Minister maakt knieval voor popster

Iets meer dan een maand  geleden riep de van Barbados afkomstige popster Rihanna de Nederlandse premier en minister van Ontwikkelingssamenwerking in een tweet op om 100 miljoen dollar beschikbaar te stellen aan het Global Partnership for Education ten behoeve van de verbetering van het onderwijs in ontwikkelingslanden.

Afb: wikipedia / Ilikeriri

De Nederlandse twittergemeenschap reageerde hierop op zijn zachtst gezegd nogal afwijzend en vroeg zich af waar het mens zich eigenlijk mee bemoeide. Geen wonder, want het Nederlandse onderwijs kan zelf ook wel een flinke opsteker gebruiken door bedroevende resultaten, zoals een schromelijk gebrek aan vaklieden, diploma-inflatie, nutteloze en non-productieve managementlagen en nog een eindeloze reeks aan andere aspecten die ons onderwijs ondergraven en daarnaast onnodig duur maken, waaronder de controversiële indoctrinatie door linksige docenten, verplichte uitstapjes naar moskeeën en niet te vergeten de aanstelling van hele gemeenschappen aan functionarissen, die niet direct bij het onderwijsproces betrokken zijn, maar wel op de onderwijsbegroting drukken, naar grootte de tweede kostenpost op de Rijksbegroting. De laatste week staan de Nederlandse universiteiten weer vol in de schijnwerpers en staan hoogleraren uit protest buiten college te geven.

Verder is deze bede natuurlijk gewoon vragen om een vorm van ontwikkelingshulp, die al miljárden gekost heeft zonder dat dat ooit enig positief resultaat heeft opgeleverd; uitgezonderd voor de machthebbers in de Afrikaanse landen, die zich schuldig maakten aan schaamteloze, exorbitante zelfverrijking op kosten van de westerse belastingbetalers. En iedere keer als daar iemand iets kritisch over ventileert, wordt hij vergast op misplaatste hoorcolleges over de historische aspecten van kolonialisme en imperialisme en dat het onze humane plicht is om dat te compenseren. Dat is natuurlijk een gotspe. Sinds de onafhankelijkheid van het koloniale moederland van de laatste twee tot vier generaties, zijn diezelfde twee tot vier generaties er daar namelijk niet in geslaagd om, ondanks de miljarden aan ontwikkelingshulp, hun onafhankelijke landen te laten floreren, laat staan tot enigszins fatsoenlijk functionerende staten weten te brengen. Nagenoeg het gehele continent bestaat nu uit failed states en daarnaast zijn onze westerse laatste twee tot vier generaties niet verantwoordelijk te houden voor de ellende op dat continent. Het wás dus niet ons probleem, het ís niet ons probleem en wat mij betreft gaat het dat ook niet worden.

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66) heeft thans echter bij de Verenigde Naties in New York toegezegd om 100 miljoen euro over een periode van vijf jaar beschikbaar te stellen aan het Global Partnership for Education voor de verbetering van het onderwijs in ontwikkelingslanden. Zij maakt een knieval voor één steenrijke popster met door velen opgehoeste belastingopbrengsten. Het is de wereld op zijn kop en de zoveelste misser van ons huidige kabinet, Rutte-III, als het om de besteding van belastingopbrengsten gaat.

Rihanna zelf is vooral bekend vanwege haar volle borsten en billen, die de aandacht dienen af te leiden van haar enorme gebrek aan talent en haar volledig nietszeggende liedjes, die worden gezongen met de stem van een Minnie Mouse met griep, waarvoor een heel leger aan tekstschrijvers, producers en marketeers wordt ingezet; daarnaast van haar 22 miljoen dollar kostende lekkende stulpje met zeven badkamers – no shit, Sherlock! – en van de klappen die zij van haar ex kreeg, die opvallend in het showbizznieuws werden uitgelicht, uitgerekend in een periode dat er geen enkele single van haar in de top-40 stond, maar er wèl een nieuwe cd aan zat te komen – overigens net als nu, want naar verluidt wordt er gewerkt aan een nieuw, nietszeggend album. Goh, wat een toeval.

