Foute grappen

Pierre Cnoops de geliefde buutredner uit Limburg had amper zijn ton moeten verruilen voor een graftombe of het deel van de Nederlandse samenleving dat nog enige waarde toekent aan NPO uitzendingen, werd opgeschrikt door een politicus die met een geel hesje zwaaide. Je kon er op wachten dat de opportunist die zoals een columnist het uitdrukte, regelmatig meejudoëd met de waan van de dag, het wekelijkse gesmoes met de NPO zou misbruiken voor een aantal opmerkingen over de gele chaos in Frankrijk. Inlegvel Mark, die de belangen van de samenleving niet meer waard vindt dan de dikte en lengte van een Inlegvel, wilde kijkend Nederland ervan overtuigen dat de zorgen van de gele hesjes horde ook de zijne waren.

Afb: Pixabay

Deze man die niet over een van zijn vele leugens is gestruikeld, liet de kijker weten dat “we allemaal een geel hesje aanhebben. Tot op zekere hoogte. Ik ook. We hebben allemaal onze zorgen over de samenleving”. Die ene zin drukte naar zijn mening blijkbaar nog niet voldoende hypocrisie uit en dus vulde hij die aan met “…hun acties is een uiting van zorgen over migratie, klimaatverandering, de verzwakte positie van de middenklasse en over hoe regeringen daarmee omgaan…daarom moeten wij met actievoerders gaan praten, zoals wij steeds het gesprek met de samenleving voeren”. Door die twee zinnen bevestigde Inlegvel Mark dat hij nog steeds niet door heeft dat het gele hesje de verzameling antigevoelens symboliseert voor zaken die volgens de elitocratie goed zijn voor het volk.

Inlegvel Mark lijkt niet te willen beseffen dat het gele hesje de herkenbaarheid symboliseert van de onzichtbare onderlaag van een samenleving die antimigratie, antiglobalisme, anti-EU, antiklimaat maatregelen, tegen afwenteling van klimaat en migratiekosten op hun schouders, is. Een hiërarchische laag die nationalistisch is en zich patriottistisch voelt. Die gele hesjes zijn tegen alles wat hun dagelijkse leven nog zwaarder maakt dan die nu al is. En inlegvel Mark staat op het scherm met die gebeitelde grijns op het gezicht met zo´n geel hesje te zwaaien en te roepen dat hun pijn ook zijn pijn is. Onder het mom ik ben een van hen, Smakelozer kan het niet.

Zij, die iedere morgen vroeg opstaan, hun leven lang hard werken en daarvoor een niet geïndexeerde, in netto opzicht krimpend som geld ontvangen, moeten een steeds groter deel van hun inkomen afstaan om hobby´s uit de ivoren toren van de elitocratie te financieren: de losgeslagen onbeheersbare massa-immigratie, de uit z´n oevers tredende EU-bureaucratie, de inefficiënte en verprutste energietransitie, de multiculturele fata morgana en de sluipende islamisering. Als dank daarvoor mogen ze aan het einde van hun actieve arbeidsperiode blij zijn met een pensioen op het niveau van een sociale uitkering en leven in een land met een geprivilegieerde boven – en een gemarginaliseerde onderlaag, een land zonder binnenlandse veiligheid, zonder betaalbare woonruimte, zonder functionerende infrastructuur met een normen en waardestelsel dat uit de middeleeuwen lijkt te stammen. .

Inlegvel Mark, de historicus, die niets geleerd blijkt te hebben van het verleden. Die in de Tweede Kamer een motie laat aannemen waarin staat dat Nederland “…in UN-verband actief stelling neemt tegen lidstaten in UN-organisaties die disproportioneel agenderen tegen Israël, en onrechtvaardige resoluties afwijst” en vervolgens in UN verband braaf mee doet met het anti-Israël circus. Die bijna 2 miljoen kiezers wegzet, een cordon sanitaire legt om politieke partijen die zijn hypocriete beleid regelmatig aan de kaak stellen, maar een onbetrouwbare, vrouwonvriendelijk en homofobe partij niet wilde uitsluiten van de zoektocht naar een nieuwe regering.

