BLEXIT

Gisteren stuitte ik op een artikel van Candice Owen op de website van Breitbart News Network www.breitbart.com over het fenomeen BLEXIT. BLEXIT? Is dat nieuw? Nou nee, niet nieuw wel bij grote delen van de Europese samenleving onbekend. In de Amerikaanse geschiedenis heeft een aantal keren een BLEXIT plaatsgevonden, een sociale bewustwording van het Afro-Amerikaanse deel van de Amerikaanse samenleving. En bij die bewustwording speelde een Afro-Amerikaanse vrouw een centrale rol[1]. Ook bij de nieuwe BLEXIT speelt een donkere vrouw een centrale rol nl. Candice Owen.

Teleurgesteld in Obama

Het Afro-Amerikaanse segment blijkt zich mede door de teleurstelling in de eerste Afro-Amerikaanse president, af te keren van het Democratische gedachtegoed en wil zich niet meer een rad voor de ogen laten draaien door Democraten als Obama en Clinton. Volgens weldenkende vooraanstaande Afro-Amerikanen misbruikten beide politici in de traditie van Saul Alinsky de doorsnee Afro-Amerikaan ten faveure van eigen doelen als stemvee. Obama heeft volgens hen nauwelijks iets gedaan om het armlastige deel van de Amerikaanse samenleving te helpen het hoofd boven water te houden.

Afb: wikipedia

De huidige BLEXIT-tol is pas goed op stoom gekomen door het nieuwe realisme van Trump, dat de dagelijkse leefomstandigheden en toekomst van de gemiddelde Afro-Amerikaan verbeterd heeft. Rasmussen berichtte in augustus dat Trumps waarderingscijfer van het Afro-Amerikaanse segment in een jaar is gestegen van 17% naar 36%. Een stijging van meer dan 100%. Hoger dan alle voormalige Republikeinse presidenten ooit gescoord hebben. Om een voorbeeld te geven: Nixon scoorde tijdens de 1972 verkiezingen een voor een Republikeinse president hoog waarderingscijfer: 18%. Sinds Trump het Witte Huis binnenstapte en startte met zijn deregulering en belastinghervorming heeft het Afro-Amerikaanse werkloosheidcijfer een historisch laagterecord bereikt, is het gebruik van voedselbonnen dramatisch gedaald, is het eigen huis bezit en het vertrouwen van de consument in een betere toekomst gestegen. Vanzelfsprekend hebben feiten controlerende instanties afhankelijk van hun invalshoek die meestal wordt gekleurd door de politieke voorkeur, die informatie afgekraakt dan wel onderstreept.

Dat relatief hoge waarderingscijfer is een schrikbeeld voor de Democraten en dus zullen Democraten en liberale media Trump blijven neerzetten als een Afro-Amerikanen hatende idioot die ongeschikt is voor het ambt. Die liberale media doen er in hun desperate pogingen goed aan om niet te verwijzen naar de veronderstelde betere levensomstandigheden die het Afro-Amerikaanse segment in de Obama periode hadden. In dat sprookje gelooft het merendeel niet meer. Jesse Lee Peterson, predikant en auteur, opgegroeid op de plantage waar zijn voorouders als slaven hun dagelijkse beulswerk moesten verrichten, zei in het Fox programma “Tucker Carlson Tonight”: “…. some black Amerikaans suffer in America today because of the destruction of the family – and the lack of moral; not because of racism…. during the eight years of President Barack Obama, life got worse for black Americans….” En hij vulde deze tekst aan met “…liberals have dominated the policies and lawmaking in many major cities for decades and those policies have failed, especially for minorities….because liberals have no new ideas, they demonize their opponents…“. Uit zijn woorden blijkt het ongelijk van Obama, het falen van de ruimhartige met staatsgeld gefinancierde projecten in grote steden, het maskeren van falen door niet-liberalen te demoniseren om hun moraal en moreel af te breken.

Eindelijk licht in de tunnel?

Door de verbeteringen onder Trump vraagt een groeiend deel van het Afro-Amerikaanse electoraat zich af wat het decennia lang blindelings volgen van het Democratische ideaal heeft opgeleverd. Of het wel een goed idee geweest is. Onder de Democratische leiding op landelijk, maar vooral op stads – en staatsniveau, is het welvaartspeil van het Afro-Amerikaanse segment er niet echt op vooruit gegaan. In de loop der jaren steeg het werkeloosheidscijfer tot onacceptabele hoogten, groeide de armoede, moest steeds meer naar voedselbonnen gegrepen worden om in leven te blijven. In de door Democraten bestuurde steden worstelde de doorsnee Afro-Amerikaan met slechte scholen en hoge schoolverlaterpercentages; steeg de harde en kleine criminaliteit uitgedrukt in aantallen slachtoffers van drugsgebruik en moordaanslagen, intensiteit en omvang van bendeoorlogen, aangestoken branden. Bovendien verpauperden wijken door slecht onderhoud aan huizen en infrastructuur, disfunctioneerde nutsbedrijven en groeide de eenouder door een moeder gestuurde gezinnen. Door de maatregelen die Trump heeft genomen kunnen hun levensomstandigheden in de komende jaren verbeteren en optimistischere toekomstperspectieven genereren. Tenminste als mislukte burgemeesters zoals Rahm van Chicago, hun zwakheden inzien en de uitgestrekte hand van de overheid accepteren.

