Gevaarlijke geesten


PVV-Kamerlid Bosma vroeg zich in het praatprogramma van Robert Jensen af wie de anti-Piet demonstraties organiseert en financiert. Dat het een goed geregeld geheel is, heeft Nederland wel op de diverse zenders kunnen zien. Opvallend was zijn aanvullende kanttekening: “het moet wel vanaf een hoog niveau komen”.

George Soros. Foto: www.stephan-roehl.de / Flickr.com

Gezien het georganiseerde karakter, de snelheid van verplaatsing en de manier waarop de leuzen naar het volk worden gestuurd, moet wel sprake zijn van een blauwdruk waarvan de bruikbaarheid door de jaren heen is beproefd. Binnen die blauwdruk gaat het om timing, informeren, coördineren, logeren, transporteren, demonstreren en financieren. Wanneer sprake is van een blauwdruk dan moet gezien de aard van die demonstraties[1] gekeken worden naar de manier waarop kraakbewegingen, de Nederlandse Antifa afsplitsing en voorheen de Rara beweging hun acties hebben voorbereid, uitgevoerd en gefinancierd. De geschetste blauwdruk heeft ook veel weg van demonstraties en protestacties die door Soros bewegingen worden georganiseerd en uitgevoerd.

Hoe doet hij het?

Bij het grote publiek blijkt Soros nog steeds een grote onbekende te zijn. Afhankelijk van het politieke standpunt is hij voor de een, een uiterst gevaarlijke crimineel en notoire onruststoker, voor de andere een heilige en mecenas.

George Soros die zich afficheert als een filantroop, is in feite koud, meedogenloos en berekenend en is daardoor een uitermate gevaarlijk individu. Hij gaat systematisch te werk, weet als geen ander hoe hij wetten en regels kan omzeilen en bezit connecties binnen de hoogste kringen van de wereldpolitiek. Tijdens een van de geldcrises in de jaren ´90 van de vorige eeuw, speculeerde hij met de waarde van het pond en liet de Britse Nationale Bank ontploffen. Die actie leverde hem ruim 1miljard pond op en kostte de Britse belastingbetaler 3 tot 4 miljard pond. In de loop van de achterliggende decennia slaagde hij er in om een vermogen van rond de $ 25 miljard bij elkaar te harken. Tegenwoordig staat hij aan het hoofd van een hedge fonds[2], een particulier beleggingsfonds waaraan alleen geselecteerde zeer rijke personen deel kunnen nemen.

In honderden linkse en progressieve organisaties pompt Soros miljoenen dollars om overal ter wereld zijn progressieve sprookjeswereld te kunnen introduceren en in stand te houden. Een aantal van de belangrijkste zijn de Huffington Post, National Organization for Women, National Counsil of La Raza. Door mondiale en regionale projecten probeert hij op nationale verkiezingen zo te sturen dat het politieke krachtenveld zijn eigen wereldvisie reflecteert. Daarnaast probeert hij door het promoten van massa immigratie Europa en Noord-Amerika te destabiliseren. Landen die tegenstribbelen, kunnen rekenen op grootschalige demonstraties, een aanval op hun economie of in het ergste geval een machtsovername. Ook in Nederland en Brussel is zijn invloed voelbaar.

In 2008 werd duidelijk dat hij de stille kracht achter de Democratische Partij wil zijn. Hij stak veel geld in de verkiezingscampagne van de tot dan toe onbekende senator Obama om zijn progressieve agenda door toedoen van de man in het witte Huis in de USA te kunnen doorvoeren. Gelet op de manier waarop Obama zijn tijd in het Witte Huis heeft ingevuld en er in geslaagd is om middels zijn socialistisch georiënteerde ideeën de Amerikaanse samenleving te verdelen, heeft Soros succes gehad. Hillary Clinton beschouwde hij als de gewenste politieke bewaakster van zijn progressieve gedachtewereld en ook in haar verkiezingscampagne heeft hij miljoenen gestopt. In 2016 financierde hij o.m. pro-Clinton propaganda zoals Media Matters en ThinkProgress en er zijn bewijzen dat Soros financiële steun heeft geboden aan organisaties die anti-Trump rellen stichtten en stemfraude bevorderden.