Inlegvel Mark die diversiteit een prima selectiemiddel vindt om de kwaliteit van het arbeidskapitaal op te kunnen krikken en de biologische identiteit het vertrekpunt laat zijn van zijn gedachtewereld. Blijkbaar niet beseffend dat diversiteit een deftiger woord is voor positieve discriminatie op basis van huidskleur, haarkleur, geslacht, seksuele geaardheid en mate van invaliditeit. Wie niet beantwoordt aan donker, vrouw, gehandicapt en LBGT, mag volgens hem in eerste instantie niet meedoen aan de arbeidstombola. In Zuid Afrika is diversiteit een modernere versie van het door de linkse wereld decennia lang verfoeide apartheidsbeginsel en de gekleurde regeringsleider heeft die versie onlangs wettelijk vastgelegd. De blanke man en vrouw zijn paria´s geworden in een samenleving die door hen is gecreëerd, opgebouwd en uitgebouwd en die door de gekleurde mens net als in Zimbabwe naar de rand van de afgrond wordt gestuurd. In West-Europa wil men een dergelijke omvolking realiseren door massa migratie uit Afrika en Midden Oosten, door islamisering, door diversiteit. Door politieke besluiten zal in verloop van de voortgaande omvolking de instroom van geld in de schatkist krimpen, wellicht opdrogen en de uitstroom van geld door de steeds hogere druk op sociale voorzieningen groeien. Die geforceerde welvaartsverdeling zal resulteren in verarming van de autochtone bevolking en de val van de welvaartsstaat. Ben benieuwd hoe de elitocratie dan de rebellerende meute in het gareel wil houden.

Inlegvel Mark vond populisme aanvankelijk uitermate fout en spreekt nu voortdurend over verkeerd en goed populisme. In zijn levensbeschouwing is verkeerd populisme het bij de naam noemen van dingen en dat moet volgens hem een halt worden toegeroepen. Nep is het nieuwe eerlijk. Liegen een deugd. Waarheid wat lekker bekt en geen gedoe geeft. Realiteit zijn ontwikkelingen en gebeurtenissen zoals die door de elitocratie de mensen wordt voorgetoverd. Als het beeld afwijkt van die Policor realiteit en de echte realiteit pijn doet, moet die gewoon verdwijnen. Uit het straatbeeld. Uit musea. Uit kolommen van de krant. Uit de beelden van de media. Uit de gedachten van de doorsnee Nederlander. Stalin leeft in Nederland.

Realiteit en daaruit voortvloeiende waarheid van inlegvel Mark is gebaseerd op een feitenvrije politiek. Op de politieke bühne blijk je van alles te kunnen roepen zonder daarvoor ter verantwoording geroepen te worden. Een soort nepnieuws dus. Vrij schieten in de aanloop naar de verkiezingsdag is toegestaan, Zelfs als uitspraken en beloften ingaan tegen de doelen die zijn opgenomen in de eigen reclamefolder, het verkiezingsprogramma. Zelfs als de wens van een respectabel deel van het electoraat in de kou gezet moet worden.

Alles in politiek Den Haag is veel vuiler en vunziger dan mensen denken, liet Pechtold zich ontglippen bij zijn weinig verheffend vertrek uit de landelijke politiek. Net als veel hoge officieren die terug kijkend er een gewoonte van lijken te maken om hun eigen beleid af kraken, blijkt de man niet eens in de gaten te hebben gehad dat hij van harte en gepassioneerd heeft meegewerkt aan die vunzigheid en vuiligheid. Het Binnenhof is ontaardt in een Augiasstal en midden in die vuiligheid staat inlegvel Mark geborneerde grappen te verkopen aan een publiek dat hem in groten getale de rug heeft toegekeerd.

De Almachtige heeft Pierre Cnoops te vroeg weggehaald en straft Nederland met een gemankeerde potsenmaker die populair wil zijn door foute grappen te vertellen.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties