Fascisme: is er enig verschil tussen 1938 en 2018?

Tachtig jaar geleden, in de nacht van 9 op 10 november 1938, brandden in Duitsland de synagogen, want de bruinhemden van Goebbels zwermden uit door het hele land in een orgie van Jodenhaat en moorddadig geweld.

Afb: Wikimedia-commons

Er was uiteraard een ‘aanleiding’ voor Hitler’s ‘Reichskristallnacht’ in de aanslag in Parijs op de Duitse diplomaat Ernst vom Rath door de Joodse Herschel Grynszpan, als wraak voor de deportatie van zijn ouders, dus bij de viering van Hitler’s mislukte Putsch van 1923 beval Goebbels op 9 november: ‘Aktionen grössten Stils mit vollkommen freier Hand für Jedermann gegen Juden’.

In zijn dagboek noteerde hij: ‘stürmischer Beifall. Alles saust gleich an die Telephone.’ Duizenden Joodse synagogen, huizen en winkels werden geplunderd en verwoest door de toenmalige versie der huidige Antifa gangsters, honderden mensen werden vermoord en benamen zich het leven uit pure wanhoop, tienduizenden werden gevangen genomen. Goebbels sprak zijn grote waardering uit voor de : ‘ Entladung des deutschen Volkszorns’. In retrospect was de ‘Reichskristallnacht’ de eerste stap op weg naar de ’Endlösung’.

Op 6 november 2018 won de Amerikaanse Democratische partij de meerderheid in ‘the House of Representatives’ en zou daar heel content mee moeten zijn, maar zij maken juist al dagenlang enorm misbaar, alsof hen het grootst mogelijke onrecht is aangedaan. Dit terwijl James O’Keefe’s ‘Project Verita’s een ‘undercover video’ vrijgaf waarin Democratische medewerkers van een stembureau in Texas volmondig toegeven dat, met hun actieve medewerking, duizenden van niet-ingezetenen illegaal hun stem hadden uitgebracht.

In Florida heeft gouverneur Rick Scott, die dinsdag een zetel in de Senaat won, een aanklacht ingediend in de extreem linkse counties van Broward en Palm Beach waar, dagen na de verkiezingen, op mysterieuze wijze, steeds maar nieuwe stembiljetten worden ‘gevonden’ die, uiteraard toevallig, allemaal zijn uitgebracht op de Democratische verliezer Bill Nelson. Na de verkiezingen had Scott gewonnen met ongeveer 60.000 stemmen in zijn voordeel, maar sindsdien zijn de in die counties uitgebrachte 634.000 stemmen op mysterieuze wijze toegenomen tot ruim 712.000, terwijl ‘officials’ van beide counties de bek stijf dicht houden over de herkomst van al die stembiljetten. Toen Obama de eerste keer won hadden de activisten van Acorn o.a. ook miljoenen stemmen geactiveerd van reeds lang overleden kiezers en van illegalen die Obama hun stem garandeerden.

De conservatieve Fox-anchor Tucker Carlson was deze week in de studio terwijl Antifa tuig – de hedendaagse versie van Goebbels’ bruinhemden – dat zijn adres via Twitter achterhaald had, zijn echtgenote thuis overviel, bedreigde en het huis en auto’s bekladde met grafitti: ‘Racist scumbag, leave town! Every night you spread fear into our homes—fear of the other, fear of us, and fear of them. Each night you tell us we are not safe. Tonight you’re reminded that we have a voice. Tonight, we remind you that you are not safe either’. #KnockKnockTuckerpic.twitter.com/QlNVKS4oxN — Smash Racism DC (@SmashRacismDC) November 7, 2018 (‘Smash Racism’ is een fascistisch bolwerk van Antifa, vergelijkbaar met de volstrekte idioot van de Grauwe Eeuw in Nederland.)

Ellen Barkin, een verlepte Hollywood actrice, doet naar aanleiding van de moordpartij in Californië, een beroep op de puber Barron Trump: ‘‘Break the Chain of Hate’ Caused By Your ‘Blood-Soaked’ Father….