Toen Clinton onverwachts niet de verkiezingen won, heeft hij het tegenwerken van Trump tot een van zijn levensdoelen gemaakt. In het verlengde van die acties om het duo Trump-Pence van de troon te stoten, vragen Amerikaanse deskundigen zich af welke rol Soros heeft gespeeld in de rellen in Charlottesville die toevallig op zijn verjaardag hebben plaatsgevonden. De Walkout demonstraties in 2017 op basisscholen georganiseerd door leraren, administratieve medewerkers en liberale ouders werd op nationaal niveau gecoördineerd door de Woman March organisatie, een anti-Trump beweging, die een warm hart toedraagt aan radicale antisemieten zoals Louis Farrakhan, Planned Parenthood en de door Soros gesponsorde Move On beweging. Grote liberale zenders als CNN ondersteunden de demonstraties door die live uit te zenden. Leerlingen en studenten waren weliswaar betrokken, maar hadden niet de teugels in handen, omdat de demonstraties waren gekaapt door linkse bewegingen en wapen controle activisten om die om te buigen in een proliberaal stem advies. Ook was hij de stimulator van Antifa en BLM rellen[3].

“Refuse Fascism” is een door Soros gesponsorde beweging die is gebouwd rond een grote vakbondsorganisatie en wat kleinere sponsoren. De beweging wordt gesteund door vertegenwoordigers van de extreem linkse vleugel van de Democratische partij zoals Maxine Waters en in hun spoor mediavazallen als CNN. Deze groep die democratische verworvenheden wil vernietigen, organiseert een groot aantal demonstraties door geheel USA om verworvenheden te elimineren die hun acties tegen de gevestigde orde mogelijk maken,. De groep bleek al maanden bezig te zijn om op 4 november 2017, een jaar na het verkiezingsverlies van de Democratische partij, middels demonstraties een politieke crisis op nationaal niveau te veroorzaken. Daarin zijn ze niet geslaagd.

Ook buiten de USA heeft Soros een rol gespeeld bij een aantal, bedenkelijke campagnes zoals de Bulldozer Revolutie, een volksopstand die resulteerde in de afzetting van Milosevic in 2000; Rozen Revolutie, een grootschalige volksopstand in Georgië die resulteerde in de val van Shevardnadze. Hij steunt de AKP partij van Erdogan en lobbyt actief voor een EU lidmaatschap van Turkije. Op 2 juni 2014 verklaarde hij dat hij medeverantwoordelijk is voor het omverwerpen van de regering van Viktor Yanukovich in Oekraïne. Veel van de demonstranten tijdens de Euromaidan maakten deel uit van NGO’s die gefinancierd werden door de miljardair. Ook onderhoudt Soros banden met de nieuwe Oekraïense president Petro Poroshenko. Verscheidene politici van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN) beschuldigen Soros ervan deel uit te maken van een complot dat doelbewust hun economieën kapot heeft gemaakt.

De vraag is dan ook of en in hoeverre Soros een hand heeft gehad in Antifa georiënteerde activiteiten in West-Europese landen als Duitsland en Nederland.

Duitsland

In Duitsland blijkt de Antifa beweging een gewelddadige betaalde demonstratiestructuur te zijn, die gehuurd kan worden. Volgens onderzoek van de Rusland getrouwe propagandazender RT bestaat de Antifa uit meerdere organisaties, die zich uitstrekken van de Antifa NV via de Antifa-vakbond tot aan de Antifa-vereniging. Deze organisaties worden gesubsidieerd resp. gesponsord door o.m. politieke partijen (SPD, CDU, Groenen) die deel uitmaken van de Duitse regering, en verschillende socialistisch-communistisch georiënteerde verenigingen. Een niet onaanzienlijk deel van het geld komt uit begrotingen van Bondsregering en Bondstaten om anti-rechtse sentimenten te bestrijden.

