Arrivederci Merkel, hoe eerder hoe beter….

Hoe eerder Duitsland, de EU, en impliciet Nederland, onder het juk van Merkel vandaan komen, hoe beter voor allen. Als er nieuwe nationale verkiezingen komen in Duitsland is de kans reëel dat het linkse establishment het cordon sanitaire doorbroken ziet en wellicht zal dat tot eenzelfde effect bij ons leiden: wisseling van de wacht. Hier zal Rutte nog wel even door willen gaan op dezelfde tour om zijn plekje in Brussel warm te houden maar in Brussel zal ook niet veel veranderen zolang het Merkel nog gegund is om haar vingertjes in de Duitse politieke pap te houden (maar er zit schot in).

Bondskanselier Merkel. Afb: Wikimedia

In het artikel ‘Arrivederci Merkel, arrivederci politieke correctheid’ dd. 2 december 2017 signaleerde ik al dat Merkel op weg was naar de zij-uitgang; de tussentijdse verkiezingen in Duitsland bevestigen dit. Veel Duitse kiezers zien haar ook liever nu dan morgen gaan en ook in de CDU is de anti-Merkel stemming groeiend; er zijn drie kandidaten voor haar opvolging, de huidige voorzitster van de CDU Annegret Kramp-Karrenbauer bijgenaamd ‘de mini Merkel’, een rechtse kandidaat die niet sterk lijkt te staan en een historisch slachtoffer van Merkel die plots in 48 uur na haar aankondiging een comeback maakt, de nog immer populaire Friedrich Merz. Met zijn 62 jaren is hij nog steeds een geziene politicus wie geen blaam treft voor de puinhoop die Merkel van Duitsland en de EU gemaakt heeft en de kiezers snakken naar een frisse politieke bries, terwijl Merkel zich aan haar nagels vasthoudt boven de afgrond – de vraag is wie nu even op die vingers gaat staan.

De CDU/CSU combi is het spoor volledig bijster geraakt onder Merkel’s communistische sympathieën en aan de hand van de extremistische, islamiserende SPD (Sharia Partei für Deutschland) steeds meer naar links afgedwaald, zoals wij in Nederland ook sociaal-democraten van de PvdA en links-liberale-democraten als D’66 en GL steeds ‘linkser’ zagen worden in het ideologische spoor van de Amerikaanse Democraten. Ook de VVD is, naar analogie van de CDU, steeds meer naar links gemanipuleerd door Rutte en sluit nu naadloos aan bij het salonsocialisme in hun Utopische, onbetaalbare agenda. De Duitse kiezer en de Nederlandse kiezer zagen hoe de pluche-zitters in Berlijn en Den Haag de AfD resp. de PVV en FvD een voorzet voor open goal gaven, die dankbaar werd ingekopt, reden waarom in beide landen de dodelijk geschrokken pluche-zitters naar het beproefde middel van het cordon-sanitaire grepen om hun verblijf aan de lucratieve ruif zo lang mogelijk te rekken.

De kiezers zien hoe brutaal zij nu afgeserveerd worden en hoe de Haagse ‘regenten’ hen – uit voorzorg – ook al het referendum ontnomen hebben als middel om aan de democratische bel te trekken. Zij lijken hun gram noodgedwongen wat later te gaan halen, maar gezien de polls komt boontje toch om zijn loontje.

Wat wil de koploper onder de CDU kandidaten, de conservatieve Friedrich Merz? ‘Vernieuwing’ is wat de kiezers willen horen, dus dat zeg hij uiteraard, maar of hij kiezers bij de AfD zal terughalen met verhalen over een Europees leger, versterking van de federalistische EU en hervorming van de de facto failliete Euro-zone is dubieus. Hij wil ook dat de Duitse kiezers Macron omhelzen, de lege huls uit Frankrijk die nog steeds geen kans ziet om zijn eigen huis te hervormen en daarom maar over de landsgrenzen vlucht met waanideeën over een Europees leger, federalisering van Europa, nog meer migratie terwijl hij zelf zijn subversieve zeven miljoen moslims niet eens controleert en, als kers op de taart, het boerenbedrog van het akkoord van Parijs. Wonderlijk genoeg zegt Merz ook een ‘ruk naar rechts’ te willen maken hetgeen coalitiepartner SPD nu al in de gordijnen jaagt.

Als wij daarbij de jarenlange grote animositeit tussen Merkel en Merz optellen is er een gerede kans dat de ‘grosse Koalition’ knalt en er nieuw landelijke verkiezingen komen. Net als in Zweden bestaan er gevoelens van grote onlust na tientallen jaren van islamisering, waardoor het cordon sanitaire onhoudbaar zal worden en de deuren openstaan voor politieke aardverschuivingen, want de ‘gevestigde orde’ heeft niets geleerd. In Freiburg werd een 18 jarig meiske door een Syrische migrant gedrogeerd in een disco en daarna in de struiken verkracht, waarna hij haar ook nog eens ‘uitleende’ aan zijn hele voetbalelftal; het arme kind is door minstens acht van die ellendelingen verkracht, maar de islamiserende SPD staat nog steeds brutaal te toeteren dat men daarom geen vreemdelingenhaat moet aanwakkeren….

Een kleine meerderheid der Duitse kiezers wil de SPD nu ook uit de coalitie elimineren, dus de kans op nationale verkiezingen neemt toe met het risico dat Merkel de grootste concurrent wordt van Rutte voor dat leuke baantje in Brussel. Zo raken wij hem nooit kwijt!

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties