Onze jeugd wordt vergiftigd, maar ‘wij staan erbij en kijken ernaar’

Soms voel je je als een roepende in de woestijn, maar vandaag (09-10) verscheen – gelukkig – een artikel in Elsevier getiteld: ‘Totale gekte regeert op Universiteit van Amsterdam’.

Geerten Waling. Afb: screenshot cafe Weltschmerz.

In drie eerdere epistels – ‘Welke taal spreken ‘millennials’? (dd. 8 okt.) , ‘Geneuzel over ras en gender ondermijnt onze cultuur’ (dd. 4 okt. jl.) en ‘Wordt het onderwijs de ondergang van onze democratie?’ (dd. 06 sept. jl.) – had ik al uitgebreid aandacht gegeven aan de ongestrafte, totale ideologische vergiftiging van onze jeugd door kwaadaardige linkse intriganten.

Geerten Waling trekt vandaag in Elsevier aan de bel over de totaal uit de hand gelopen subversie aan de geschiedenisfaculteit van de UvA, die geen universiteit meer genoemd kan worden, maar een puur communistische fabriek is geworden die toekomstige linkse extremisten lobotomiseert.

Academische vrijheid is prima, maar ook de naïviteit van b.v. de rector magnificus van de Leidse universiteit is pathetisch omdat er al jaren een door het middeleeuwse Oman gesponsorde islamist zich daar voor hoogleraar uitgeeft met slechts één doel, de islamisering van Nederland bevorderen vanuit de ‘Sultan of Oman Chair for Oriental Studies’ leerstoel. Hij wordt dus betaald door een klassieke, fundamentalistische, oriëntaalse tiran en mag dat blijven doen omdat de grenzen tussen pure subversie en vrijheid van meningsuiting in Leiden kennelijk niet door het gezonde verstand worden afgebakend.

Van de wantoestanden aan de Amsterdamse UvA zegt Waling: ‘Lees en huiver’.

Ik parafraseer Geerten Waling, die een e-mail kreeg toegespeeld, gericht aan historici van de Universiteit van Amsterdam (UvA), en daarin met schrik las hoe identiteitspolitiek schaamteloos aan de wetenschappers wordt opgedrongen. “Een blinde kopie van de doorgeslagen social justice-cultuur die in Amerika zo gangbaar is geworden. De Zwarte Piet-discussie is terug, als splijtzwam in de samenleving. Winnaars zijn er niet, alleen verliezers. Wie vertegenwoordigt nog de redelijkheid? Academici? Van hen hebben we steeds minder te verwachten, zo lijkt het”.

Voor meer détail verwijs ik iedere geïnteresseerde naar het voortreffelijke artikel van Waling, maar ik wil daar nog wel ter vermaning de woorden van George Orwell aan toevoegen die ons al zo’n 70 jaar geleden waarschuwde voor deze hersenloze, infame intriganten onder leiding van een communistisch dwaallicht aan de geschiedenis faculteit van de verziekte UvA:

“The most effective way to destroy people is to deny and obliterate their own understanding of their history.”

Waling heeft groot gelijk: lees en huiver!

———————————————-

Afb: Prometheus

 

Geerten Waling (1986) is historicus en postdoc onderzoeker op het gebied van politieke legitimiteit. Hij is verbonden aan de Leidse universiteit en auteur van een groeiend aantal boeken, waaronder ‘Gemeente in de genen‘.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

**Academische vrijheid is prima, maar ook de naïviteit van b.v. de rector magnificus van de Leidse universiteit is pathetisch omdat er al jaren een door het middeleeuwse Oman gesponsorde islamist zich daar voor hoogleraar uitgeeft met slechts één doel, de islamisering van Nederland bevorderen vanuit de ‘Sultan of Oman Chair for Oriental Studies’ leerstoel. Hij wordt dus betaald door een klassieke, fundamentalistische, oriëntaalse tiran en mag dat blijven doen omdat de grenzen tussen pure subversie en vrijheid van meningsuiting in Leiden kennelijk niet door het gezonde verstand worden afgebakend.** Aldus de heer Dunki.