“Anti’ fascisten… Afb wikimedia.

Door die geldstromen lijkt het er op dat gevestigde centrumpartijen de Antifa beweging als een geweldsinstrument gebruiken om ongewenste demonstraties en protestacties de kop in te drukken. Buiten de structuren van de rechtsstaat om. Zo werd de Antifa ingezet om vreedzame demonstraties van PEGIDA en LEGIDA aan te vallen (de demonstraties moesten worden afgezegd) en acties tegen de Compact manifestatie van hoofdredacteur van de 68´er krant Konkret, Jürgen Elsässer op poten te zetten. Uit informatie die bij een lid van de Antifa beweging werd gevonden, blijkt dat demonstreren en protesteren voor het gros van de leden een beroep is geworden: zij krijgen een uurloon van € 25 exclusief buitenland- en nachttoeslagen.

Beschouwd vanuit die invalshoek wordt het duidelijk waarom politie en Openbaar Ministerie de gewelddadige Antifa-eenheden hun gang laat gaan en strafrechtelijk met rust laat.

Nederland

De vraag is of Nederland een Soros heeft en wie dat is. Wie is de politieke kracht die beroeps demonstranten en relzoekers aanstuurt om demonstraties en protestacties op te tuigen gericht tegen Nederlandse tradities en westerse verworvenheden. Niet ontkend kan en mag worden dat ook in Nederland tijdelijk en plaatselijk een nauwe verbondenheid herkenbaar is tussen politieke partijen en radicale bewegingen. Nog niet zo lang geleden liepen Kamerleden mee in anti-Israël betogingen in Nederland en Antifa protesten in Hamburg. En stonden sommige politieke partijen niet heel sympathiek tegenover anti-Piet en anti-Wilders demonstraties? Zo gek zijn de opmerkingen van Bosma dus niet. Wat in Duitsland gebeurt, kan net zo goed al jaren in Nederland plaatsvinden. Zou de AIVD die informatie hebben? Het is voor de doorsnee Nederlander te hopen van wel.


[1]  Discriminatoir, gewelddadig, sporen van burgerlijke ongehoorzaamheid, antidemocratische karakter en gericht tegen overheidsinstituten,

[2] Hedgefondsen streven naar een hoog rendement door zeer risicovol te beleggen. Deze risico’s worden vervolgens op allerlei manieren ingedekt, bijvoorbeeld met waardepapieren en termijncontracten.

[3] Bevestigd is dat hij de Ferguson rellen heeft geïnitieerd, de grootste sponsor is van BLM.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
5 jaren geleden

Nadat Orban en zijn Hongaarse regering Soros de voet dwars zette bij zijn pogingen om Hongarije te destabiliseren volgde er een EU strafexpeditie tegen Hongarije onder leiding van ons aller Groen Links takkewijf Sargentini.
Weet je ook wie daar aan de touwtjes trekt…

Soros is een staatsgevaarlijke gewetenloze intrigant met een Marxistische agenda en massa’s bloed aan zijn handen.

5 jaren geleden
Beheerder
5 jaren geleden
Antwoord aan  Mathilde van Vliet

Die artikelen horen op Sta-pal.nl te staan…

r dunki
5 jaren geleden

Ook in Nederland heeft Soros ruim gespendeerd, o.a. vorig jaar om de PVV verkiezings-campagne te saboteren en, naar verluidt (o.a. volgens Judicial Watch), bovendien financieren 2 van zijn ‘non-profits’ de Centraal-Amerikaanse “caravaan” die nu aan de grens van de USA staat en zorgt voor de ‘shutdown’ van het Amerikaanse overheidsapparaat.