Halte GGZ

Turkse weekendscholen in Nederland om de Turkse cultuur, normen en waarden te waarborgen. Uitgeverij Noordhoff negeert Israëlische geschiedenis van Jeruzalem in nieuw schoolboek. Op de Dam tegen Israël demonstrerend antisemitisch Bij1 wil onderzoek naar “extreem-rechts” Forum voor Democratie.

Afb: wikimedia

Het bezigen van links-extremistische activistentaal, zoals ‘wit’ in plaats van ‘blank’ in de mainstream media, evenals het oh zo incorrecte ‘mensen van kleur’. “Allahu akhbar!” schreeuwende aanslagplegers, dus moslimterroristen, steevast aanmerken als ‘verwarde mannen’. Hordes allochtone kopschoppende hyena’s die autochtonen belagen steevast aanduiden als ‘jongeren’. Jihadmoeders en Isis-bruiden uit het gevallen kalifaat in het Midden-Oosten terughalen naar het Westen. Fundamentalistische islamlectuur in bibliotheken van justitiële inrichtingen. Asieleisers aanmerken als ‘asielzoekers’ of – nog erger – ‘vluchtelingen’. Illegalen aanmerken als ‘ongedocumenteerde vluchtelingen’. De EU-migrantenveerdienst op de Middellandse Zee aanmerken als ‘vluchtelingenschepen’. De bevolkingstoename die louter aan migratie te danken is. Het voortrekken van statushouders, dus nieuwkomers, bij de toewijzing van sociale huurwoningen, waar er voor de autochtone bevolking reeds decennia lang al veel te weinig van zijn. Het slappe optreden van Justitie tegen criminaliteit gepleegd door nieuwkomers, maar een simpele wegblokkade van een groepje Friezen omtoveren in een grotesk gepolitiseerd schijnproces van stalinistische signatuur.

Fractievoorzitters van landelijke partijen uit de Tweede Kamer die zich bemoeien met de verkiezingen voor Provinciale Staten, een totaal andere tak van sport. Het gedwongen samenvoegen van gemeentes tegen hun zin. Het afschaffen van het raadgevend referendum zonder juridische grondslag en zonder op de onafhankelijke staatscommissie af te wachten. Het openlijk lonken van de Nederlandse premier naar een baan in de EU. GroenLinkse, dus communistische EU-parlementsleden c.s. die de democratisch gekozen premier van Hongarije de maat nemen, welk land vier decennia onder het communistische Sovjet-juk zuchtte. De EU die streeft naar een EU-leger, een EU-reehchtspraak, EU-controle op het internet, EU-controle op sociale media en dus EU-controle op hoe de EU-burgers hun vrijheid van meningsuiting gebruiken. Het cordon sanitaire om zowel de PVV als het Forum voor Democratie, om nog maar te zwijgen van Leefbaar Rotterdam. Partijmores en fractie- , of liever gezegd kadaverdiscipline in plaats van “zonder last of ruggespraak” bij het partijkartel. Uitgerangeerde politici fêteren op lucratieve mooie baantjes, tot aan onderkoning van Nederland toe: de vice-voorzitter van de Raad van State.

Het Oekraïneverdrag. Het Marrakesh-akkoord. De inlegvelletjes. Het Energieakkoord. Het Klimaatakkoord. Het doordrukken van gesubsidieerde  – en dus door de belastingbetalers gefinancierde – aantoonbaar nutteloze en onrendabele windturbine- en zonneparken. De betekenisverandering van ‘duurzaam’ naar een nietszeggende, holle feelgood-term voor links-, klimaat- en milieugekkies. Het van het gas af willen. Het speldenknopje op de wereldbol Nederland als gidsland willen laten fungeren voor de rest van de wereld in terugdringing van de uitstoot van CO², waarvan het nog maar de vraag is wat nu eigenlijk de wetenschappelijke consensus is, en nog veel meer kwesties van dien aard die daarmee samenhangen. Projecten die honderden miljarden gaan kosten en hoegenaamd núl verandering gaan brengen, behalve dan in de levensomstandigheden van degenen die dat allemaal mogen betalen: de kopers, de huurders, de belastingbetalers.

Nederlands belastinggeld voor “duurzame ontwikkeling” van Niger. Nederlands belastinggeld voor om politieke redenen omgedoopte Arabieren in de Gazastrook en de Westbank. Nederlands belastinggeld voor onderwijs aan kindertjes in Derde Wereldlanden, terwijl ons eigen onderwijs inmiddels tot bedenkelijke niveaus is gedaald. Nederlands belastinggeld voor mensenrechten in het buitenland. Nederlands belastinggeld naar allochtone bijstandstrekkers met bezittingen in hun vaderland. Nederlands belastinggeld naar talloze subsidies voor al even talloze bedenkelijke goede doelen waar totaal geen overzicht, laat staan toezicht op is. Nederlands belastinggeld voor infraprojecten die steevast aanmerkelijk duurder uitvallen dan begroot, van spoorlijn tot paleis. Voor de belastingbetalers doorlopende lastenverzwaringen en een forse uitbreiding van de publieke sector. Een toenemend aantal voedselbanken en een toenemend aantal cliënten daarvan. Stijgende lasten, en stijgende belastingtoeslagen, die door de werkende belastingbetalers middels stijgende lastenverzwaringen maar even opgehoest dienen te worden: een vicieuze cirkel en een neerwaartse spiraal. Nederland dendert in sneltreinvaart af op een status, gelijkwaardig aan die van een Derde Wereldland. We zijn knettergek aan het worden.

Waar zit de stopknop? Ik wil uitstappen.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
5 jaren geleden

Mooie opsomming Rene.
Ik denk dat inmiddels een kwart tot een derde van de Nederlandse bevolking naarstig op zoek is naar de noodrem.
Helaas gaat de trein pas stoppen als meer dan de helft van de passagiers aan die noodrem trekt.
En van de overige passagiers vind het linkse gedeelte het wel prima zo, en de rest heeft domweg de door de linkse media verstrekte oogkleppen op.
Deze waanzinnige dollemansrit naar de bodem gaat dus voorlopig (helaas) nog even niet tot stilstand komen.