Als “we” van het bovenstaande een analyse maken, dan kom ik tot de conclusie, dat “Arabisch geld” de sleutel is voor/tot diepe bezorgdheid.
Immers: Zoals mr Gudo van Moerkom, ex directeur van de A.N,W.B, eens zei: ” Als het om geld gaat worden alle principes vloeibaar.”. Met andere woorden:” Ongeacht waar het geld vandaan komt, wordt er een pas op de plaats gemaakt om het geld te incasseren.
Daarnaast is er de linkse indoctrinatie en de goedgelovigheid van naïeve jongeren: dat blijkt een ENORM probleem te zijn. Immers: de mores, de morele waarden, zijn niet tot volwassenheid gekomen, terwijl “men” wel een mening wil hebben maar nog niet begrijpt wat de harde spelregels van het geld zijn.
Dat Mevrouw Femke Halsema ,van Groen links, tot Burgemeester is gekozen is al een teken aan de wand. De “jongelui” die Halsema tot die functie hebben gekozen is uitsluitend uit het gevoelsmatige van die onvolwassenheid, waarbij het verstand nog in de “groei-fase zit”. En juist die “onvolwassenheid” wordt uitgebuit .
Immers: Het zijn “altijd” mensen die problemen veroorzaken omdat ‘MEN denkt ” het” wel te weten. De realiteit is dat er meestal sprake is van indoctrinatie en het beroemde adagium dat ons meldt:” Laat je niet voor het karretje spannen”. Dat “onze jeugd” “mentaal” wordt (psychologisch) vergiftigd, is te vergelijken met psychologische indoctrinatie van kinderen in de ARABISCHE WERELD dewelke de Koran- verzen dwangmatig moeten leren. Het gehele dwangmatige systeem van “hersenspoeling” is al heel oud.
Er zijn nog andere maatschappelijk factoren en actoren die invloed om de jongelui hebben.
Hoe “men” het went of keert, het is bijna ondoenlijk, zonder een gezonde politieke inmenging, dat te kunnen wijzigen, zolang LINKS de macht heeft. Links haat Rechts. Het ontslaan van nu diep- links georiënteerde, en mentaal zieke leiding op de Universiteiten is al begonnen op de basisscholen, waar een “Onderwijzer” ineens “Leraar” werd. De “zelfverloochening” is al zo diep geworteld in de samenleving dat uiterst zorgelijk kan worden genoemd. Immers: Bij zelfverloochening wordt de realiteit ontkent.
Het psychologische spel is bikkel hard en velen kunnen daar niet tegen……… omdat volks-menners, de psychisch gestoorde, maar de vaak verbaal begaafde sprekers, intellectuelen hun gevoelsleven ” niet op orde hebben”. Het is een enorm stuitend probleem.
IK heb helaas geen andere conclusie kunnen trekken.

Campert
5 jaren geleden

En nu ook nog ene Robbie die beter bij Alexander in de kast had kunnen blijven ter wille van onze natie.

Lars024
5 jaren geleden

Die zin van visionair Orwell was ik vergeten, maar gelukkig staat ie hierboven vermeld.

Vraag blijft: Hoe nu verder in de zeer nabije toekomst?

Ik ben 20 jaar ouder dan de auteur en kom uit de tijd dat de universiteit nog respect afdwong bij de student, zeker als je (zoals ik deed) ook nog promoveerde en een bèta-opleiding volgde: op zoek naar zwart of wit i.p.v. 50 tinten grijs in je tijdelijke safe space.

Hoe anders is dit nu, het sluipende gevaar van links: “diversiteit”… n.m.m. betekent dit niets anders dan het almaar verder gaan met verdeel-en-heers tot het moment dat onze saamhorigheid plots w-e-g is. Laat de wel-denkenden onder ons hier goed bij stil staan.

Ik woonde -en woon- tussen grotendeels afgestudeerde twintigers. Praat ik met hen over de huidige suïcidale NL en EU politiek, de islamisering, globalisme, Soros, Brussel, apart- in plaats van samenleving, linkse hersenspoeling, indoctrinatie, censuur, MSM… ze kijken je glazig aan en halen hun schouders op. On-ge-lo-fe-lijk die totale laksheid en apathie.

En ja, dan ben ik voor hen die boze kritische oude man. Inderdaad, om moe van te worden, maar bovenal zorgwekkend.

r dunki
5 jaren geleden
Antwoord aan  Lars024

“On-ge-lo-fe-lijk die totale laksheid en apathie”…. Wellicht “Millennials”?

( zie de 3 artikelen die ik hierboven in de aanhef noem….)