Pure,’regressieve’ islam vs. seculiere ‘progressieve’ religie

De mensheid zoekt al duizenden jaren naar ‘de betekenis’ van zijn bestaan en in onze westerse cultuur heeft ‘onze lieve heer’ vele eeuwen lang in die behoefte voorzien, zij het veelal met harde hand van de clerus om bij de les te blijven, dus af en toe een brandstapeltje was onvermijdelijk.

Langzamerhand heeft die zichzelf overleefd en daarmee ook het bestaansrecht van de kerk uitgehold, zoals paus Franciscus nu aan den lijve ondervindt. Die ontstane geestelijke leegte is in de afgelopen eeuw tentatief gevuld door alternatieve, ideologische bewegingen met als gevolg moordpartijen die een kleine honderd miljoen mensenlevens hebben gekost in naam van de surrogaatreligies van communisme en nationaal-socialisme. Wat het verschil is tussen beiden is mij nooit helder geworden, maar zij zijn aan elkaar gewaagd in hun destructieve potentieel.

Vandaag de dag zien wij het meest recente surrogaat daarvan in het decadente liberalisme – noem het salonsocialisme of naïef links idealisme – heb ik het al vaker aangeduid als een ‘seculiere religie’ gezien het fanatisme waarmee zij hun monomane obsessie nastreven om de wereld te ‘vernieuwen’ en daarbij, vooral, al het bestaande in de grond te trappen; dat schijnt ‘progressie’ te zijn. In die intolerante, zelfdestructieve obsessie zijn zij net zo geconstipeerd als de genadeloze islam, de andere grote bedreiging voor de westerse wereld waarmee zij veel gemeen hebben in hun fanatisme en intolerantie.

Afb: screenshot MEMRI

Maar de islam wil juist de andere kant op, terug naar het stenen tijdperk waarin de islam nog ‘puur’ was, terwijl de salonsocialisten de mist in willen varen op weg naar het onbekende, nieuwe Utopia. Dat moet, in hun desperate denkraampje, per se superieur zijn aan de hedendaagse samenleving waar zij zich zo tegen afzetten en die zij gemakshalve als ‘kapitalisme’ wegzetten, omdat dat niet al te veel geestelijke inspanning vergde in navolging van kameraad Marx.

Die islam is de andere grote bedreiging van onze tijd en druppelt hun gif van jongs af aan in via pure brainwashing van hun jeugd en forceert de naleving van hun intolerante religie op keiharde wijze. Niet alleen door eenieder te dwingen om vijf keer per dag te bidden, maar de islam wordt ook te vuur en te zwaard opgedrongen, met als verzekeringspolis de doodstraf op apostasie. De westerse jeugd wordt op min of meer vergelijkbare wijze ‘verleid’ tot de salonsocialistische seculiere religie die in al onze maatschappelijke lagen en organisaties is binnengeslopen en al jong via het zwaar gepolitiseerde middelbare en hoger onderwijs toeslaat, maar er staat in ieder geval (nog) geen doodstraf op apostasie, al worden andersdenkenden vaak wel min of meer dood gepest.

De islam is het dwingende product van plagiaat op de Thora gemengd met een morbide sausje van racisme, slavernij en andere ongezonde ideeën van een illiterate fantast die anno 2018 in onze wereld achter de tralies zou zitten. Het salonsocialisme is het, voorlopig nog, iets meer vrijblijvende product van een wanhopige poging van angstige en zoekende mensjes om collectief inhoud aan het leven te geven, waar religie is weggevallen, omdat zij individueel niet daartoe in staat zijn. Dat collectivisme is hèt kenmerk van het salonsocialisme en gecombineerd met de door hen nagestreefde absolute dominantie van de staat (Big Brother) onder één dwingende ideologie betreden wij stilletjes maar onherroepelijk het domein van het fascisme.

Islamieten worden al 13 eeuwen ‘dom gehouden’ door een gebrek aan onderwijs en arm gehouden door een islam die iedere maatschappelijke vorm van vooruitgang tegengaat, terwijl decadente liberalen feitelijk ook ‘dom worden gehouden’ door een steeds verder achteruitrollend, socialistisch gestuurd onderwijssysteem dat hen niet de minste intellectuele bagage, historisch perspectief of ook maar het minste spoortje van eruditie gunt. Sterker nog, het systeem zelf is ignorant en daarmee ook de daarin opererende ‘progressieve’ docenten, die grotendeels slechts een politieke agenda hebben meegekregen van Big Brother. Het feit dat communisten als Obama en Sanders in de USA komen bovendrijven terwijl men zou verwachten dat dit duo toch enig historisch besef heeft van de rampzalige gevolgen van voorgaande seculiere religies als die van Marx en Hitler, is deprimerend. Het feit dat miljoenen analfabete ‘millennials’ nu de straten opgaan om hun communistische of socialistische idée-fixes uit te dragen, terwijl zij niets weten van de ellende die Marx, Stalin, Hitler, Mao, Pol Pot en nu Xi Jin Ping veroorzaakten, is schokkend door de ideologische stompzinnigheid die daaraan ten grondslag ligt.

