Kuiperij en omkoping

De tegenstanders van de huidige president gebruiken regelmatig zijn veronderstelde seksistische gedrag tegen vrouwen als belangrijkste argument om hem het Witte Huis uit te jagen. In dat argument heeft de onderzoeksjournalist John Solomon onlangs een paar gaten geschoten. Hij onthulde dat Lisa Bloom probeerde vrouwen om te kopen om bij de politie klachten wegens seksuele intimidatie tegen de president neer te leggen. Opnieuw een poging om het aanzien van de zittende president ernstig te besmeuren en een afzettingsprocedure hard te maken.

Afb: wikimedia-commons

De New York Times (NYT), die niet bekend staat om zijn positieve berichtgeving over het doen en laten van de huidige president, onthulde de namen van twee van de gelddonateurs en beiden blijken direct verbonden te zijn met Soros en Hillary Clinton: David Brock, oprichter van de non-profit organisatie de American Bridge 21st Century Foundation en George Soros handlanger en Susie Tompkins Buell, stichter van de Esprit kledinglijn en een jarenlange vriendin van Clinton. Zij gebruikten Lisa Bloom een advocate, als doorgeefluik van geld aan de vrouwen die daarvoor benaderd waren. Beiden zijn belangrijke donateurs van de Democratische Partij: David Brock heeft niet alleen banden met Hillary Clinton en George Soros, hij doneerde $ 200.000 voor het verzet tegen Trump en Fox News; Susie Tompkins Buell, die bekend staat als een linkse donateur, is niet alleen een belangrijke sponsor van Brock’s groepsgemeenschap, maar steunt ook de marxistische haatgroep Black Lives Matter.

Volgens Solomon zouden de twee een bedrag van $ 700.000 (Brock: € 200.00 en Buell: € 500,000) aan Bloom hebben gegeven om aanklagers ertoe te bewegen verhalen te verkopen aan de TV en een niet bij naam of functie genoemde vrouw aan te sporen een klacht neer te leggen bij de politie. De omkooppogingen slaagden niet. De benaderde vrouwen trapten er niet in. Een vrouw vroeg $ 2 miljoen, maar dat was de twee te gortig. John Solomon legde in zijn rapport ook vast dat Bloom de hypotheek van één Trump-aanklager zou af betalen, maar die vrouw weigerde ondanks het aanbod van $750.000 naar voren te komen.

In januari 2017 kreeg de Washington Free Beacon[i] een vertrouwelijk memorandum van David Brock in handen. In dat memo staat dat Brock de American Bridge Foundation zou gaan gebruiken om de president te beschuldigen van seksuele intimidatie. Een meerjarenproject. Hij hoopte een netwerk van donateurs op te bouwen dat kan wedijveren met de rechts geleide Koch Brothers. Brock slaagde hij er inderdaad in om diepgewortelde linkse partijen bij elkaar te brengen om een goed georganiseerde subversieve activiteiten campagne te financieren en voeren die moet resulteren in de afzetting van de president. Als basis fungeerde de notitie/het manifest “Democratiezaken: Het Strategisch Plan voor Actie”. Dit manifest schetst een vierjarige agenda van Brock om Trump en de Republikeinen aan te vallen d.m.v Media Matters, American Bridge, Citizens for Responsibility and Ethics in Washington (CREW) en Shareblue. Ieder van die organisatie zou een eigen strategie en aanvalsplan concipiëren en uitvoeren.

Vanzelfsprekend ontkenden de genoemde personen in dit treurspel hun betrokkenheid, maar het schetst opnieuw de slinksheid en slechtheid van personen die zich links van het politieke gangpad bewegen. Die zijn niet bezig om het bestaan van de Amerikaanse samenleving te verbeteren, maar volgen hun eigen persoonlijke agenda voor eigen gewin en zijn gebiologeerd bezig om Trump uit het Witte Huis te krijgen. Steeds meer bevestigingen komen naar buiten dat die twee onderwerpen de enige twee belangrijke agendapunten op de activiteiten lijst van de Democratische Partij zijn.

