Zaterdag blijft de Eiffeltoren dicht

Tien jaren geleden werden de ‘gilets jaunes’ verplicht gesteld voor automobilisten met het oog op hun eigen veiligheid, bijvoorbeeld bij pech onderweg op de autoroute. Van daar naar Parijs in december 2018 is een lange weg, maar de Franse politiek komt zichzelf tegen na tientallen jaren van inhoudsloos opportunisme.

Nadat Margaret Thatcher – inmiddels bijna 40 jaren geleden – ‘schoon schip’ maakte hebben successievelijke Franse presidenten nooit de moed gehad om hetzelfde te doen in een land met een anarchistische inslag waar communistische vakbonden de dienst uitmaakten en, voor een deel, dat nog steeds doen. Maar, waar de Franse kiezer veelal koos voor een politiek van schaakmat door bijna elke president met een vijandige Assemblée Nationale op te schepen, hebben de pluche-zitters er altijd op gemikt om economische hervormingen te vermijden door op de portemonnaie van de EEG en later de EU te (potver-)teren. Anno 2018 heeft Macron, het product van een failliet politiek systeem, dit concept geperfectioneerd met zijn ‘Europese Hervormingen’ waarbij Frankrijk gretig in de Noord-Europese kas wil gaan graaien.

Afb: pixabay.

Ondertussen heeft deze visieloze opportunist een “visie” ontwikkeld door mee te drijven op de golven van het globalisme dat met het wereldvreemde akkoord van Parijs tot een enorm financieel “zwart gat “ leidt voor een aantal misleide West-Europese naties,terwijl de grote boosdoeners als China en India lachend toekijken. Macron heeft, vol van zijn eigen demagogie, ingezet op modieuze energietransitie die uiteraard uit de zak van de grote zwijgende massa wordt geklopt, alleen heeft hij een misrekening gemaakt. Dictaturen komen pas in de verdrukking als het volk niet meer te eten heeft en de linkse waanideeën in het akkoord van Parijs leiden precies daartoe, waarbij de regering tien jaar geleden zelf het symbool voor de opstand, de “gilets jaunes”, heeft aangedragen.               

Het terugdraaien van de accijns op brandstof helpt geen lieve moeder om te voorkomen dat zaterdag grote groepen raddraaiers zich tussen de bona fide demonstranten mengen om Parijs -letterlijk- af te branden. De stad is het symbool van Frankrijk, omdat de regering al sinds mensenheugenis fortuinen aan de “grandeur” van de hoofdstad spendeert voor het eigen aanzien in de wereld. Niet alleen de Eiffeltoren, ook de musea sluiten zaterdag hun deuren en winkels in het centrum zullen waarschijnlijk de boel ook barricaderen, terwijl automobilisten wel gek zullen zijn om hun voertuigen te laten staan voor de brandstichtende raddraaiers waar de politie nauwelijks greep op heeft.

De pluche zitters hebben, net als in de rest van West-Europa, hun houdbaarheidsdatum overschreden en de “gilets jaunes” dreigen morgen te escaleren, waarbij het internet bol staat van de oproepen tot (gewelddadige) actie, omdat er ook oproepen staan om bewapend te komen. Dat houdt automatisch de “protesterende huisvaders” van het platteland weg en lokt het Antifa-tuig in groten getale,reden waarom Parijs wel eens een compleet slagveld kan worden. Er zullen zeer zeker veel gewonden gaan vallen, eventueel zelfs doden

“Le Figaro” spreekt al van een poging tot een ”putsch” gezien de paniekerige reacties uit het Élysée, nadat actievoerders de hele week snelwegen, benzinepompen en de grens met Spanje blokkeerden. 

De Gendarmerie heeft zelfs pantservoertuigen aangevoerd en er wordt gefluisterd over inzet van het leger.Er is een stroming van “gilets jaunes libres”, een gematigde groep die vrijdag met Macron wil spreken omdat de eerste concessies die premier Edouard Philippe dinsdag deed, onvoldoende zijn. Er ligt een lange verlanglijst o.a. inzake minimumloon,minimum-pensioen, invoering vermogensbelasting en – let op D’66! – de invoering van een referendum of een wijziging van het kiesstelsel….

Macron is gehaat en vaak wordt zijn aftreden geëist door wat feitelijk een populistische golf is geworden, nadat het “cordon sanitaire” kennelijk dermate veel frustratie had veroorzaakt dat de sluizen nu opengaan. De regering en Macron spreken elkaar nu ook publiekelijk tegen, dus dit is de droom van (extremistisch) ‘links’; dat smeedt het ijzer nu het heet is en komt met een motie van wantrouwen. Demagoogjes als Rutte, Penthouse,Klaver en Ollongren moeten oppassen, want ook hier breekt bijltjesdag een keer aan.Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
5 jaren geleden

“Dit land is het zat. C’est Ca!”, zei een node gemiste BN’er nu inmiddels zestien jaar geleden.
Dat gold ook destijds al niet enkel voor Nederland.
Destijds had de druk al van de ketel gemoeten, maar de policor elite koos er in haar typische arrogantie voor om de andere kant op te kijken, en gewoon door te drammen.
Nu is Frankrijk dan, niet geheel onverwacht, de eerste ketel die barst.
En ga er maar rustig van uit dat, bij ongewijzigd beleid, er nog veel meer ketels gaan barsten.

henk
5 jaren geleden

We leven in een schijnwereld, niets is echt. Zelf het voedsel dat we eten niet.
Maar het ergste is dat er voor de meeste mensen geen vooruitzichten meer zijn .
Er is chaos ontstaan doordat iedereen zich manager of engineer noemt maar niemand weet iets of kan iets.
De hele maatschappij is bezig vast te lopen.
D 666 noemt dit kenniseconomie maar kennis is er niet!
Dat de mensen de straat op gaan is geen wonder. Als je jaren lang belazerd bent door de politiek.
Het zou me dan ook niet verwonderen als er binnenkort een false flag incident plaats zal hebben.
Waardoor een Europese burgeroorlog uitbreekt. Het paard van Troye is reeds binnen en Soros Army is in aantocht.

5 jaren geleden
Antwoord aan  henk

De Heer Henk.

In een aantal korte zinnen heeft U de waarheid én de gevaarlijke politieke situatie getekend.
De KERNOORZAKEN van ellende en domheid, zijn door U genoemd. Kort en krachtig.

De schijnwereld, de zelfverloochening, is “levensgevaarlijk” gebleken en dat niemand meer iets weet door die zelfverloochening is de keiharde waarheid dat een maatschappelijke neergang inluidt.
Wijlen Prof dr. Bob Smalhout heeft zeker een tiental columns besteed aan “de Manager” en heeft die groep aangeduid met een prachtige omschrijving: ” Een morbide kruising tussen een seksueel ontremde computer en een futuristisch spoorwegboekje met drukfouten”.
Het is fijn zoiets te kunnen lezen in een tijd van ” schijnwereld” , gebrek aan kennis en domheid als ook de mentaal zieke miljardair Soros, die in de illusie van de gelijkheid leeft.
Het artikel van de heer Dunki, is als van ouds, van een uitstekende kwaliteit met feiten.