Indonesië: 537 arrestaties op Nieuw-Guineadag

Zoals u al eerder hebt kunnen lezen op deze onvolprezen website was het afgelopen zaterdag 1 december Nieuw-Guineadag. Uiteraard hebben de Papoea’s deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan, want de Papoea’s willen nog steeds onafhankelijk worden van de Republiek Indonesië, die het gebied na de onafhankelijkheid van Nederlands Nieuw-Guinea in 1962 en het overdragen van de soevereiniteit door de VN aan Indonesië de facto ordinair heeft ingelijfd.

Morgenster. Afb: eigen foto ©R.O.

Verschillende media uit Indonesië, Australië en Nieuw-Zeeland maken inmiddels melding van vele arrestaties bij vreedzame manifestaties voor een onafhankelijk West-Papoea, waarbij steevast de voor de onafhankelijkheid in 1961 door de vorig jaar overleden Nicolaas Jouwe ontworpen Morgenstervlag een prominente rol speelt.[i] Voor het hijsen van deze vlag kan men in Indonesië tot maar liefst 15 jaar cel veroordeeld worden. Al meerdere malen heb ik aandacht besteed aan de grove schendingen van mensenrechten ten opzichte van de Papoea’s door de Republiek Indonesië en ook nu weer blijken door de bovengenoemde 537 arrestaties dat de regering van Indonesië het allemaal niet zo nauw neemt met de rechten van de haar onwelgevallige onderdanen.

Hoe is er tot nu toe in Nederland gereageerd op deze wantoestanden op 1 december? Een kort, maar alleszeggend antwoord:

Niet.

Geen woord van afkeuring van onze regering. Die had het in Argentinië te druk met de kont te kussen van de Turkse president – met voor een democratie wel héél uitgebreide bevoegdheden – Erdogan.

Geen geschoktheid vanuit de Eerste en Tweede Kamer. Die waren blijkbaar te druk met bang zijn voor gele hesjes in Den Haag. Saillant detail: die stonden pal naast het gebouw van het voormalige ministerie van Koloniën…

IJzige stilte bij de grachtengordelbakfietsdeugmoeders van GroenLinks. Die hadden het te druk met klokluiden met Greenpeace.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International: geen commentaar. Terwijl het nota bene hun core business is.

De Nederlandse mainstream media, inbegrepen de door de belastingbetalers gefinancierde publieke domroepen, die zich normaal gesproken kenmerken door politiek correcte deugreportages, doorspekt van links-extremistisch activistenjargon: ijzige stilte.

Kan iemand mij eens uitleggen wat de reden is dat de bovengenoemden, die normaal gesproken immer prat gaan op hun deugen en Nederland altijd maar als ‘gidsland’ voor van alles en nog wat op het politiek correcte deugvlak aanmerken, totaal geen aandacht besteden aan de grove onderdrukking van een volk in één van onze voormalige koloniën door één van onze andere voormalige koloniën, die zich daarmee feitelijk geen haar beter maakt dan Nederland zelf in het koloniale tijdperk?

Ik ben bijzonder benieuwd naar het antwoord op deze vraag, maar ik denk dat ik al weet hoe er gereageerd gaat worden:

Niet.

Hier hing overigens de Morgenster wèl buiten te wapperen op 1 december.

—————————————–

[i] https://www.trouw.nl/democratie/nicolaas-jouwe-1923-2017-streed-voor-een-vrij-papoea~ac59bb6e/

https://asiapacificreport.nz/2018/12/01/surabaya-counterprotest-300-arrested-in-west-papua-flag-demonstrations/

http://www.scoop.co.nz/stories/PO1812/S00004/foreign-minister-called-to-act-on-arrests.htm

http://www.thejakartapost.com/news/2018/12/02/537-papuan-arrested-before-and-after-dec-1-rallies-in-various-cities.html

https://www.radionz.co.nz/international/pacific-news/377270/mass-arrests-over-west-papua-demos-in-indonesian-cities

https://herdongazette.com/west-papua-national-committee-calls-for-general-strike/119580/

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
5 jaren geleden

Het is niet zo moeilijk.
De betreffende groeperingen hebben in het verleden altijd partij gekozen voor Indonesië.
Nu erkennen dat Indonesië gewoon een dictatoriale imperialistische staat is met losse handjes is dus toegeven dat ze fout hebben gezeten.
En das nu eenmaal ketterij in de linkse kerk.
Het is feitelijk hetzelfde probleem als met Zuid Afrika, die door links gecreëerde puinhoop blijven ze ook hardnekkig met de mantel der liefde bedekken om maar niet toe te hoeven geven dat ze fout hebben gezeten.