We zijn geschokt?!

De telegraaf kopte gisteren (8 januari Red.): “in politiek Den Haag is geschokt gereageerd op het bericht dat Iran vrijwel zeker achter twee liquidaties in Nederland zit. De AIVD heeft sterke aanwijzingen voor de betrokkenheid van het land bij twee moorden: op Mohammad Samadi in 2015 in Almere en op Ahmad Nissi in 2017 in Den Haag”.

In die tekst vallen voor de nieuwsgierige lezer een aantal zaken op: de politiek is weer een keer geschokt en de keren dat die geschoktheid is uitgesproken loopt de spuigaten uit; de AIVD heeft na ruim drie resp. twee jaar onderzoek “sterke aanwijzingen” en is “vrijwel zeker” dat Iran achter de twee liquidaties zit. In dat laatste zit nogal wat rek. Heeft de AIVD na jaren onderzoek nog steeds geen hard bewijs om vast te stellen dat Teheran achter die liquidaties zit? Waarom nog die twijfel over de rol van de mullahs? En als er nog sterk getwijfeld wordt waarom dan nu met dat bericht naar buiten treden?

Operatiegebied van de Qud Strijdmacht. Afb: Brantz.

Heeft dat te maken met de vruchteloze Europese inspanningen om het nucleaire akkoord met Iran tegen beter weten in staande te houden? En in het verlengde daarvan, de hartstochtelijke inspanningen van Den Haag om de Iraanse geldstroom naar het Nederlandse bedrijfsleven niet op te laten drogen? Per slot van rekening heeft Den Haag een met hoofddoek getooide en nederig buigende vrouwelijke minister naar Teheran gestuurd om de religieuze geestelijken in Teheran van de Nederlandse goede bedoelingen te overtuigen. Een VVD politicus probeerde eventuele maatregelen nog in een breder verband te trekken door uit te spreken: “dan moeten we met Europese bondgenoten kijken wat we tegen Iran kunnen doen, we staan namelijk niet alleen.” En het bulderende gelach in de burelen van de Iraanse mullahs groeit aan tot stormachtige sterkte. Nederlandse politieke humor waar niemand in Nederland om kan lachen.

Qassem-Soleimani. Afb: sayyed shahab-o- din vajedi voor Wikimedia-commons.

De AIVD heeft blijkbaar nog niet ontdekt wat iedere onderzoeksjournalist en een met gezond verstand behepte Nederlandse burger allang weet: de mullahs hebben in 2010 de opdracht van de Qud strijdmacht onder commando van de heer Soleimani aangepast. Qud´s ondersteunende inspanningen voor islamitisch extremistische netwerken moeten zich niet meer beperken tot Amerikaanse en Israëlische burgers en militairen; burgers en militairen van alle Kruisvaarder landen moeten aangepakt worden. Wanneer men door die aanpassing de span of control van de Qud strijdmacht in ogenschouw neemt, zou het volume van die Qud strijdmacht enkele tienduizenden ervaren, uitstekend opgeleide, geharde strijders moeten bedragen. Strijders, die in de geest van de anusyia of onsterfelijken[1] de strijd met de westerse tegenstander aangaan.

Wat is die Qud strijdmacht, wie is die Commandant en waarom wordt die strijdmacht frequent gebruikt om de belangen van de Teheraanse Shiá leiders te beschermen en hun beleid gewelddadig uit te dragen? De Strijdmacht werd tijdens de Iraans-Irakese oorlog (1980-188) of Eerste Golfoorlog, als een speciale eenheid opgericht om militaire steun te leveren aan extremistische groeperingen in Irak, Libanon, Afghanistan. In de loop van de 90-er jaren van het vorige millennium, waren leden van de Qud strijdmacht o.m. tijdens de Bosnische Burgeroorlog actief aan de zijde van Sarajevo[2].