Wat misschien nog wel veel ‘toevalliger’ is, is dat Rihanna zoals gezegd afkomstig is van Barbados, waarvan de bevolking voornamelijk uit afstammelingen van Afrikaanse slaven en mulatten bestaat. Dan gaan mijn gedachten al snel richting de misvattingen die er in Nederland bij sommige actiegroepen en bijbehorende advocaten heersen omtrent het Nederlandse slavernijverleden. Het gegeven dat een groep (hoofdzakelijk door afstammelingen van Afrikaanse slaven bewoonde) landen in het Caribisch gebied daar van de westerse mogendheden, die zich in het verleden met de slavenhandel hebben beziggehouden, financiële compensatie voor eist in plaats van de hedendaagse problemen te zoeken in hun eigen incompetentie, kan de wens van de talentloze, maar desondanks steenrijke popster in een compleet ander daglicht plaatsen.

Ik ben van mening dat indien Rihanna het onderwijs in ontwikkelingslanden zo belangrijk vindt, dat zij dat met haar vermogen – Rihanna is goed voor een slordige 250 miljoen dollar – aanmerkelijk beter zelf kan financieren dan de gemiddelde Nederlandse belastingbetaler, die het water aan de lippen staat en vaak er ver overheen door de enorme lastendruk in ons land, waarvan met de opbrengsten  pauzeloos nutteloze zaken worden gedaan door incompetente politici. Quod erat demonstrandum.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

**Minister van Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66) heeft thans echter bij de Verenigde Naties in New York toegezegd om 100 miljoen euro over een periode van vijf jaar beschikbaar te stellen aan het Global Partnership for Education voor de verbetering van het onderwijs in ontwikkelingslanden**. Aldus de heer Oterdoom.

Deze “tante” van ontwikkeling- samenwerking, doet mij denken aan Drs Jan Pronk, de KONING van het geld weggeven aan werkelijk corrupte regimes, toen de P.v.d.A Jan pronk een held noemde.
De opmerking van iemand dat :” waar bemoeit” “zij” zich mee, is juist. Maar dat is nu ook het grootste probleem, omdat LINKS zich “verantwoordelijk voelt voor ALLE ARMEN in de wereld.” Deze werkelijk onmogelijke, irrationele en markante attitude, is een ramp.
U heeft toch ook de foto gezien van Sigrit Kaag, dat zij op bezoek was in Iran en een hoofddoek droeg?
Dat deed mij denken aan dr Wim Kok, ex minister president, dewelke bij een bezoek, in een Oosters land zich geheel verkleedde.
Hoe vaak “we” ook schrijven en “onze” literomanie de vrije baan laten, zal er toch NIETS gebeuren en/of veranderen, zolang links op de stoel van de macht zit, waarbij ik NU de VVD als een “aanhanger” van links beschouw.
De verontwaardiging alom is zeer terecht……… de € 100.000.000,- is maar gewoon belastinggeld en dat is HEERLIJK om uit te geven en om “aanzien” te bevrediging. Kaag is immers nu de “lieve tante” uit Nederland.
Dat zij absoluut lak heeft aan de Nederlandse bevolking, die voor dat geld hard heeft gewerkt óf de belastingen weer verhoogd zijn, doet haar niets. Immers: Dr Lyle Rossiters, schrijft ook in zijn boek, “the LIberal Mind”, dat links” Rücksichtslos is en zeker ohne gnadenbrot.”

5 jaren geleden

Zo zie je maar weer dat ook hersenloze personen minister kunnen worden, geef liever de eerste 20 miljoen aan bv de voedselbank, en verdeel de rest aan diegene in Nederland die het zelf hard nodig hebben.Of zorg ervoor dat er helemaal geen voedselbanken zijn.

5 jaren geleden

Gehuwd met een aanhanger van valse goden, en uitvoering gevend aan de plannen van Coudenhove-Kalergi zoals het een EU adept past: Fase 3 in de tijdslijn.