Marx, die het van huis uit nog niet zo slecht had gehad, was een nurkse kroegtijger die in Londense achterbuurten woonde met zijn gezin, dat hij uiteindelijk maar voor andere dames en de goede zaak van het communisme in de steek liet. Zijn communisme kende economische drijfveren, maar werd door voormelde moordenaars geadopteerd met de rampzalige gevolgen van dien en is gelukkig dood. Er zijn echter meer dan genoeg afgeleide neefjes en nichtjes van die zieke ideologie overgebleven die zich nu als ‘progressief’ salonsocialisme ontpoppen in hun desperate zoektocht om in plaats van onze lieve heer een andere betekenis aan hun lege bestaan te geven….

In hun denkraampje moet al het traditionele wijken voor hun ‘nieuwe wereld’ en derhalve vernietigd worden, dus onze historie, onze identiteit, instituten als huwelijk en gezin waarop wij onze maatschappij bouwen, alles gaat eraan en wij moeten zodoende ‘gedehumaniseerd’ worden zonder dat zij enig idee hebben waar dat toe leidt en zonder dat zij enig oog hebben voor de ellende die hun zieke ideologische nichtjes en neefjes van communisme en nazisme veroorzaakt hebben. Dat is de ware ‘progressie’ en die is het elixer waar de semi-intellectuele kliek, zowel destijds als nu, op zat en zit te wachten! Semi-intellectuelen, zoals Tweede Kamerleden die zichzelf als ‘hoogopgeleiden’ zien, zijn levensgevaarlijk door hun gebrek aan visie, historisch perspectief en hun naïviteit

Op 11 augustus heb ik dit thema al vanuit een ander invalshoek aangesneden in het artikel: ‘Klassiek-liberale’ democratie vs. ‘decadent-liberale’ dictatuur, maar zonder deze uit hun innerlijke leegte voortkomende drijfveren te belichten die leiden tot de geboorte van deze seculiere religie van het salonsocialisme. Omdat er – voor hen – geen leven na de dood mag zijn moet Utopia per se hier op aarde gerealiseerd worden, een land van allemaal lieve, dus linkse, mensen zonder geslacht en andere hinderlijke kenmerken van ongelijkheid, van één ras èn, voor alles, waar alles gratis wordt aangeleverd door de (andere) belastingbetalers. Eigenlijk is Utopia synoniem voor Luilekkerland.

Dat werpt de vraag op of de islam of de salonsocialistische seculiere religie de grootste bedreiging is voor onze westerse wereld. Ik weet het wel…

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
5 jaren geleden

Ronald,

Daarmee bevestig je precies wat ik zeg. Manipulatie, desinformatie, brainwashing door de loten van de kwaadaardige boom. Het is correct om e.e.a. aan de kaak te stellen zoals o.a. jij uitstekend doet. Maar het wordt slechts bereikt door een zeer kleine groep “gelijkgezinden”. Een kleine alternatieve “elite”. En dat lost niks op. Alleen door de grote massa te bereiken kan er iets veranderen. Het enige recept daartegen is informatie, informatie en informatie. En dat is onder de huidige omstandigheden a hell of a job. Zoals hierboven beschreven, een langdurig en moeizaam proces. Hopelijk is het nog niet te laat!
Ik heb de oplossing zo niet. Iemand een idee? Misschien is dit een begin?https://www.eventbrite.nl/e/tickets-cafeavond-deel-twee-verhalen-uit-de-samenleving-in-rotterdam-48691980023?aff=efbeventtix#tickets

Hein
5 jaren geleden

Communisme, nazisme, salon-socialisme, islam, links, het zijn allemaal loten van dezelfde boom: dictatoriale tirannie.

Dat ‘millennials’ nu de straten opgaan om hun communistische of socialistische idée-fixes uit te dragen is het gevolg van de mars van links door de instituties. De burger wordt gehersenspoeld door de linkse MSM en kinderen worden geïndoctrineerd door het linkse onderwijs.

Deze hersenspoelende, indoctrinerende situatie is ontstaan doordat de tijd en het geld had om zich zo te organiseren met het geld dat rechts verdiende. Verandering is alleen mogelijk door een contramars door de instituties. Het onderwijs heroveren om de linkse vergezichten uit te bannen om neutraal onderwijs te kunnen geven en de vorming van een brede realistische pers die de linkse dogma’s ontkracht en de burger obv feiten informeert. Een langdurig en moeizaam proces. Hopelijk is het nog niet te laat!

r dunki
5 jaren geleden
Antwoord aan  Hein

Hein,
Jouw concept lijkt mij plausibel, maar een eeuw van communisme, nationaal- en salon- socialisme is niet alleen een kwestie van ’terugdraaien’.
De manipulatieve tactiek van links, met name in de funeste Obama jaren, beoogt slechts mensen tegen elkaar op te zetten in het ‘we against them’ concept van Karl Marx en vervolgens afhankelijk te houden in de resulterende psychose.

De hysterische ‘haat’ van links tegen Trump en de zijnen is niets anders dan dat en mensen genezen daar niet zomaar van, zeker niet de simpelen van geest die daarvoor vatbaar zijn.
Deze brainwashing is rot top op het bot, want zij misgunt mensen het voorrecht om voor zichzelf te denken. Pas wanneer zij erin slagen om afstand nemen van de bedrieglijke practijken van links en, bijvoorbeeld, hun manipulatie van minderheden en andere kwalijke practijken als zodanig te (h)erkennen, is dat een bevrijdende ervaring om te ontsnappen aan het collectivisme en de gedachtenpolitie van Big Brother.

Vandaar dat het linkse collectivisme instinctief het individualisme schuwt, zelfs verfoeit en probeert monddood te maken met de hulp van MSM en internet-media giganten.