Als lammetjes naar de slacht

Aleksandr Solzhenitsyn, werd in 1953 bevrijd uit Stalin’s slavenkamp en schreef een artikel waarin hij – in profetische bewoordingen – haarfijn uiteenzette waarom een partij als D’66 zo levensgevaarlijk is voor de democratie en waarom wij iemand als Ollongren als de pest moeten mijden (– om met Albert Camus te spreken). Solzhenitsyn schreef: “De fatale historische fout van het (authentieke) liberale denken is dat het geen vijand onderscheidt ter linker zijde maar altijd veronderstelt dat die aan de (extreem) rechtse (communistische) zijde verblijft”.

Aleksandr Solzhenitsyn

De totalitaire ondermijning van onze Westerse democratieën door de decadent liberale activisten heeft in Nederland vorm gekregen in de vorm van het communistische overloopvat Groen Links, uiteraard de SP en de PvdA en het grootste gevaar van het ideologisch verbeten D’66 met de levensgevaarlijke activiste Ollongren aan het hoofd der saboteurs. Solzhenitsyn gaat verder: “ het is dezelfde historische fout die in 1917 de Russische (authentieke) liberalen fataal werd en vandaag (anno 1953) wereldwijd herhaald wordt”. Profetische woorden!

Hij stelt vast dat in de dertiger jaren – op het hoogtepunt van de Stalinistische terreur toen miljoenen werden uitgemoord – de Amerikaanse pers Rusland voorstelde als een land van “social justice”, het begin van ons trieste einde…. Niet alleen de naïeve Roosevelt maar ook het Amerikaanse bedrijfsleven stak Stalin de helpende hand toe bij de opbouw van een industriële basis maar na 1945 werd geheel Oost-Europa, “en passant”, aan deze moordenaar cadeau gedaan.

De grootste fout in ons westerse denken, aldus Solzhenitsyn, is de assumptie dat, omdat in het westen de regering gekozen wordt, bevolking en regering één zijn terwijl de fascisten juist de grootste vijanden van het volk zijn in hun totalitaire, intolerante “modus operandi”. In de USA hebben wij gedurende de acht langste jaren van deze nog jonge eeuw gezien hoe een slinkse communist als Obama de democratie meer en meer ondermijnde, een patroon dat in Nederland slaafs wordt nagevolgd door bovengenoemde partijen met D’66 aan het ideologische hoofd van de troepen in de persoon van hun Jeanned’Arc Ollongren en haar links-decadente extremisten.

Het aan amnesie lijdend Westen heeft dezelfde blunder steevast herhaald, o.a. met de massamoordenaar Tito in Joegoslavië en de paranoïde tiran Castro in Cuba om een paar voorbeelden te noemen. “Cuba was een revolutie van het volk” was het mantra van de sterk groeiende decadent liberale partijen in de USA en Europa, en even later wist Jimmy Carter niet hoe snel hij een troep communisten in Nicaragua te hulp moest komen. Het ergst van allen is China dat in de tachtiger jaren, net als Stalin in de jaren dertig, overal steun kreeg terwijl het de ondergang van de vrije wereld nastreeft en zo technologie en wapens uit de USA kreeg maar er nu naarstig naar streeft om hun totalitaire bewind als een olievlek uit te breiden. In onze symptomatische amnesie vergeten wij dat het huidige bewind in China miljoenen landgenoten vermoord heeft terwijl wij met onze ogen open zitten te slapen en Sigrid Kaag met een handelsmissie zich collectief uitlevert aan één der grootste hedendaagse bedreigingen voor de vrije wereld.

Solzhenitsyn zei al dat “communistische regeringen zijn als wildgroeiende kankergezwellen die slechts hun macht willen vergroten en hun grenzen willen verruimen”.

Dat wil Xi en dat wil Poetin en daarbij controleren zij in eerste instantie de beschikbaarheid van informatie voor de eigen bevolking, die wellicht een vaag, bewust vertekend idee heeft van wat er in grote lijnen in de wereld gebeurt, maar per se niets te horen krijgt aan objectieve nieuwsvoorziening en vooral ook geen eigen mening mag hebben. Precies datgene waarmee de verraderlijke Ollongren bezig is en nu ook haar geestverwant Macron.

Toen Solzhenitsyn in 1973 nog in de USSR was werd op de Voice of America een deel van zijn “Gulag Archipel” voorgelezen, waarna Radio Moskou van de daken schreeuwde dat VOA geen recht had om zich te mengen in binnenlandse affaires en de internationale betrekkingen had geschonden. Alsof je anno 2018 ziet hoe linkse activisten in principe God noch gebod respecteren om vervolgens, als zij daarop aangesproken worden, een beroep te doen op wettelijke en democratische bescherming.

Enkele dagen geleden werd de brutale Ollongren door de NPO geïnterviewd om nog eens te betogen dat de anti-ZwartePiet activisten “volledig in hun recht stonden” terwijl opgewonden standjes die met eieren gooiden “een schande voor de democratie zijn”. Typisch weer het communistische, subversieve referentiekader van de wet en de democratie misbruiken, terwijl zij – voor eenieder die niet volledig zit te slapen – duidelijk zichtbaar bezig zijn om onze eigen Nederlandse identiteit, cultuur en historie te attaqueren in een puur communistische strategie met deze toverkol aan het hoofd.

Het is duidelijk dat de bevolking geen historisch besef heeft om deze agressie in een correcte context te plaatsen, hetgeen mede het gevolg is van de jarenlange degeneratie en infiltratie van ons onderwijs door de linkse activisten, resulterend in een generatie van eenvoudig te manipuleren millennials waarmee G.L. en D’66 goede zaken doen.

“Waar leven is, is hoop”, maar onze geestelijke weerbaarheid tegen deze achterbakse ondermijning staat wel op een héél laag pitje, behalve in Friesland….

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
5 jaren geleden

In Nederland wordt de beschikbaarheid van informatie voor de eigen bevolking ook gecontroleerd en wel door het met het politieke kartel gelieerde mediakartel. Ook hier wordt een vaag, bewust vertekend idee heeft van wat er in grote lijnen in de wereld gebeurt, wordt er niet aan objectieve nieuwsvoorziening gedaan en de bevolking mag ook hier geen eigen mening mag hebben. Het huidige kartel heeft goed gekeken naar de oude en nieuwe communisten.

charlef
5 jaren geleden

Als de herder van de Nederlandse schapen beweert dat “tradities veranderen”, niet eens de stupiditeit van die opmerking zelf ontdekt en niemand in de pen klimt om hem te corrigeren, blijven de schapen de herder volgen. Ze denken dat hij de weg weet en beseffen niet dat de kudde door de dolende herder allang (ongeveer acht jaar) het verkeerde pad is ingeslagen.Daarom mogen en kunnen de lezers zich niet verbazen over de kanttekeningen in dit artikel

Lars024
5 jaren geleden

Complimenten voor dit overduidelijke artikel, ook (of: juist) voor zij die nog slapende zijn.

Ik kan er met de pet niet bij dat zoveel Nederlanders (80%?) nog zo naïef -willen- zijn.

Hopelijk brengt deze column bij hen op z’n minst enige vorm van broodnodige twijfel!