Een schreeuw om vrijheid en onafhankelijkheid

In de achterliggende maanden is een ecosysteem van vrijdenkers opgebouwd om eindelijk de intellectuele dijk, die de Afro-Amerikaanse gemeenschap nog steeds in bedwang houdt, te kunnen doorbreken en te slechten. BLEXIT is een beweging van vooral minderheden die eindelijk het licht hebben gezien, de waarheid hebben ontdekt en een objectieve kijk op de decennia lange verbondenheid met het linkse ideaal hebben ontwikkeld. De media hebben daarin geen of amper een rol van betekenis willen spelen en zijn doorgegaan met het bespelen van de woede op de overheid door in te grijpen op hun emotionele in- en opstelling. Het is voor de leden van BLEXIT eindelijk helder geworden dat de media door de Democraten gebruikt zijn om door het belichten van geselecteerde onderwerpen in te spelen op de boterzachte emoties en ratio met het doel om een eigen oordeel en inzicht op die onderwerpen te doorkruisen. De gemanipuleerde berichtgeving had als doel om voor de Democratische Partij het vooraf te voorspellen resultaat bij een verkiezing te waarborgen.

Deze BLEXIT is een koor van stemmen verspreid over continentaal Amerika om duidelijk te maken dat de Afro-Amerikaan meer is dan de kleur van zijn huid. Andere segmenten van de Amerikaanse samenleving (gekleurde minderheden en blanke meerderheid) wordt opgeroepen om samen met de bewust geworden Afro-Amerikaanse gemeenschap de handen in een te slaan om primair te strijden tegen het blinde racisme binnen de Democratische Partij. Ten tweede, om de doorsnee Amerikaanse burger te mobiliseren zich los te maken van de veronderstelde claim die de Democratische Partij meent te kunnen leggen op de stem van de Afro-Amerikaan en ondersteunende samenleving segmenten. Tenslotte moet de strijd tegen de leugen gevoerd worden: de leugens van en in de media, leugens op sociale media podia en vooral de leugen die verspreid wordt door Democratische politici, leden van de Hollywood gemeenschap en activistische atleten. Die laatste strijd zal een omwenteling moeten brengen in het denken en doen van en binnen de Amerikaanse samenleving.

Die mediamanipulatie heeft ertoe geleid dat de berichtgeving over de politiebeschieting van en slachtoffers onder 16 ongewapende kleurlingen het bericht dat jaarlijks 330.000 foetussen van gekleurde vrouwen geaborteerd worden, naar de binnenpagina´s verdreef waar die informatie nauwelijks werd opgemerkt. Die manipulatie is er ook de oorzaak van dat het scheiden van ouders en kinderen binnen de illegale migranten massa uitgebreid in de media wordt belicht terwijl de ellende en armoede van door gekleurde vrouwen bestuurde eenouder gezinnen nauwelijks media aandacht krijgen. En dat terwijl de overheid door zijn maatschappelijke programma´s die ellende mede heeft veroorzaakt.

Intentie

BLEXIT wil de leugens, de hersenspoeling, het gedraai en gemanipuleer van Democratische politici, bewegingen die het linkse ideaal uitdragen en media die voortdurend informatie verspreiden ten faveure van de idealen van de Democratische Partij, stoppen. De beweging wil Afro-Amerikanen bewust maken van het feit dat zij ook hun eigen toekomst in de hand hebben. We zullen zien of en zo ja in hoeverre de BLEXIT aanhang bij de midterm verkiezingen op 6 november daarin zijn geslaagd.

——————————————

[1] Ladonna Redmond die een beweging op gang bracht om voedsel in eigen tuinen te produceren en te verkopen bekend als urban farming; Celeta Hickman die de Ujamma Collective oprichtte om de samenwerking van donkere vrouwelijke ondernemers te optimaliseren t.b.v. de verbetering van de omstandigheden van het individu, gezin en gemeenschap; Carol Zippert die in 1975 FOCCE federale krediet unie oprichtte en die in 40 jaar uitgroeide van 25 deelnemers met een kapitaal van $10.000 tot 848 deelnemers met $ 1,4 miljoen aan kapitaal. Het zijn slechts drie van de elf namen.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
P.kossen
5 jaren geleden

Als er iemand niet racistisch is dan is dat president Trump, ik hoop echt dat ze de komende jaren door kunnen. Maar er moet ook geen agressieve Rusland politiek gevoerd worden door het Westen zoals nu. Ze moeten zich schamen, wees dan liever keihard tegen de islam, want dat is de grootste gemeenschappelijke vijand ooit!