abnormale, afwijkende koude periode. Keuze voor 1850 houdt automatisch in dat er temperatuurstijging zal optreden. Zou men het jaar 1000 als referentie nemen dan zouden wij nu nog te maken hebben met een temperatuurdaling.

3. IPCC bedrog dmv de temperatuur gevoeligheid voor CO2. Het IPCC neemt aan (zonder enig bewijs) dat elke verdubbeling van de [CO2] de temperatuur 3,4 gr stijgt.
De britse wetenschapper Nicholas Lewis (die ook de temperatuurstijging toeschrijft aan verhoging van de [CO2]) komt obv stralingsmetingen tot een stijging van 1,7 gr bij verdubbeling van de [CO2].
Diverse natuurkundigen over de hele wereld laten middels berekening zien dat de maximale temperatuurstijging bij verdubbeling van de [CO2] slechts 0,7 gr is.

4. Negeren van de metingen: Het IPCC hanteert een model om “temperatuur projecties” (een woord om te verdoezelen dat zij geen voorspellingen kunnen doen) te maken. Deze projecties komen niet overeen met de gemeten temperaturen, niet terug naar vroegere tijden en niet “vooruit” naar de afgelopen 20 jaar.

En nu de grootste gekte,
Als alle landen doen wat er in Parijs 2015 is afgesproken (de basis voor het Nederlandse klimaatbeleid) dan zou dat volgens de methodiek van het IPCC een effect hebben van 0,05 gr C. In werkelijkheid zal dat zeker onder de 0,01 gr C blijven!
Het effect van het Nederlandse klimaatbeleid zou, opnieuw volgens de overdreven IPCC methodiek, slechts 0,0003 (volgens anderen 0,00007 gr) zijn. Totaal onmeetbaar en totaal onmerkbaar.
Dat onmeetbare resultaat wil Rutte & co bestrijden voor een bedrag 1000 miljard Euro. De totale Nederlandse samenleving gaat op een hoop, het beste gasnet van de wereld wordt gesloopt, de Nederlandse welvaart wordt vernietigd. Nederland moet volgens hen volgezet worden met niet werkende windmolens en zonnepanelen, De gebouwen moeten verwarmd worden met ontoereikende warmtepompen (als er überhaupt stroom is!). Iedereen moet in onpraktische elektrische auto’s terwijl ook nog de voorraad lithium voor de accu’s en neodymium voor de elektromoren beperkt is.

Stop de klimaatgekte, de grootste bedreiging voor ons land. Stem ze weg. Stem PVV of FvD.

r dunki
5 jaren geleden

P.S:
Wie zich enigszins verdiept in de internationale pers heeft gezien hoe sinds de jaarwisseling de ‘pro-forma’ steun voor het accoord van Parijs steeds sterker afbrokkelt, resulterend in zware overschrijding van de illusoire criteria door Duitsland, een land dat door Merkel’s dramatisch ‘Energiewende’ met 2 x zo dure energie en veel hogere CO² waarden en, vooral, giftige partikels/fijnstof zit opgescheept dan voorheen.

Andere landen hebben sowieso ‘carte blanche’ om niet alleen de onschuldige CO², maar veel andere gassen en giftige deeltjes uit te braken. Vijftien jaar geleden viel fijnstof van Chinese kolencentrales al bij bossen in de Amerikaanse Midwest en zowel China’s als India’s kolencentrales vliegen de grond uit. Knijp de oogjes goed dicht Mark Rutte!

Stuur Rutte met zijn acolyten Jette en Klaver eens daarheen…. liefst enkele reis, in plaats van ons land te beroven van goede ouderenzorg, onderwijs, defensie, infrastructuur, huisvesting etc. die gezamenlijk een fractie kosten van deze rampzalige hysterie.

r dunki
5 jaren geleden

De hier zo correct beschreven funeste vicieuze cirkel der pluchezitters moet doorbroken worden, m a a r het ‘ons soort mensen syndroom’ leidt ertoe dat ‘geestelijk vastgeroeste’ VVD-ers hun stem aan deze charlatan blijven geven, jaar in jaar uit.

Enerzijds uit pure hersenloze gewoonte, verblind door het feit ‘dat hun familie altijd al VVD heeft gestemd’ en dat soort onvergeeflijke geestelijke inertie; anderzijds wordt dit pareltje van het kartel in stand gehouden door onscrupuleus eigenbelang in het lobby en banen circuit aan de goed gevulde ruif van het kartel.

En vergeet de parasieten niet – opportunistische investeerders, ingenieursbureaux, aannemers, leveranciers, etc. – die welig teren op het klimaat-bonanza dat hen geboden wordt door de communisten van G.L. en D’66 waarmee ‘het blad aan de boom’ Rutte nu zo graag samen wil regeren om aan de macht te blijven. Wat een gotspe!

Het lijkt wel een werkgelegenheidsproject voor cynische zakkenvullers waar de grote zwijgende massa voor opdraait! Strategisch stemmen= hara-kiri !