Welke totalitaire staatsvorm wordt ‘ons geweldige land’ door de strot geduwd?

Vandaag verschijnt een open brief van Rutte in de vaderlandse pers, die mijns inziens snel in een veel grotere context moet worden geplaatst. Schakers kennen het begrip ‘eindspel’, de fase waarin wij nu verzeild zijn met het EU streven naar de totalitaire macht. Rutte, de meest verraderlijke salonsocialist bij uitstek, tekent ‘Marrakesh’, gaat klakkeloos akkoord met een Europees budget en met een Europees noodfonds voor parasitaire staten die vast van plan zijn om zo snel mogelijk ’in nood’ te geraken en ons kaal te stelen. ‘Après Rutte le déluge’ en nu komt hij ook nog eens met een werkelijk stuitende, zalvende open brief aan ‘het geweldige land’ dat door zijn toedoen juist langzaam achter de horizon verdwijnt.

Premier Rutte. Afb: Wikimedia

Hij heeft de VVD zo ver in slaap gesust en naar links geduwd dat de blind-loyale kern van ‘ons soort mensen‘ toch wel op hem blijft stemmen, want ‘zo is het altijd geweest en het zal dus wel goed zijn’. Nu de rest van dit ‘geweldige land’ nog…. Een gotspe!

Engeland probeert te ontsnappen aan de wurggreep van de EU en Zwitserland weifelt om een ‘raamakkoord’ met de EU te tekenen dat de morele keuze stelt tussen hun voortreffelijk werkende, directe democratie enerzijds en anderzijds vermeende economische welstand als wortel voor de Zwitserse neus, maar met de strop van Big Brother’s totalitaire bewind die daar verraderlijk vlak voor bungelt. Zwitserland heeft gekeken naar de Noorse ‘deal’ met de EU en de Canadese ‘deal’, maar de Zwitserse ‘deal’ lijkt inmiddels wel van tafel.

De EU wordt steeds minder enthousiast voor Zwitserse toetreding. Ondanks overmaking van fortuinen naar Brussel, de aanleg van kostbare infrastructuur waar de EU enorm van profiteert en acceptatie van Schengen wordt in Brussel kwaad gesproken van het Zwitserse ‘meeliften’ met de EU. De EU staat nu op een ‘raamakkoord’ waarmee de Confederatio Helvetica (CH) de facto lid wordt van de EU zonder stemrecht ( gaat u even kromstaan, het doet nauwelijks pijn….).

De CH zou EU wetten overnemen en de CH wetgeving wordt ondergeschikt aan het schier-communistische Europese Gerechtshof. De ’Bundesrat’ heeft e.e.a. ter consultatie opgepakt, terwijl grote bedrijven uiteraard pro zijn en ook burgermanspartijen ervoor voelen, maar het machtige CH wapen van het referendum hangt als een zwaard van Damocles boven deze manipulatie door de EU en de Zwitsers, die hun eigen vertrouwde Kanton hoger waarderen dan de manipulatieve charlatans in Brussel weten wel beter!

Dit is een cruciaal moment in Europa. Nadat het populisme in Europa zich meer en meer keert tegen de Brusselse greep naar de macht wordt het lastig om die Orwelliaanse staatsvorm te legitimeren, ondanks de macht van de ‘deep state’ der linkse politici en de moreel corrupte ambtelijke top. Traditioneel slappe Nederlanders laten zich aan alle kanten bedotten door een Rutte c.s. maar de Zwitserse burgers zijn gewend aan een harde dialoog met hun politici en hebben een bovengemiddeld begrip van de relatie tussen hun eeuwenoude onafhankelijkheid en neutraliteit, tussen Zwitsers engagement en hun belastingafdracht aan een volstrekt intransparante, totalitaire moloch in Brussel, gepersonifieerd door een dronkenman.
De Zwitsers zien ook elders in Europa de steeds meer opkomende vraag naar de zin en legitimiteit van de staat in plaats van wollige, onbetaalbare dagdroompjes van – in hun ogen – socialistische ‘non-valeurs’ die het ook nog eens op hun centen gemunt hebben onder de bedrieglijke noemer van ‘transfer van competenties’, lees: ‘opzij voor Big Brother en bek houden’. Dat is de feitelijke keuze die Europa aan het maken is en die de Zwitsers als enigen via de stembus mogen gaan maken.

In Nederland ziet en Rutte de bui hangen en komt vandaag met een zalvende, ronduit stuitende, open brief in de landelijke pers over ‘ons geweldige land’ dat hij al volkomen in de uitverkoop heeft gezet terwijl hij de kiezers daarbij buitenspel heeft gezet door ons, samen met zijn communistische handlangers van D’66 en GL, de mogelijkheid van een referendum te ontnemen. Er wordt verschrikkelijk vuil spel gespeeld in Den Haag, maar de inerte Nederlandse kiezer snurkt heerlijk verder, daarbij voortdurend misleid door NOS en schrijvende pers.