De huidige commandant Qassem Soleimani is een fervente aanhanger van het terrorisme. Binnen die context en in lijn met de wens van de Mullahs formuleerde hij de opdracht van zijn strijdmacht als ..the Quds Force provides material support to the Taliban, Lebanese Hizballah, Hamas, Palestinian Islamic Jihad, and the Popular Front for the Liberation of Palestine-General Command (PFLP-GC)”. In augustus 2017 sneerde de plaatsvervangend commandant brigade generaal Ismail Ghaani tijdens een ceremonie ter ere van “de beschermers van de heiligdommen[3] dat de Qud Strijdmacht meer US militairen had gedood dan omgekeerd het geval zou zijn. Hij doelde daarbij op de toelevering van munitie aan Sjiitische strijders waarmee US pantser doorkliefd kon worden en platformen snel en permanent op non actief gesteld werden. Het Pentagon schat dat ruim 500 US militairen op die manier gesneuveld zijn. Soleimani en zijn Qud strijdmacht zijn de pantservuist van de Mullahs in Teheran die middels het terrorisme Iran Style de invloed van Teheran moet intensiveren en uitbreiden. Noord Afrika en het Midden Oosten moeten rijp gemaakt worden voor een structurele projectie van het terrorisme naar Europa en het Arabische schiereiland.

Inmiddels is helder geworden dat de geheime diensten van islamitisch extremistische bewegingen zoals IS, Al Qaeda en Moslim Broederschap, autocratische moslimstaten zoals Iran, Saudi-Arabie, Turkije, Qatar en zich democratisch beschouwende grote mogendheden als de Russische Federatie hun jachtgebieden hebben verlegd naar West-Europese lidstaten van de EU. Daar is het door de combinatie transparante samenleving, gebrekkig vooral reactief opererend opsporingsapparaat en milde rechtspraak goed en vooral doeltreffend jagen op ongewenste tegenstanders, dissidenten en andersoortige afvalligen. Omdat Europese politici drukker zijn met hobby´s in termen van energietransitie, milieu en migratie dan met de veiligheid van de eigen samenleving zijn alle genoemde niet-westerse inlichtingen diensten er in geslaagd een gebiedsdekkend netwerk in West-Europa van de grond te trekken. Het is na de aanslagen van IS; AQ, FSB, MIT en Qud wachten op de volgende aanslag.

We zijn geschokt! Ja, en nu? O wacht, de regering heeft het breed getrokken: “we steunen de EU sancties tegen Iran. Opgelucht haalt het parlement weer adem en schrikt wellicht van de plotselinge weliswaar boterzachte doortastendheid. Hou de ballonnen, knuffels en kaarsen gereed voor de volgende stille tocht. We zijn geschokt. Weer zo´n kabouter Plop uitspraak.


[1] De “onsterfelijken“, rond de 10.000 man, zwaar bewapend met speer, pijl en boog, sterk schild en beschermd door een korset van ijzeren platen, zijn de meest gevreesde legereenheden van het Perzische leger. Zij vormden de helft van het parate deel van het Perzische Strijdmacht in de Klassieke Periode en waren de moedigste en bekwaamste soldaten die de Perzen toentertijd te velde konden brengen. Zieke of gedode leden van de onsterfelijken werden direct vervangen, waardoor hun aantal altijd op 10.000 kon worden gehouden. Vandaar de naam de onsterfelijken.

[2]  Zie artikel “ Bosnië de onbekende Europese Wilyata

[3] Militanten getraind, uitgerust, gefinancierd door Iran die in Irak tegen IS en in Syrië tegen Assad troepen vochten

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
5 jaren geleden

Goed verwoord. Het geeft goed weer waar onze nep-elite zich mee bezig houdt.

Helaas wordt dit artikel vooral gelezen door een klein publiek die al goed bekend zijn met de onnozelheid van deze nep-elite. Het belangrijkste is nu om de gehele bevolking zodanig te informeren dat zij bij verkiezingen niet meer het hokje van een van de kartelleden rood maken maar van de verstandige alternatieven.