“Hâld myn beerenburg…” [3]

Knooppunt Joure – keerpunt Oudehaske

Los van wat de uitspraak op 9 november aanstaande van de rechter in Leeuwarden zal zijn tegen de Blokkeerfriezen, hebben de Friezen al een enorme morele overwinning geboekt. Die overwinning kwam ook duidelijk tot uiting toen de Friezen de afgelopen vrijdagmiddag de rechtszaal verlieten, met een enthousiast publiek, veel Fries vlagvertoon, het onder tromgeroffel zingen van het Friese volkslied en de huldiging, compleet met lauwerkrans, van volksheld tegen wil en dank Jenny Douwes. Ik had er graag bij aanwezig willen zijn. Wat een prachtig gezicht.

Afb: Freaky Fries / wikimedia-commons

De gehele rechtszaak, ongeacht van wat de uitslag zal zijn, is tot nu toe niets anders geweest dan een ordinair schijnproces in sovjet-stijl en is tekenend voor van alles wat er mis is in ons land. De rechtszaak vormt de triomf van het nuchtere Friese boerenverstand over het verworden van de democratie tot de dictatuur van de schreeuwende minderheid, het negeren van het hinderlijke element ‘bevolking’ door de regering, het grachtengordelsocialisme van de Deugrepubliek Dramsterdam, de doorlopende geschiedvervalsing,[i] de weg-met-ons-en-alles-moet-anders-cultuur in de vorm van cultuurmarxisme en dhimmitude, het faillissement van de multiculturele samenleving,[ii] maar die desondanks toch blijven doordrukken, de afbraak van de rechtsstaat, de discutabele vervolgingsdrift van het Openbaar Ministerie, de fopstudies van universitaire docenten van de UvA et al. betreffende migratie, identity en gender, de betutteling met verstikkende regelgeving door alle lagen overheden, de zelfbenoemde ‘politieke correctheid’, maar eerder ordinaire propaganda van de door de belastingbetalers gefinancierde publieke domroepen, het dédain en paternalisme van enkele talkshowhosts tegen Jenny Douwes,[iii] kortom: de triomf over een groep hautaine Randstedelingen met een bijzonder misplaatst superioriteitsgevoel en moreel kompas ten opzichte van wat aldaar met veel neerbuigendheid als ‘de provincie’ wordt aangemerkt.

Dat misplaatste superioriteitsgevoel kwam op de sociale media onder meer duidelijk naar voren in de commentaren op een foto van een aantal paren klompen – een prachtig stilleven – op de mat in de hal van het Paleis van Justitie in Leeuwarden. Het gebruik van het woord ‘karikatuurfriezen’ vormt een bewijs voor de kloof tussen de Randstad en ‘de provincie’. Die kloof, waarvan sommigen beweren dat die helemaal niet bestaat, komt ook tot uiting door het willen etiketteren van de Blokkeerfriezen met allerhande ideologische achtergronden, vanzelfsprekend van rechts-extremistische signatuur, want deze hele kwestie moet natuurlijk wel in het racisme-vat gegoten worden. Het hele proces tegen de Blokkeerfriezen is derhalve volledig gepolitiseerd.[iv] Dit is werkelijk de grootst mogelijke kolder die men zich maar kan indenken. Het enige wat er naar mijn bescheiden mening gebeurd is, is dat een stel doortastende kerels er gewoon geen trek in had om een mooie dag in Dokkum door een stelletje Randstedelijke zelfbenoemde social justice warriors te laten verpesten en wel oren had naar een ludiek verzetje. Niks meer, niks minder. Het wordt weer veel ingewikkelder gemaakt dan dat het feitelijk is. Dat de Blokkeerfriezen totaal geen spijt hebben betuigd voor hun daad en er zelfs trots op zijn, is dan ook erg veelzeggend.

Het zal echt niet voor niets zijn dat volgens een onderzoek van het CBS naar hoe gelukkig mensen in Nederland zich voelen, de Friezen het gelukkigst zijn.[v] De nuchterheid van de inwoners van die provincie kan nog erg veel mensen tot voorbeeld strekken, met name de zich in zelfaangemeten slachtofferrollen wentelende beroepsactivisten en de met hen meehuilende whitey helpers als useful idiots. Maar de dictatuur van de schreeuwende minderheid heeft zijn hand overspeeld. Ik denk dat degenen, die in de veronderstelling verkeren dat op 9 november door de uitspraak van de rechter het definitieve einde van deze kwestie zal plaatsvinden, bedrogen zullen uitkomen. De doos van Pandora is open, de geest is uit de fles; de blokkade op de A7 markeert hopelijk het einde van de decennialange afbraak van traditionele vanzelfsprekendheden in onze maatschappij onder het mom van ‘politieke correctheid’. Ik ben er heilig van overtuigd dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Laat het sloopwerk aan die ‘politieke correctheid’ maar beginnen. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.

 

[i] Het willen veranderen van straatnaamborden en verwijderen van monumenten omdat de naamgevers ervan ineens in een politiek correct daglicht geplaatst moeten worden

 

[ii] Eris helemaal geen sprake van een ‘samen’-leving. Men leeft eerder naast elkaar dan met elkaar en ‘verzuiling’ is dan een vlag die de lading aanmerkelijk beter dekt.

 

[iii] Zij was overduidelijk en volkomen terecht not amused toen Twan Huys meldde dat zijn tafel voor iedereen was en het zich daarom veroorloofd had zich niet aan gemaakte afspreken te houden. Dit kwam hem op forse kritiek te staan vanuit de journalistiek.

 

[iv] Het maar liefst dertig(!) pagina’s tellende requisitoir van het OM tegen Jenny Douwes alleen al zegt voldoende.

 

[v] https://www.lc.nl/friesland/Friezen-gelukkigst-volgens-onderzoek-CBS-22079446.html

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties