#GoedzoJohan 2.0

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) heeft zich verontwaardigd getoond over uitspraken van voetbalcommentator Johan Derksen in het programma ‘Veronica Inside’ (VI). De bewindsvrouwe van D66-huize verklaarde verder met Derksen ‘in debat’ te willen over diens uitspraken. “Dit soort uitspraken, die zichtbaar heel veel mensen hebben gekwetst, mogen niet onweersproken blijven”, zegt Van Engelshoven. “Ik wil als minister van Emancipatie niet alleen achter deze gekwetste mensen staan, maar ook naast hen”, aldus de NOS.

Johan Derksen. Afb: Wikimedia-commons / Hans Groenendijk. Fotograaf: Jasper Joosten.

Dat zal een mooi gesprek worden, zeker nu is gebleken dat de minister niet van zins is in het programma zelf in debat te gaan met Derksen. Klaarblijkelijk wil de minister buiten het zicht van het publiek namens de regering deze journalist muilkorven. Volgens PVV Kamerlid Bosma is het voornemen van de minister om in debat te gaan met Derksen, in strijd met artikel7 van onze grondwet. Bosma heeft helemaal gelijk. Iedereen in dit land mag zelf uitmaken wat hij of zij zegt en als achteraf blijkt dat de uitspraak in strijd is met de wetsregels, dan staat de weg open naar een aangifte, ook voor een minister. Overigens heeft de PVV van Bosma daar al het nodige van ondervonden.

“Maar het grootste probleem is geweld tegen homo’s, niet woorden. En de belangrijkste oorzaak van die agressie is de gebrekkige integratie in de multiculturele samenleving. Maar dat durven die critici niet te benoemen. Derksen is voor hen de ideale bliksemafleider. Via hem kunnen ze tóch iets zeggen over agressie tegen homo’s”. Dat zijn de woorden van Lennard van Mill, zelf homofiel en voorman van de ‘Roze Leeuw’. Hij veegt in De Telegraaf werkelijk compleet de vloer aan met het marxistische gekrakeel rond de opmerkingen van Derksen en er is geen speld tussen te krijgen.

Dat minister Van Engelshoven (D66) van Emancipatie met Derksen ’in debat’ wil, zoals zij donderdag zei, vindt Van Mil van de gekke. “Heeft zij niets beters te doen? Ik voel me bijna gebruikt door zo’n minister, die probeert te scoren met homo-acceptatie voor de bühne. Als zij echt wil helpen moet ze niet met Derksen in debat, maar met die slecht geïntegreerde jongeren”.

Derksen zelf liet eerder al weten een gesprek met de minister niet uit de weg te gaan; “Die hittepetit kan me gewoon bellen. […] De grappen die we hier vertellen zijn van een bedenkelijk niveau. Maar ze zijn niet kwaadaardig bedoeld. […] Ik begrijp werkelijk niet waarom de goegemeente zich druk maakt. […] Ik ben van alles, maar niet homofoob”.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
PHM van de Kletersteeg
5 jaren geleden

Ja hoor; nederland op z’n smalst. Johan Derksen heeft niets verkeerds gezegd. Dit is nou typisch zo’n Linksche gereformeerde reactie op “jonge homo’s”. En dat de minister zich ermee benoemd is te gek voor woorden, en toont aan, dat ze haar funktie niet kent, en zeer waarschijnelijk is gezakt voor de huishoudschool.