Onze overheid crimineel?

Is onze overheid een criminele organisatie geworden? Zo ja, dan lonkt Neurenberg-ll voor de verschillende bewindslieden. Uit het onderzoek blijkt dat Nederland onder andere Toyota Hilux en Isuzu D-max pick-uptrucks aan Syrische rebellen leverde. Ook stuurde Nederland uniformen, satelliettelefoons, laptops, matrassen, rugzakken en camera’s. De rebellen vertelden aan Nieuwsuur en Trouw dat zij erg tevreden zijn met de Nederlandse hulp en dat zij al de door Nederland gekregen goederen inzetten in de gewapende strijd.

Afb: wikipedia.

Als Nederland inderdaad met geld en goederen jihadisten in Syrië van de voor hun strijd geschikte materialen voorziet, en zo’n jihadi reist uiteindelijk naar Nederland om hier een islamitische aanslag te plegen, dan heeft het kabinet dus onze eigen vijanden gesponsord. En inderdaad staat er binnenkort een Nederlandse jihadist voor de rechter voor deelname aan de jihad, namelijk bij het Jabhat al-Shamiya waar onze regering dus geld aan overmaakte.

Artikel 421 Sr., lid 1 onder a. is vrij duidelijk:

Als schuldig aan het financieren van terrorisme wordt gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie:
‘hij die zich of een ander opzettelijk middelen of inlichtingen verschaft dan wel opzettelijk voorwerpen verzamelt, verwerft, voorhanden heeft of aan een ander verschaft, die geheel of gedeeltelijk, onmiddellijk of middellijk, dienen om geldelijke steun te verlenen aan het plegen van een terroristisch misdrijf of een misdrijf ter voorbereiding of vergemakkelijking van een terroristisch misdrijf’.

En dat blijkt nu dus onze eigen overheid te zijn… Het is duidelijk dat het handelen van de verschillende kabinetten in deze kwestie volstrekt onaanvaardbaar is.

 

Nieuwsuur en Trouw publiceren vandaag en ook morgen op tv, 22.00 uur op NPO 2, en in de krant uitvoerig over het onderzoek.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties