GroenLinks Nijmegen: “Uitbreiding opleidingsmogelijkheden ongedocumenteerde vluchtelingen”

Op 7 november diende GroenLinks Nijmegen, samen met de PvdA, een initiatiefvoorstel in om opleidingsmogelijkheden voor wat zij op hun website “ongedocumenteerde vluchtelingen” noemen, te ondersteunen. Nijmegen heeft volgens diezelfde website een “ruimhartig beleid wat betreft de opvang van ongedocumenteerde vluchtelingen, onder andere door het in stand houden van de Bed, Bad en Brood voorzieningen”.

De grondtroepen van GroenLinks. Afb: Flickr.

GroenLinks-raadslid Marieke Smit zei hierover het volgende: “We willen ongedocumenteerden een toekomst bieden door opleidingsmogelijkheden aan te bieden vanuit het perspectief van Future free. Hierbij worden vaardigheden geleerd, die zowel in Nederland als elders ter wereld kunnen worden ingezet. Het activeren van mensen die nu jaren stilzitten, zorgt voor een betere psychische gezondheid, succesvollere integratie en een grotere kans op duurzame terugkeer.” Tijdens het raadsdebat hierover werd het initiatief door vrijwel alle partijen, uitgezonderd CDA en VVD, omarmd. Wethouder Grete Visser (D66) zegde toe dat zij de juridische mogelijkheden van het voorstel gaat onderzoeken en binnen deze mogelijkheden graag als ambassadeur voor het initiatief optreedt. De coördinatie zal worden uitgevoerd door Stichting Gast, die al een groot deel van de opvang voor ongedocumenteerde vluchtelingen organiseert. Tot zover GroenLinks.

Het wordt tijd dat men eens wakker gaat worden. Ten eerste is “ongedocumenteerde vluchtelingen” een eufemisme voor illegalen, en die dient men niet op te vangen of op te leiden, maar uit te zetten. De reden waarom ligt voor de hand. Ten tweede dient – daaropvolgend – eens iets aan dat ruimhartige beleid gedaan te worden. De hele zaak wordt namelijk gefinancierd door belastingbetalers en de lastendruk is in Nederland al veel te hoog. Het zijn echt niet alleen maar de Nijmegenaren zelf die hiervoor financieel gaan opdraaien: elke gemeente in Nederland ontvangt van het Rijk een bijdrage uit het Gemeentefonds, dat door de belastingbetalers wordt gevuld. Ten derde is het volstrekt onnodig om de juridische mogelijkheden van het voorstel te bestuderen: het betreft namelijk illegalen, en die benaming zegt in juridische taal meer dan voldoende. Ten vierde ben ik bijzonder benieuwd naar de aantallen en herkomst van de betreffende illegalen, waarvoor zij dan zoal opgeleid zouden moeten worden en wie dat dan gaan doen. Ten vijfde ben ik zeer geïnteresseerd in het antwoord op de vraag hoe succesvol de integratie van illegalen in Nijmegen tot dusver is verlopen.

En tot slot de holle uitspraak “een grotere kans op duurzame terugkeer”: is daar statistisch onderzoek naar verricht en wat zijn daarvan de uitkomsten, en wat wordt volgens GroenLinks precies bedoeld met “duurzame terugkeer”? Gaat er überhaupt nog wel terugkeer in welke vorm dan ook plaatsvinden, als straks dat zogenaamde Verdrag van Marrakesh, al dan niet voorzien van een inlegvel met dezelfde waarde als dat bij het associatieverdrag met Oekraïne, als de omstandigheden het enigszins toelaten in alle stilte getekend gaat worden? Het lijkt mij dat het antwoord op die vraag al wel duidelijk is. Ik vraag me eveneens af of er enige samenhang bestaat tussen het voorstel van GroenLinks met de aanstaande verhoging van maar liefst 75% van de parkeertarieven in Nijmegen.

Dit soort al dan niet goedbedoelde ideeën moesten we in Nederland maar eens loslaten. Het is volstrekt onnodig om in het tweede dichtstbevolkte land van de EU nog meer mensen op te vangen, laat staan om er allerlei faciliteiten voor te blijven creëren, die alleen maar in de hand werken dat er steeds migranten van welke categorie dan ook deze kant uit blijven komen.

Elke vluchteling, die verder reist dan het eerste het beste veilige land dat hem kan opvangen, is op het moment dat hij dat doet feitelijk niet langer een vluchteling.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Het artikel van Rene Oterdoom, geeft ons alwéér een inzicht in de volledige incompetentie van Groen Links, inzake de politiek. De heer Dunki schreef over een niet volledige “compos mentis”. Ik wil een stapje verder gaan en spreken over een psychische storing bij Groen links, zoals Dr Lyle Rossiters ( Liberal Mind) dat door middel van een onderzoek, gedurende 27 jaar, heeft gedaan én in zijn conclusie heeft gemeld. Immers:” **GroenLinks-raadslid Marieke Smit zei hierover het volgende: “We willen ongedocumenteerden een toekomst bieden door opleidingsmogelijkheden aan te bieden vanuit het perspectief van Future free. Hierbij worden vaardigheden geleerd, die zowel in Nederland als elders ter wereld kunnen worden ingezet. Het activeren van mensen die nu jaren stilzitten, zorgt voor een betere psychische gezondheid, succesvollere integratie en een grotere kans op duurzame terugkeer. ***.
Het is VOLKOMEN ILLUSOIR dat een ongedocumenteerde immigrant ooit zal terugkeren als ” geletterde” naar het land van herkomst. Het perspectief ” Future free” is de grootste NONSENS. Die uitspraak past exact in de conclusie van Dr Rossitersd, nl ,dat de markante én irreële uitspraken van de zich links noemende mensen, een psychische storing betreft.
Het ontbreken van kennis, ter zake demografische diversiteit, blijkt ook uit de uitspraken van Groen Links. Volgens Thierry Baudet, kwijlt ( verkoopt) ook Jesse Klaver ( Gr. L) SPROOKJES.
Wijlen Prof dr. Bob Smalhout schreef zijn zijn boek;” Na ons de Zondvloed, op bladzijde 21 dat “Onbenullen aan de macht zijn.” Smalhout schreef:” Ambtenaren, politici en managers spreken ook dezelfde geheimtaal die nog slechts oppervlakkig lijkt op het Nederland. Maar waarin alle woorden een andere betekenis hebben gekregen. In die taal communiceren ze met elkaar en houden daarmee de gelederen gesloten”.****

Smalhout schreef toch ook in zijn column van 15 juli 2000, dat: ” de kerken lopen leeg
en tweeënhalf miljoen landgenoten lijden aan een psychische storing”.

Er is dus nog een hoop werk aan de winkel om de :”ontspoorde politieke trein” weer op de rails te krijgen.

r dunki
5 jaren geleden

Wethouders van een communistische partij – met een veroordeelde delinquent met een strafblad in hun landelijke top – die zich met voorbedachten rade schuldig maken aan een strafbaar feit, moeten uit hun ambt gezet worden èn strafrechtelijk vervolgd worden.

Een volgende dwaas die ‘ de juridische mogelijkheden van dat strafbare feit gaat onderzoeken en binnen deze mogelijkheden graag als ambassadeur voor het initiatief optreedt’ is niet volledig compos-mentis! Typerend voor D’66?!