Het was overigens niet de enige poging van anti-Trumpers om het afzettingmechanisme nieuw leven in te blazen. Buzzfeed, U weet wel de website die het onbetrouwbare Steele dossier als waarheid aan de man probeerde te brengen in januari 2017, kwam met het nieuws dat Trump zijn voormalige advocaat had opgedragen in het Congres een valse getuigenis af te leggen. De Democraten en linkse liberale media vierden alweer feest. Hij heeft iemand laten liegen, we kunnen de procedure eindelijk starten. Helaas, een paar uur later kwam de Special Counsel met het bericht dat de informatie van Buzzfeed bogus was. Wanneer die verblinde naar links leunende personen de moeite hadden genomen om te controleren wie het nieuws had geconcipieerd, dan hadden ze zich nieuw gezichtsverlies kunnen besparen.

De betrokken reporter Jason Leopold, wordt door serieuze onderzoekjournalisten gekwalificeerd als een serie fabeltjes verteller of kortweg een fantast en leugenaar. Zijn boek “Off the Record” werd kort voor de publicatie in  maart 2005 niet gedrukt, omdat Leopold volgens zijn eigen woorden  “ seemed to get all of the facts wrong on a story about Enron”. De bron kan alleen maar Cohen zijn die o.m. wegens liegen voor drie jaar achter de tralies moet. Don Trump jr had het Congres al op de hoogte gesteld dat “this particular Russia deal stayed alive (in some nebulous form) until June of 2016”. Waarom zou Trump Cohen opgedragen hebben fat die deal al in januari 2016 een stille dood was gestorven? De tweede betrokken reporter bij de publicatie heeft bij CNN verklaard dat hij noch Leopold geen enkel hard bewijs gezien en gelezen heeft die de bewering kan staven. Leopold zelf vertelde bij MSNBC dat hij wel dat bewijs had gezien. Kortom Leopold wordt door zijn collega van liegen beschuldigd. Ook Buzzfeed kon geen enkel hard bewijs tonen die de bewering hard maakte. Leopold beweerde dat Trump de opdracht per SMS of Email had doorgegeven aan Cohen, alleen Trump gebruikt beide niet. Sterker heeft ze nooit gebruikt. Tenslotte is al bijna het meer dan zeshonderdste bombshell bericht dat een afzettingsprocedure moet inluiden.

Ik vertrouw er op dat anti-Trumpers de inhoud van dit artikel van de hand wijzen met het argument dat conservatieve media die berichtgeving ontkracht hebben. En die kunnen natuurlijk nooit door feiten onderbouwde informatie publiceren. Dat begrijp ik ook wel. Net als in West-Europa vertegenwoordigt alleen feitenvrije informatie die is gebaseerd op onderbuik gevoelens en als belangrijkste doel heeft dat beide kanten van de communicatie zich goed voelen, het echte nieuws. Kuiperij en omkoperij is hen vreemd. Kijk maar naar de berichtgeving over het moerasachtige karakter van het Nederlandse Klimaat akkoord.  


[i] Een conservatief georiënteerd medium in Arlington, Virginia.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
5 jaren geleden

Nadat Buzzfeed vorige week – voor de zoveelste keer – hun aperte leugens had verspreid over Trump’s imaginaire instructie aan Cohen, was het notabene de ‘special counsel’ Bob Mueller zelf meteen die bekend liet maken dat deze aantijgingen vals waren.

Reactie daarop van de verdwaasde Democraat – de man met de enge ‘shifty eyes’ – Adam Schiff, voorzitter van de ‘House Intelligence Committee’ was desondanks : “These allegations may prove unfounded, but, if true, they would constitute both the subornation of perjury as well as obstruction of justice”.

Sinds 2 jaar is deze gekozen, kansloze nitwit dag en nacht bezig Trump te ondermijnen zonder ook maar enige constructieve bijdrage aan het overheidsbeleid….