Waar wij slome mafkezen de collectieve koppen in het zand staken, schreef kortgeleden Niall Ferguson in de ‘Sunday Times’ een artikel waarin hij een reis door de tijd maakte om de betekenis van de Brexit in een langer historisch perspectief te plaatsen, waarin de federalisering van de EU door Frankrijk en Engeland de kern der zaak was: Zolang de politieke elites in Duitsland en Frankrijk hun doel van een federatief Europa nastreefden, was een Brexit onvermijdelijk.’ Hij vergeleek de Brexit van 2016 met de breuk met Rome door Henry VIII en sprak het vermoeden uit dat de Brexit ver reikende gevolgen kan hebben zoals Engelands uittreden in 1532 uit de intolerante Rooms Katholieke Kerk: ‘The Holy German Empress, Angela Merkel, is fading from the scene’. Met Engelands afscheid zou het EU schip stranden en daarmee kan hij best eens gelijk krijgen, vandaar de rabiate sabotage door de EU van Theresa May en de niet aflatende financiële steun van Soros voor de ‘remainers’.

Maar op de korte termijn zal dit resulteren in een wanhopig tegenoffensief van Big Brother’s subversieve krachten in Brussel, Berlijn en Keulen met de niet aflatende, hondstrouwe hulp van onze opportunist Rutte. Zij zien hun greep naar de macht als een ‘zero sum game’ en insisteren op de soevereiniteit van hun machtscentrum in Brussel en de afbouw der soevereine staten, precies zoals de andere subversieve communistische moloch de UN met ‘Marrakesh’ nastreeft.

Met andere woorden zegt Rutte dus: ‘weg met dit prachtige land van jullie!’ Ook Zwitserland wankelde nu een beetje door gebrek aan politieke visie en leiderschap, dus alle hoop is gevestigd op de nuchtere Zwitserse kiezer, een trots fenomeen dat in Nederland geen evenknie kent. De levensgevaarlijke sociaaldemocraten kritiseren de – in hun ogen neoliberale – weerstand zonder dat zij in de gaten hebben wie zij tegen de schenen schoppen.
Het gedram over migratie en de beperking van uitzetting der economische migranten en van pure criminelen, de vrijwel onmiddellijke toegang tot sociale voorzieningen, krijgen wij dagelijks voorgeschoteld in de hoop dat de burger murw wordt geslagen en uiteindelijk ‘ja’ zal zeggen. In een ‘zero sum game’ is het alles of niets en idioten als Juncker, Timmermans, Merkel en Macron willen ‘alles’, zolang u er maar voor betaalt.

Tot voor kort muntte Juncker uit door ‘mushroom management’ waarin hij, net als Rutte nog steeds doet, stiekem allerlei wetten doordrukte, nu schreeuwen zij het van de daken! En daartegen komt het populisme in opstand, vandaar Rutte’s ‘slechte populisme’, want zij laten hem het land niet zo makkelijk in de uitverkoop zetten als hem lief is.
De Brexit is –zelfs op dit moment – heilzaam om de politieke verhoudingen te verduidelijken, want alles staat op losse schroeven en, voor wat Zwitserland betreft, ligt het niet in de volksaard om achter haastige brokkenpiloten aan te ijlen, want juist hun tweehonderd jaar oude, authentiek liberale geloofwaardigheid en maatschappelijke orde staan hier op het spel. Zwitserland is een waarlijk conservatief land, noch links noch rechts, dat de goede dingen in de samenleving apprecieert en behoudt, waarbij stap voor stap vernieuwingen doorsijpelen.

Hadden wij maar half zo veel zelfrespect… Wat de Zwitser niet ligt is de Marxistische zelfdestructieve ideologie die bij ons zozeer wortel heeft geschoten en slechts naar de ondergang van de Westerse maatschappij streeft om dat een halve gare als Marx dat idee opbracht in één van zijn vele alcoholische roezen.

In die klassiek liberale opvatting der Zwitsers past ook geen beperking van de parlementaire democratie door een louche ‘transfer van competenties’ onder het aanroepen van duistere hogere machten door communistische onheilsprofeten. Het lijk erop dat in de meeste noordwest Europese landen de kiezers murw geslagen zijn door de dagelijkse drammerij van deze ‘regressieve krachten’, maar de ‘gilettes jaunes’ geven aan dat Big Brother ook te ver kan gaan. Moed houden!

De advertentie in het AD.
Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rick
5 jaren geleden

Duidelijk een links totalitaire staatsvorm. Verder een goed stuk van Ronald Dunki.

reageerbuis
5 jaren geleden

Iets toevoegen is niet nodig! Het ergste wat Europa na WOII is overkomen, is de totstandkoming van de EU, die het plan van Coudenhove Kalergi uitvoert. Op een sluwe manier houdt Rutte, gesteund door de msm, het eigen volk voor de gek. Helaas blijven de mensen zijn praatjes voor zoete koek slikken. Ze hebben geen idee wat er gaande is en weigeren te lezen op het internet.

r dunki
5 jaren geleden

correctie: Keulen = Parijs