Niet alleen de USA maar zelfs de Democratische partij wordt innerlijk verscheurd door Obama’s legacy, die dit monster gebaard heeft waarover hij de controle volledig kwijt is.

Deze extremisten worden gepaaid door ‘would-be’-presidentiële kandidaten voor 2020, die zich niet extreem genoeg kunnen opstellen om hun stemmen binnen te slepen. Zelfs de hoogst onsmakelijke vertoning bij de benoeming van opperrechter Brett Kavanaugh was hen niet te min maar een Corey Booker, die nog nooit een vak geleerd heeft, of Kamala Harris, de extremistische ex-officier van Justitie uit Californië (waar elders?) ontbreekt het daarvoor vereiste charisma en Joe Biden is de oudere generatie waarmee de volstrekt hersenloze bende der ‘millennials’ geen affiniteit heeft. Dan is er nog de dinosaurus Bernie Sanders, eigenlijk geen Democraat maar wèl een verdwaasde marxist, die niet ‘het achter de elleboog’ van de andere hierboven genoemde Democraten heeft, maar zo gek is als een loden deur.

Wat de weerzinwekkende bruinhemden van Goebbels en de -veelal door Soros gefinancierde-  zwarthemden van Antifa anno 2018 gemeen hebben is de puur fascistische instelling en de onbedwingbare, bijna fysieke, behoefte aan geweld waarmee zij namens de hen motiverende politici de ‘grote zwijgende massa’ intimideren en manipuleren, terwijl zij gestaag vorderen in hun machtsovername. Dat is bij uitstek wat hen beweegt, het streven naar absolute macht, reden waarom er, ook na de winst in the House of Representatives, zoveel haat en nijd onder deze gefrustreerde activisten heerst, want zij hadden zichzelf in twee jaren Trump dermate opgezweept in hun valse overtuiging dat zij – net als in 2016 – het land gingen veroveren, dat de in feite meer succesvolle campagne van Trump niet alleen al hun plezier bederft, maar hen ook een angstig voorgevoel voor 2020 geeft. Zij leren het waarschijnlijk nooit!

Het verschil met 1938 is dat vandaag de dag de ‘grote zwijgende meerderheid’ enerzijds beter geïnformeerd wordt – o.a. dankzij de inspanningen van Sta-Pal – over het naderende onheil van de heilloze combine der salonsocialisten en islamisten. Anderzijds leren zij de mogelijkheid te appreciëren om via de stembus van zich af te bijten, beter laat dan nooit.

Dat een onbuigzame Wilders als roepende in de woestijn nu ook een meeligger heeft in het wat meer charismatische, maar even doelgerichte, duo Baudet/Hiddema is een plus voor ons land. Of zij als effectieve katalysatoren voor een grootscheepse culturele verandering kunnen dienen, zoals een Trump dat nu onderneemt, is dubieus, reden waarom een Kuzu de Spaanse lef heeft om te beweren dat het islamofobie zou zijn als Nederlandse schoolkindertjes, die op slinkse wijze naar een moskee worden meegelokt, daar weigeren een knieval te maken. Deze minkukel zou spontaan in brand vliegen als wij zijn kinderen zouden meenemen naar een Christelijke kerk om ze daar ‘even’ in de biechtstoel te zetten ( los van wat zij nog eens over hem zouden kunnen vertellen). Wat doet ons ‘kartel’?

In Nederland, waar derivaten van de regressieve hemelbestormers in de gedaante van G.L., P.v.d.A. en D’66 de funeste ideologie der Amerikaanse Social Justice Warriors ‘blind’ hebben geadopteerd, kunnen wij alleen maar hopen dat Trump aan de winnende hand blijft tegen de dwazen die slechts zelfdestructie in het vaandel hebben staan als hoogste doel, zonder enige appreciatie van het goede in onze cultuur en samenleving. Dat deze minkukels als ‘lichtend voorbeeld’ dienen voor voornoemde regressieve bewoners van het Binnenhof stemt soms wel eens wanhopig, dus laten wij vooral onze morele steun (blijven) geven aan hen die het ‘kartel’ voor ons te lijf willen gaan en afbreken.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties